Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι άρχοντες των δρόμων και των πεζοδρόμων

Οι άρχοντες των δρόμων και των πεζοδρόμων

0
parkarismena

«Από τα ρούχα τους βγαίνουν» οι πολίτες από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια που κλείνουν πεζοδρόμια και ράμπες

 

Με… σημειώματα στα παρμπρίζ των οδηγών απαντούν αγανακτισμένοι πεζοί. Δεκάδες παραβάσεις κάθε στιγμή στην πόλη μας

   parkarismena7
 
Χιλιοειπωμένο και χιλιογραμμένο. Αυτή η πόλη ανήκει στους «άρχοντες» των δρόμων, των πλατειών, των πάρκων και των πεζοδρομίων, που παρκάρουν όπου θέλουν, όποτε θέλουν, για όσο θέλουν, χωρίς να λογαριάζουν, πεζούς, άτομα με Ειδικές Ανάγκες, μητέρες με καροτσάκια, ηλικιωμένους με το μπαστούνι τους.
Κάθε στιγμή μια βόλτα στην πόλη μπορεί να πείσει τον καθένα για την αναισθησία που υπάρχει και εκδηλώνεται αφειδώλως από οδηγούς κάθε ηλικίας που κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι «κουρελιάζοντας» τα νεύρα των πεζών. Σειρά από μηχανάκια στην πεζοδρομημένη πλατεία, στον πεζόδρομο της Γ. Σταύρου και Κονίτσης και σε αυτόν της Δαγκλή. Αυτοκίνητα που παρκάρουν με «αλάρμ» για «πέντε λεπτά», κλείνοντας ράμπες και πεζόδρομους, αλλά και κάθε είδους οχήματα που παρκάρουν πάνω σε διασταυρώσεις, ακόμη και στα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης (βλ. Τσιμισκή με 28ης Οκτωβρίου), εμποδίζοντας την ορατότητα των διερχομένων.
Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες από την πλευρά των ξανθιωτών που κινούνται πεζοί πληθαίνουν, είτε στις καθημερινές συζητήσεις, είτε μέσω του διαδικτύου, όπου πολύ συχνά αναρτώνται φωτογραφίες από άλλη μία παράβαση που εντόπισαν ευαισθητοποιημένοι και «ενοχλητικοί» συμπολίτες.
Τελευταίο «ντοκουμέντο», το σημείωμα που άφησε αγανακτισμένος πεζός σε αυτοκίνητο που είχε παρκάρει με απίθανο τρόπο, σχεδόν καθέτως στην οδό Χατζησταύρου, κλείνοντας όλο το (ήδη στενό) πεζοδρόμιο. «(Ρε) γάιδαρε –μεγάλε- τι σου φταίει ο πεζός και κλείνεις το πεζοδρόμιο;», υπογραφή «ο πεζός». Ίσως αν αντιληφθούν πιο μαζικά την κατακραυγή των πολιτών σε συνδυασμό με την απαραίτητη εντατικοποίηση των ελέγχων από την πλευρά της τροχαίας να καταφέρουμε να αλλάξουμε… κληρονομούμενες νοοτροπίες σε αυτή την πόλη.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…