Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 9 προσλήψεις στο ΠΕΔΥ Ξάνθης

9 προσλήψεις στο ΠΕΔΥ Ξάνθης

0

Προκήρυξη για 900 προσλήψεις επικουρικών γιατρών στο ΠΕΔΥ

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε χθες προκήρυξη για 900 προσλήψεις επικουρικών γιατρών ώστε να καλυφθούν κενές θέσεις σε δομές του ΠΕΔΥ και τις πρώην μονάδες του ΕΟΠΥΥ
Ειδικότερα ανακοινώθηκε τη Δευτέρα η προκήρυξη για την πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών που θα ενισχύσουν τις δομές του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), με ιδιαίτερη έμφαση τις πρώην μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Υγείας www.moh.gov.gr). Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας εντός των επόμενων εβδομάδων θα υπογραφούν υπουργικές αποφάσεις για τα κριτήρια και τον τρόπο επιλογής οικογενειακών γιατρών. Στόχος είναι έως το τέλος του έτους να προσληφθούν 1.000 οικογενειακοί γιατροί με συμβάσεις.
Συμπληρωματικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι υποψήφιοι έως τις 14 Οκτωβρίου στην αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια.
 
9 προσλήψεις στην Ξάνθη
ΠΕΔΥ – Μονάδα Υγείας Ξάνθης

Ιατρική Βιοπαθολογία

1

Καρδιολογία

3

Ορθοπαιδική

1

Παθολογία ή Γενική Ιατρική

3

Παιδιατρική

1

 

Από λάθος του ΥΠ.ΠΟ. ανακοινώθηκαν οι 2 προσλήψεις στο Μουσείο Αβδήρων

Το «Ε» – Εργασία στο φύλλο της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου είχε πρώτο θέμα τις 2 προσλήψεις στο αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων. Όμως αυτές δεν ισχύουν γιατί απλά αφορούν το 2012! Όπως πληροφορηθήκαμε από το Μουσείο Αβδήρων το υπουργείο Πολιτισμού που είναι και η πηγή της είδησης στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης που επιχειρεί στο οργανόγραμμά του τις ανακοίνωσε εκ παραδρομής! Συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να μην σπεύσουν να καταθέσουν δικαιολογητικά στο Μουσείο Αβδήρων γιατί προσλήψεις δεν θα γίνουν τώρα τουλάχιστον…
 

Έληξε η προθεσμία για τις 9 προλήψεις ΥΕ στο Δήμο Αβδήρων

Έληξε την Δευτέρα στις 29 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τις 9 θέσεις που προκήρυξε ο δήμος Αβδήρων προκειμένου να στελεχωθεί η υπηρεσία Καθαριότητας. Οι θέσεις ήταν ΥΕ Εργατών και 2 Χειριστών Μηχανημάτων, με δίμηνες συμβάσεις. Κατατέθηκαν 24 αιτήσεις έγινε η αξιολόγηση και ήδη έχει βγει στη Διαύγεια και η απόφαση του δημάρχου.Επίσης το Δ.Σ. Αβδήρων έχει αποφασίσει να καταθέσει αίτημα έγκριση για άλλες 8 θέσεις με 8μηνες συμβάσεις και αναμένεται έγκριση από το ΑΣΕΠ.
 

2 προσλήψεις στο Δ.Π.Θ.

Οι θέσεις αφορούν:
* 1 απόφοιτο ΑΕΙ
* 1 Ηλεκτρολόγο Μηχανικό
Αιτήσεις μέχρι 6.10.2014
 

Ένας Διοικητικός στον ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης

Στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) Ξάνθης θα προσληφθεί ένας Διοικητικός Γραμματέας Κατηγορίας ΔΕ. Πληροφορίες 25410 23156
 

Νέο πρόγραμμα για 16.600 ανέργους 29 έως 64 ετών

 

Αιτήσεις από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου

Στην έναρξη του νέου προγράμματος προώθησης στην αγορά εργασίας μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών, προχωρά ο ΟΑΕΔ μετά από απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου.
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία περιλαμβάνονται:
1)Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
2)Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
3)Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
4)Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
5)Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.
Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) στην οποία έχει αναρτηθεί η πρόσκληση με το σύνολο των λεπτομερειών του νέου προγράμματος.
 

Πρόσληψη 13.583 νέων μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων

 

Ο πίνακας με τους φορείς που θα κάνουν τις προσλήψεις

Ανασύσταση εκ βάθρων για ολόκληρο το “στενό δημόσιο τομέα” επιχειρεί η Κυβέρνηση, με την πρόσληψη 13.583 νέων μονίμων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους και τις αρχές του 2015, σε αντικατάσταση προσωπικού που αποχωρεί από τις Υπηρεσίες, μέσα από τον θεσμό της “διαθεσιμότητας” και του προγράμματος της “κινητικότητας”.
Παρακάτω παρουσιάζεται ολόκληρος ο πίνακας με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως ακριβώς τον έχει εγκρίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (Κ.Σ.Μ.).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.
Ήδη, η ανεξάρτητη Αρχή επεξεργάζεται τις πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο Υπουργείο Οικονομικών, στις Εφορίες και στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Στον συνολικό αριθμό των 13.583 θέσεων περιλαμβάνονται και 2.414, οι οποίες δεν καλύφθηκαν το 2013.
Οι προσλήψεις θα γίνουν κατά προτεραιότητα σε τομείς που “αγγίζουν” άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Ενδεικτικά, αναφέρονται η Υγεία, με αιχμή την κάλυψη των Μ.Ε.Θ., η στελέχωση Ασφαλιστικών Ταμείων, οι μηχανισμοί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας.
Όπως προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα με τις προσλήψεις για το 2014, τη «μερίδα του λέοντος» αποσπούν τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.
Αντιθέτως, καμία πρόσληψη δεν θα γίνει στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Μακεδονίας – Θράκης.
Ολόκληρος ο προγραμματισμός κινείται στη βάση «ένας αποχωρεί – ένας (περισσότερο ικανός και προσοντούχος) προσλαμβάνεται».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το epoli.gr, η Ελληνική Κυβέρνηση, με βάση την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση» εκτιμά, ότι ο αριθμός προσλήψεων για το σύνολο του δημόσιου τομέα θα φτάσει τις 14.165, εκ των οποίων οι 13.583 αφορούν το “στενό δημόσιο τομέα” και 582 προσλήψεις στον “ευρύτερο δημόσιο τομέα”.
Επίσης, καταγράφονται και 1.800 προσλήψεις, οι οποίες μπορούν να επιμεριστούν στα Υπουργεία, σε περίπτωση απρόβλεπτων αναγκών.
Αναλυτικά, ο πίνακας με τις προσλήψεις
•Προεδρία της Δημοκρατίας: 0
Βουλή: 10
•Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: 118
Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας: 189
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων: 182
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη: 1.120
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 939
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: 0
•Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 1.119
•Υπουργείο Εξωτερικών: 10
•Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πρόνοιας: 1.493
Υπουργείο Εσωτερικών: 0
Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 400
Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α’ και β’ βαθμού: 399
Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης: 0
Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου: 337
Υπουργείο Οικονομικών: 2.139
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων: 513
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής: 110
•Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού: 425
Υπουργείο Τουρισμού: 42
Υπουργείο Υγείας: 2.000
Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης – Γ.Γ. Επικοινωνίας & Ενημέρωσης: 0
•Ανεξάρτητες Αρχές: 238
Κάλυψη απρόβλεπτων αναγκών: 1.800
ΣΥΝΟΛΟ: 13.583
 

Φιλόλογοι, μαθηματικοί, χημικοί προσλαμβάνονται στον ΟΑΕΔ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό σε ΙΕΚ, ΣΕΚ και ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι το γεγονός ότι στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) του ΟΑΕΔ προσλαμβάνονται πλέον φιλόλογοι και μαθηματικοί, καθώς πλέον οι σπουδαστές των ΣΕΚ διδάσκονται 4 ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και 4 ώρες Μαθηματικά στην Α’ τάξη. Επίσης, σε ορισμένες ΣΕΚ υπάρχουν θέσεις για χημικούς ενώ σε όλες τις ΣΕΚ υπάρχουν θέσεις για ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς.
Αιτήσεις
Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Σεπτεμβρίου .
Για τις Εκπ/κές Μονάδες των Περ/κών Ενοτήτων της Περ/κής Δ/νσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Καβάλας, υπόψη Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Περ/κής Δ/νσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δ/νση : Περιγιάλι 2 Καβάλας, Τ.Κ. 65201- Τ.Θ 1326, τηλ. 2510 – 228834, 2510-231166.
 

Πρακτική και εργασία σε 29 ειδικότητες για 16.620 ανέργους χαμηλών προσόντων

Κατάρτιση, πρακτική άσκηση και εργασία προσφέρει σε 16.620 ανέργους 29 ειδικοτήτων το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Στην Αττική θα καλυφθούν 8.709 θέσεις, ενώ σα Περιφέρειες Μακεδονίας Θράκης, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Β. Αιγαίου, Ηπείρου, Θεσσαλία αντιστοιχούν 6.822 θέσεις. Τέλος, 1.089 άνεργοι θα ωφεληθούν στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Ν. Αιγαίου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 112 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των θέσεων κατανέμεται σε τρεις κλάδoυς. Στον τεχνικό κλάδο θα καταρτιστούν 10.000 άνεργοι και στον κλάδο διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων θα καλυφθούν 3.000 θέσεις. Τέλος, στον κλάδο των Νέων Τεχνολογιών αντιστοιχούν 3.620 άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ.
Η νέα δράση, η οποία απευθύνεται σε άνεργους κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών, περιλαμβάνει:
Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
Δράσει Συμβουλευτικής Υποστήριξης
Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 2 5% των εκπαιδευθέντων (4.155 άνεργοι) για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.
 
Πρόγραμμα κατάρτισης
Το πρόγραμμα κατάρτισης περιλαμβάνει α) το θεωρητικό μέρος της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης των ωφελουμένων, σε προσδιορισμένες επαγγελματικά ειδικότητες και εξειδικευμένες δεξιότητες, συνολική5 διάρκειας 100 ωρών και β) την πρακτική άσκηση των ωφελουμένων, η οποία θα είναι διάρκειας 300 ωρών. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος (θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση) ανέρχεται σε 400 ώρες. Τόσο η θεωρητική κατάρτιση όσο και η πρακτική άσκηση είναι ε-επιδοτούμενες. Τα προγράμματα κατάρτισα θα υλοποιηθούν από παρόχους κατάρτισης, οι οποίοι θα περιληφθούν σε Μητρώο Παρόχων.
Στον τεχνικό κλάδο θα καταρτιστούν 10.000 άνεργοι, στον κλάδο διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων θα καλυφθούν 3.000 θέσεις, ενώ στις Νέες Τεχνολογίες αντιστοιχούν 3.620 άνεργοι
Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσει στο πρόγραμμα από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed. gr) στην οποία έχει αναρτηθεί η πρόσκληση με το σύνολο των λεπτομερειών του νέου προγράμματος
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…