Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 203 Ξανθιωτάκια στους δημοτικούς παιδικούς μέσω ΕΣΠΑ

203 Ξανθιωτάκια στους δημοτικούς παιδικούς μέσω ΕΣΠΑ

0
paidikos stathmos-empros

Καλύφθηκαν 203 από τις 207 θέσεις που ζήτησε ο Δήμος. 4 κενές στην Σταυρούπολη λόγω έλλειψης δικαιούχων

 

Στην προκήρυξη 3 θέσεων βρεφονηπιοκόμων 11μηνης σύμβασης θα προχωρήσει ο Δήμος τις επόμενες ημέρες

 
 
Την ώρα που στην χώρα μας μένουν κενές 15.000 επιδοτούμενες θέσεις παιδικών σταθμών οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί της πόλης μας κατάφεραν να καλύψουν 203 θέσεις από τις 207 που είχαν αρχικά ζητήσει. Έτσι, οι άνεργες μητέρες δεν έχουν λόγο πλέον να ανησυχούν, αφού τα μικρά τους θα ζήσουν την πρώτη σχολική τους μέρα στα τέλη Σεπτεμβρίου.
 
Γ. Παπασταματίου: «Φροντίσαμε να υπάρξει δίκαιη και σωστή κατανομή των θέσεων»
Μιλώντας στο «Ε» ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Γιώργος Παπασταματίου σημειώνει ότι ο αριθμός των θέσεων ζητήθηκε κατόπιν ώριμης σκέψης προκειμένου να υπάρξει ισορροπία ώστε να μην αδικηθούν ούτε οι άνεργες ούτε οι χαμηλόμισθες μητέρες.
«Ζητήσαμε 200 θέσεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε μια ισορροπία. Θέλαμε να αφήσουμε ελεύθερες θέσεις και για αυτούς που δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος, αλλά είναι χαμηλόμισθοι και δεν μπορούν να πάνε στους ιδιωτικούς και να πληρώνουν 300 ευρώ το μήνα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος και συμπληρώνει «το νούμερο 200 είναι μια δίκαιη και πολύ σωστή κατανομή. Όσο για το αποτέλεσμα είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι».
Όσον αφορά τις 4 θέσεις που έμειναν κενές ο ίδιος διευκρινίζει «είχαμε ζητήσει για τον παιδικό σταθμό της Σταυρούπολης 10 θέσεις, αλλά υπήρχαν μόνο 6 δικαιούχα παιδάκια με αποτέλεσμα οι 4 θέσεις να μείνουν κενές».
 
Ζητούν την πρόσληψη 3 βρεφονηπιοκόμων από ΤΕΙ
Πέρα από τα παιδάκια φαίνεται πως θα επωφεληθούν και 3 βρεφονηπιοκόμοι της πόλης μας, καθώς ο Δήμος σκοπεύει να προκηρύξει 3 θέσεις 11μηνης σύμβασης. Μάλιστα, οι αρμόδιοι περιμένουν να ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να γνωρίζουν εγκαίρως πόσα πρωτάκια θα πάρουν.
«Αναμένουμε να μας απαντήσουν σύντομα για να ξέρουμε πόσα πρωτάκια να πάρουμε καθώς μια δασκάλα δημιουργεί 20 επιπλέον θέσεις» αναφέρει ο ίδιος σημειώνοντας ότι τα παιδάκια που ήταν και πέρυσι έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ τέλη Σεπτεμβρίου θα δεχτούν και τους πρωτοετείς καθώς τώρα οι μητέρες τους βρίσκονται σε διαδικασίες αποδοχής της επιδοτούμενης θέσης».
 
Τι χρειάζονται τα παιδάκια στον παιδικό
Έφτασε η ώρα το μικρό σας να πάει παιδικό και δεν ξέρετε τι θα χρειαστείτε; Το «Ε» ρώτησε για εσάς έμπειρες μαμάδες και σας παρουσιάζει 5 βασικά αντικείμενα που κάνουν την ζωή στον παιδικό πιο εύκολη.
1)Τσάντα: Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι μια μικρή τσάντα, ώστε να μπορεί να την σηκώσει στην πλατούλα του, αλλά και να χωράει τα απαραίτητα (2 αλλαξιές σε περίπτωση που λερωθούν, πάνες, μωρομάντηλα για όσα δεν έχουν καθαρίσει από πάνες, φαγητοδοχείο με το φαγάκι του και παγούρι για το νεράκι του).
2)Δοχείο μεταφοράς φαγητού: Το θέμα που απασχολεί όλα τις μαμάδες είναι η μεταφορά του φαγητού των μικρών τους. Αν θέλετε και εσείς να αποφύγετε τα μικροκύματα επιλέξτε να προμηθευτείτε ένα θερμός φαγητοδοχείο, το οποίο διατηρεί το φαγητό ζεστό για πολλές ώρες.
3)Μεταφορά νερού: Για το νεράκι του μπορείτε να προμηθευτείτε είτε ένα απλό παγουράκι είτε ένα θερμός που κρατάει το νερό στη θερμοκρασία που το βάλατε μέχρι και 24 ώρες. Φροντίστε να έχει ειδικό στόμιο με ελεγχόμενη ροή, ώστε να μην ανησυχείτε ότι μπορεί να το χύσει πάνω του.
4)Ποδιές ζωγραφικής: Αν δεν θέλετε να κάθεστε να τρίβετε μπογιές από τα ρουχάκια του, προμηθευτείτε ποδιές ζωγραφικής. Φροντίστε να είναι πλαστικές, με μακριά μανίκια και άνετες ώστε να μπαίνουν πάνω από τα ρούχα του.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…