Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 13 χρόνια σε προκάτ για …σεισμόπληκτους το ΕΕΕΕΚ Γενισέας!

13 χρόνια σε προκάτ για …σεισμόπληκτους το ΕΕΕΕΚ Γενισέας!

0
eeeek

«Φτάνει πια» λένε Διευθυντής και σύλλογος Γονέων που περιγράφουν μια τριτοκοσμική κατάσταση

Ζητούν την προσωρινή μεταστέγαση του στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και να ενεργήσει ο δήμος ώστε να έχουν σύντομα ένα καινούργιο κτίριο

Σε συνθήκες …σεισμόπληκτων και μάλιστα επί 13 συναπτά έτη ζουν τα 40 άτομα με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Γενισέας καθώς επίσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Στοιβάζονται σαν σαρδέλες μέσα σε τρία μεταλλικά προκάτ, που είναι «ψυγεία» το χειμώνα και «φούρνοι» το καλοκαίρι και έχουν παρεούλα χαριτωμένα τρωκτικά, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος Γονέων και Κηδόμενων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γενισέας. Και ενώ γίνονται σοβαρές προσπάθειες προσωρινής μετεγκατάστασής τους στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ξάνθης το οποίο πρόκειται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ξάνθης, με παρέμβαση του βουλευτή Α. Κοντού μετά από αίτημα του Διευθυντή του σχολείου κ. Κλεομένη Ψωμακέλη ο δήμος Αβδήρων δεν δίνει την συναίνεσή του στην μετεγκατάσταση του εδικού σχολείου εκφράζοντας φόβους ότι δεν θα επανέλθει. Και για δέλεαρ κόβει ένα κονδύλι 20.000 ευρώ για εξοπλισμό και παρεμβάσεις στις υποδομές ενώ πάνε 13 χρόνια που είναι εκεί και ενώ έχει παραχωρηθεί οικόπεδο από το 2007 δεν μπορούν να φτιάξουν ένα κτίριο για να στεγαστεί η δευτεροβάθμια αυτή δομή η οποία επιτελεί κοινωνικό έργο παρέχοντας δεξιότητες και κατάρτιση σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Όπως έχει ειπωθεί και στο δημοτικό συμβούλιο «ο φάκελος για την ανέγερση του νέου κτιρίου βρίσκεται στα μισά της διαδρομής» και όπως μας πληροφορεί ο κ. Ψωμακέλης βρίσκεται για έγκριση στο ΥΠΕΚΑ από το 2012 γιατί εν τω μεταξύ κρίθηκε ελλιπής αφού δεν είχε γεωλογική μελέτη την οποία συνέταξε μετέπειτα ο δήμος.

«Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο στα προκάτ…»

psomakelisΑυτό είναι το μήνυμα του διευθυντή του Σχολείου κ. Ψωμακέλη και του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που με μια σπαρακτική επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι δραματικές και τριτοκοσμικές συνθήκες που βιώνουν καθημερινά αυτά τα άτομα διαμαρτύρονται με έντονο τρόπο για την απόφαση παραμονής του ειδικού σχολείου στην Γενισέα. Απαιτούν δε την άμεση μεταφορά του ΕΕΕΕΚ στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ξάνθης προσωρινά και ζητούν από τον Δήμο Αβδήρων να επιταχύνει τις διαδικασίες προώθησης του φακέλου στο ΥΠΕΚΑ και υλοποίησης του έργου για να χτιστεί όσο γίνεται γρηγορότερα το καινούργιο κτίριο στη Γενισέα. Να σημειώσουμε ότι το κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ που ανήκει στο Υπουργείο Υγείας εγκρίθηκε ως κατάλληλο για την προσωρινή μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Γενισέας από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Σάββα Μελισσόπουλο: «Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων αποφάσισε την παραμονή του σχολείου στις απαράδεκτες τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις στην αυλή του Γυμνάσιου Γενισέας. Αποφάσισε την παραμονή των παιδιών μας σε αίθουσες που στάζουν όταν βρέχει, που είναι παγωμένες τον χειμώνα, που μετατρέπονται σε φούρνους αργότερα στα τέλη του διδακτικού έτους, που δεν πληρούν καμία ασφάλεια στις μετακινήσεις ατόμων με αναπηρίες, που δέχονται συχνές επισκέψεις από τρωκτικά, που δεν έχουν καμία ηχομόνωση που δεν έχουν διαδρόμους και στέγαστρα με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να βρέχονται ή να κρυώνουν κατά την μετακίνηση τους στα διαλείμματα. Είναι μεταλλικά προκάτ και όσα χρήματα και αν ξοδευτούν πάλι μεταλλικά προκάτ θα είναι. Άραγε αξίζει να συνεχίζουμε να τα στέλνουμε σε αυτό το σχολείο; Γιατί παίζετε με την είδη καταπονημένη υγεία των παιδιών μας; Γιατί παίζετε με την καταρρακωμένη ψυχική ισορροπία μας. Γιατί θεωρείτε τα παιδιά μας   μαθητές 2ης κατηγορίας σε σύγκριση με τους μαθητές του Γυμνασίου Γενισέας; Πού είναι η ευαισθησία απέναντι σε άτομα με αναπηρίες; Γιατί μας θυμηθήκατε τώρα μετά από 13 χρόνια; Αντί να ζητηθεί συγγνώμη για την πολυετή αδιαφορία, κρατάτε ομήρους τα παιδιά μέσα στα ταλαιπωρημένα από τον χρόνο μεταλλικά προκάτ. Δεκατρία χρόνια δεν είναι αρκετά;».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…