Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τελευταία κατοικία η Ξάνθη για Αφγανή μη νόμιμη μετανάστρια

Τελευταία κατοικία η Ξάνθη για Αφγανή μη νόμιμη μετανάστρια

0
mousoulmaniko nekrotafeio

Την πόλη μας επέλεξε ο γιός της λόγω του έντονου μουσουλμανικού στοιχείου

 

Στην κηδεία της που θα πραγματοποιηθεί σήμερα θα παρευρεθούν μέλη της οικογένειας της συμπεριλαμβανομένων και του συζύγου και των κοριτσιών της που βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης

 
 
Στην χώρα μας έφεραν τα βήματα της μια 50χρονη Αφγανή που έψαχνε μαζί με τον σύζυγο της ένα καλύτερο αύριο για αυτήν και την οικογένεια της. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για την άτυχη γυναίκα, η οποία αν και κατάφερε να περάσει τα σύνορα της χώρας μας μαζί με τον άνδρα της και τα τρία παιδιά της κατέληξε από παθολογικά αίτια. Αίτια που πιθανότατα οφείλονται στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι παράνομοι μετανάστες κατά την αναζήτηση της «γης της επαγγελίας» τους.
 
Θέλανε να ταφεί στην Ξάνθη
Η σωρός της άτυχης γυναίκας και τα μέλη της οικογένειας της εντοπίστηκαν από την Αστυνομική Αρχή Αλεξανδρούπολης την 31η Αυγούστου στην περιοχή του Έβρου. Έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα με αποτέλεσμα να οδηγηθούν ο πατέρας και οι 3 κόρες σε Κέντρο Κράτησης της Περιφέρειας. Παράλληλα, γιος της οικογένειας, που κατοικεί νόμιμα σε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ενημερώθηκε για την περιπέτεια της οικογένειας του, κίνησε διαδικασίες προκειμένου να ταφεί η μητέρα του στην Ξάνθη, λόγω του ότι, όπως είπε ο ίδιος, υπάρχει έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο.
 
Έφτασαν στην πόλη με συνοδεία αστυνομικών
Σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας αστυνομικοί μετέφεραν την σωρό της άτυχης γυναίκας στην πόλη της Ξάνθης και συγκεκριμένα στο τζαμί του πλάτανου (cinar camisi), προκειμένου να εκδοθεί η άδεια κηδείας, αλλά και να διαβαστεί και να πλυθεί η 50χρονη από τον Χότζα.
Η άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων με την σωρό, όπως ήταν φυσικό κίνησε την περιέργεια των κατοίκων της περιοχής γύρω από το τζαμί, οι οποίοι προσπάθησαν να μάθουν το τι συμβαίνει, δημιουργώντας μάλιστα διάφορα σενάρια.
Την ίδια ώρα στην πόλη έφτασαν και οι δύο γιοι της οικογένειας που κατοικούν νόμιμα σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ο σύζυγος με τις τρεις κόρες, την επιθυμία των οποίων να παρευρεθούν στην κηδεία της μητέρας τους, σεβάστηκαν οι αστυνομικές αρχές, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης.
Όσον αφορά την διαδικασία της ταφής, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, θα πραγματοποιηθεί σήμερα και μετά την ολοκλήρωση της θα οδηγηθούν ο πατέρας και οι κόρες της οικογένειας πίσω στο Κέντρο όπου κρατούνται αναμένοντας την απόφαση για το αν θα μείνουν στην Ελλάδα ή θα τους απελάσουν.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…