Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στην ουρά για τον ΕΝΦΙΑ

Στην ουρά για τον ΕΝΦΙΑ

0
ethniki oura1

Ατέλειωτες ουρές από τις 8 το πρωί στα κεντρικά καταστήματα της πόλης. Δεν πρόλαβαν να εξυπηρετηθούν όλοι

Α. Μπερμπέρογλου: «Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα γίνονται οι τροποποιήσεις στο Ε9»

Ατέλειωτες ουρές σχηματίστηκαν το πρωί της Τρίτης έξω από τα Τραπεζικά Υποκαταστήματα της πόλης μας, με τους Ξανθιώτες να προσπαθούν να καταβάλλουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, προκειμένου να γλυτώσουν την επιβολή προστίμου.
Μάλιστα, οι ουρές είχαν σχηματιστεί πριν καν ανοίξουν τα καταστήματα, καθώς οι φορολογούμενοι ήθελαν να πιάσουν θέση, ώστε να ξεμπερδεύουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αν και οι Τράπεζες ήταν προετοιμασμένες, οι υπάλληλοι δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν όλους τους πολίτες που περίμεναν επί ώρες στις ουρές, που έφθαναν μέχρι και έξω από τα υποκαταστήματα, με αποτέλεσμα το Κεντρικό Υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης να μείνει ανοιχτό μέχρι και τις 6 το απόγευμα.
Βέβαια, να σημειώσουμε ότι οι πληρωμές της «τελευταίας στιγμής» οφείλονται όχι τόσο στην αμέλεια των πολιτών, όσο στο γεγονός ότι κάποιοι που πληρούσαν ορισμένες προϋποθέσεις περίμεναν να τους γίνει έκπτωση, αλλά και ότι οι συνταξιούχοι περίμεναν να πάρουν την σύνταξή τους που εκταμιεύεται την τελευταία ημέρα του μήνα.
Με καθυστέρηση η πληρωμή από σήμερα
«Οι ουρές που σημειώθηκαν σήμερα στις τράπεζες οφείλεται στο γεγονός ότι είναι η τελευταία μέρα για την καταβολή της πρώτης δόσης. Οι πολίτες πήγαιναν πολύ νωρίτερα και κόβανε χαρτάκι προκειμένου να προλάβουν να εξυπηρετηθούν. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν τα κατάφεραν και θα επισκεφτούν τις τράπεζες και αύριο» αναφέρει στο «Ε» η Λογίστρια-Οικονομολόγος Αναστασία Μπερμπέρογλου και εξηγεί όσον αφορά το ύψος των προστίμων «υπάρχει μια προσαύξηση, στην πρώτη δόση μόνο και όχι σε ολόκληρο το ποσό, η οποία είναι 0,73%. Με άλλα λόγια, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 2-3 ευρώ παραπάνω. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ορισμένοι που δικαιούνται κάποιες μειώσεις που δεν τις έχουν δει ακόμα (μη ηλεκτροδοτούμενα, πολύτεκνοι, άνεργοι κλπ). Τις εκπτώσεις αυτές θα τις δούμε από Οκτώβριο και μετά και αφού έχει πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ».
Μάλιστα, η κ. Μπερμπερογλου σημειώνει όσον αφορά τα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις των Ε9 ότι «από αρχές Οκτωβρίου μέχρι και 30 Νοεμβρίου θα πρέπει οι φορολογούμενοι να προσέλθουν στα λογιστικά γραφεία για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Δηλαδή αν οι φορολογούμενοι διαπιστώσουν ότι στο Ε9 που έχουν παραλάβει υπάρχουν κάποιες διαφορές στα ακίνητα, αν δηλαδή υπάρχει κάποιο λάθος, θα πρέπει να προσέλθουν για να το διορθώσουμε και να βγει νέο εκκαθαριστικό, το οποίο θα αυξήσει ή θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…