Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Πιέζει τη Digea για την κάλυψη όλης της Περιφέρειας ο Γιώργος Παυλίδης

Πιέζει τη Digea για την κάλυψη όλης της Περιφέρειας ο Γιώργος Παυλίδης

0

Καλεί το περιφερειακό συμβούλιο να λάβει απόφαση στην αυριανή συνεδρίαση

Περιφερειάρχης: «Χρειάζονται κάποιοι πρόσθετοι πόροι για να διατεθεί σε όλη την ΑΜΘ τηλεοπτικό σήμα. Δε μπορεί να ευνοούνται μόνο τα ‘φιλέτα’»

Αποφασισμένος να μην αφήσει σε «χλωρό κλαρί» την εταιρία ψηφιακού σήματος Digea, αλλά και την αρμόδια Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, είναι ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.
Το θέμα έρχεται και στο αυριανό περιφερειακό συμβούλιο, προκειμένου να ενισχυθεί η στήριξη του Σώματος στην κατεύθυνση αυτή.
Παραμένει αποκλεισμένη από το τηλεοπτικό σήμα η ορεινή Ξάνθη
Με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή στις αρχές του Σεπτεμβρίου, ζήτημα έχει προκύψει για τους κατοίκους ορεινών περιοχών, αφού έμειναν αποκλεισμένες και στερούνται τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα τηλεοπτικά κανάλια είτε για ενημέρωση, είτε για ψυχαγωγία. Το θέμα απασχολεί ιδιαιτέρως και κατοίκους της ορεινής περιοχής της Ξάνθης που απευθύνονται και στην εφημερίδα μας, ζητώντας να μάθουν αν υπάρχουν εξελίξεις.
Ανάγκη άμεσης κάλυψης με ψηφιακό σήμα έχουν τα σημεία της ΑΜΘ που δεν συμπεριλήφθηκαν και είναι οι περιοχές: των Νομών Δράμας( Δήμος Παρανεστίου και η ευρύτερη ορεινή περιοχή Δράμας), η νοτιοδυτική Θάσος ( του Νομού Καβάλας), οι δημοτικές ενότητες Πιερέων και Ορφανού του Δήμου Παγγαίου (του Νομού Καβάλας), το δημοτικό διαμέρισμα Σταυρουπόλεως του Δήμου Ξάνθης ( του Νομού Ξάνθης), ο Δήμος Μύκης ( του Νομού Ξάνθης), τα δημοτικά διαμερίσματα Οργάνης και Κέχρου (του Νομού Ροδόπης) και η ορεινή περιοχή των Δήμων Διδυμοτείχου και Σουφλίου.
Συνέχισε τις πιέσεις με νέα συνάντηση στην Αθήνα ο περιφερειάρχης
pavlidis 31 -emprosΜετά τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης με τους εκπροσώπους της εταιρίας Digea AE, στις 5 Σεπτεμβρίου, ο ίδιος πραγματοποίησε νέα επαφή μαζί τους στην Αθήνα την προηγούμενη Πέμπτη, όπου αύξησε τις πιέσεις, με βασικό επιχείρημα που προέταξε από την αρχή για τη δυσμενή μεταχείριση τμημάτων της Περιφέρειας μας στη λογική της Ελλάδος δύο ταχυτήτων. Υπενθύμισε δε ότι οι μη συμπεριλαμβανόμενες περιοχές που αποκλείστηκαν από την τηλεόραση εκτείνονται σε γεωγραφικό χώρο που καλύπτει το 40% της Περιφέρειας και κατοικείται από το 10% του πληθυσμού.
Μετά τη νέα αυτή συνάντηση, ο κ. Παυλίδης, μετέφερε στο «Ε» την εκτίμησή του ότι υπάρχει μία κινητικότητα σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο δεν επαναπαύεται μέχρις ότου δοθεί λύση. «Χρειάζονται κάποιοι επιπλέον πόροι και η κάλυψη θα μπορέσει να διευρυνθεί. Δεν είναι δυνατό να εφαρμόζονται τόσες πολιτικές για τους ορεινούς όγκους και να μένουν αποκλεισμένες περιοχές από το στοιχειώδες της εξασφάλισης τηλεοπτικού σήματος. Δε μπορεί να ευνοούνται μόνο τα ‘φιλέτα’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας την ευθύνη της κεντρικής διοίκησης να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.
Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…