Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Για την Τετάρτη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο 37χρονος για την ανθρωποκτονία στο Δροσερό

Για την Τετάρτη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο 37χρονος για την ανθρωποκτονία στο Δροσερό

0

Σήμερα η κηδεία του 46χρονου. Δέχθηκε πέντε σφαίρες στη θωρακική περιοχή, κατέληξε λίγες ώρες μετά την επίθεση στο Νοσοκομείο

Αναστάτωση στο συνοικισμό. Ο καθ’ ομολογία δράστης είχε συλληφθεί λίγο καιρό πριν για ναρκωτικά, πιστόλια και χειροβομβίδες, αλλά αφέθηκε ελεύθερος έως τη δικάσιμο

Αναστάτωση και πένθος επικρατεί στο συνοικισμό του Δροσερού, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία 46χρονου, τις πρώτες πρωινές ώρες από πυροβολισμούς που δέχθηκε μέσα στο σπίτι του.

Ο 46χρονος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα στα τραύματά του. Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και του 37χρονου, ο οποίος ανέβασε βίντεο στο TikTok πριν παραδοθεί στην αστυνομία, παραδίδοντας και το όπλο.

Η επίθεση

Όλα ξεκίνησαν λίγες ώρες πριν τα μεσάνυχτα.

Ο 37χρονος φέρεται να έσπασε την πόρτα του σπιτιού που διέμενε ο 46χρονος με τη γυναίκα, την κόρη και τα εγγόνια του και ενώπιόν τους, να πυροβόλησε κατά του 46χρονου εξ επαφής 5-6 φορές.

Μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οι δύο γιοι και ο γαμπρός του.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου υποχώρησε λίγες ώρες αργότερα στα τράυματά του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Νίκο Κηφνίδη, που διενήργησε τη νεκροψία-Νεκροτομή ο 46χρονος δέχθηκε πέντε σφαίρες στη θωρακική περιοχή με αποτέλεσμα να προκληθεί αιμορραγία σε διάφορα ζωτικά όργανα. Δύο σφαίρες βρέθηκαν εντός του σώματός του.

Το χρονικό

Σύμφωνα με κατά πληροφορημένες πηγές, η εκδοχή που παρουσιάζει ο 37χρονος είναι ότι ο 46χρονος αθέτησε συμφωνία «παράδοσης» της 15χρονης εγγονής τους στο 17χρονο γιο του 36χρονου, έναντι χρηματικού ποσού για την τέλεση γάμου (6.000 ευρώ). Ο 46χρονος είτε δεν τήρησε τη συμφωνία από επιλογή, είτε δεν κατάφερε να την τηρήσει και ανάμεσα στις δύο οικογένειες υπήρξε ένταση.

Μάλιστα, το Σάββατο το βράδυ προηγήθηκε διαπληκτισμός, αλλά ο 37χρονος επανήλθε με όπλο μετά τα μεσάνυχτα, δίνοντας τα μοιραία χτυπήματα.

Η σύλληψη

Αμέσως μετά το συμβάν επικράτησε αναστάτωση στο συνοικισμό. Συγγενείς του θύματος και κάτοικοι του συνοικισμού πήγαν στο σπίτι του 37χρονου και προκάλεσαν φθορές στο σπίτι και το αυτοκίνητο πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Ο 37χρονος λίγο πριν παραδοθεί στην αστυνομία το πρωί της Κυριακής, ανέβασε βίντεο στο TikTok κάνοντας λόγο για «προστασία» της οικογένειάς του.

Η αστυνομία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις ανδρών 37, 18, 17 και 17 ετών, κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία με δόλο και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων κατά περίπτωση σε βάρος 46χρονου ημεδαπού.

Στην κατοχή του καθ’ ομολογία δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ανωτέρω όπλο ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας, μία γεμιστήρα και 24 φυσίγγια.

Η πρόσφατη σύλληψη για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 37χρονος είχε συλληφθεί στην εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας στο Δροσερό, στις 26 Ιανουαρίου, μετά τις δύο συναπτές ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων, καθώς εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη παρακείμενης του σπιτιού αποθήκης και από το εσωτερικό του οχήματός του: 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 88 γραμμαρίων, 1 νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 34,1 γραμμαρίων, 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 2 πιστόλια, 47 φυσίγγια, 3 χειροβομβίδες, αμυντικού τύπου, 1 σιδερογροθιά, το χρηματικό ποσό των 3.690 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Ο 37χρονος αφέθηκε ελεύθερος έως τη δικάσιμο, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα και με την επιβολή χρηματικής εγγύησης.

Είναι άξιο αναφοράς επίσης το γεγονός ότι, όταν συνελήφθη στα τέλη Ιανουαρίου λόγω των ναρκωτικών και των όπλων που βρέθηκαν στο σπίτι του η τοξικολογική είχε βγει «καθαρή», ενώ μετά την επίθεση ισχυρίστηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικά.

Την Τετάρτη η απολογία-Σήμερα η κηδεία

Τη Δευτέρα το πρωί οι συλληφθέντες προσήλθαν στο δικαστήριο και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Η κηδεία του 46χρονου άνδρα αναμένεται να γίνει σήμερα, Τρίτη το μεσημέρι στις 2.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…