Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκινά νέα χρονιά πεζοποριών για μικρούς και μεγάλους από την Ορειβατική Λέσχη

Ξεκινά νέα χρονιά πεζοποριών για μικρούς και μεγάλους από την Ορειβατική Λέσχη

0
oreivatiki lesxi xanthis simaia

Καθιερώνονται κυριακάτικοι περίπατοι μια φορά το μήνα για τους μικρούς φίλους του βουνού. Εκδήλωση το Δεκέμβρη με τον ορειβάτη και σκηνοθέτη Π. Τσιαντό

 
 
Η ανταπόκριση της προηγούμενης χρονιάς σε συνδυασμό με τη στήριξη του κοινού στην έκθεση φωτογραφίας της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης κατά την διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης, έδωσε περισσότερη δυναμική και διάθεση στο σύλλογο. Το νέο ΔΣ για τη νέα χρονιά προχωρά σε ένα διπλό πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα δεδομένα της πόλης μας. Εκτός από το κανονικό πρόγραμμα που θα γίνεται ανά δυο βδομάδες με αναβάσεις ίσως και μεγάλου βαθμού δυσκολίας οργανώνουν και ένα δεύτερο πρόγραμμα που έχει να κάνει με γονείς και παιδιά. Το πρόγραμμα αυτό θα τρέχει μια Κυριακή μόνο, κάθε μήνα (είναι δοκιμαστικό και αν έχει ανταπόκριση από γονείς και παιδιά θα αυξηθεί τη νέα χρονιά σε περισσότερες Κυριακές). Η πεζοπορία θα ξεκινά στις 10.00 η ώρα και θα τελειώνει λίγο μετά τις 13.00.
«Θα πεζοπορούμε σε εύκολες διαδρομές και μονοπάτια και το κάνουμε αυτό γιατί θέλουμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο σε ότι έχει να κάνει με τη Φύση και την προστασία του περιβάλλοντος και να τον βγάλουμε όσο γίνεται πιο μαλακά έξω από το κρεβάτι και το σπίτι του μια Κυριακή κάθε μήνα, για αρχή», σημειώνουν τα μέλη του ΔΣ.
Παράλληλα με αυτά τα δύο τα προγράμματα θα επισημοποιήσουν και την δραστηριότητα της αστροπαρατήρησης βγάζοντας πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη δράση σε περιοχή πολύ κοντά στην Ξάνθη και με πρόσβαση ακόμη και με αυτοκίνητο.
Και οι τρεις προαναφερθείσες δράσεις κορυφώνονται το διήμερο 13-14 Δεκεμβρίου με την τέλεση της 2ης Αστροπαρατήρησης Μεγάλου Υψομέτρου. «Ανάμεσα στην Παγκόσμια Ημέρα Βουνών (11η Δεκεμβρίου) και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο (21 Δεκεμβρίου) με το οποίο καλωσορίζουμε επίσημα και το χειμώνα άλλη μια χρονιά θα είμαστε εκεί για να τιμήσουμε τη Φύση στο σύνολό της παρόλο που θα “κοιμάται”. Καλεσμένος μας φέτος θα είναι ο Παύλος Τσιαντός ορειβάτης και σκηνοθέτης. Σκηνοθέτης της ταινίας, ύμνος για την Ελληνική ορειβασία, με τίτλο “Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ” στην οποία αφηγείται την πρώτη Ελληνική Αποστολή που ανέβηκε στο Έβερεστ το 2004. Μόνο που ο Παύλος θα έρθει να μας μιλήσει για όλη του τη ζωή και ως ορειβάτης και ως σκηνοθέτης και έχει να μας πει πολλά και έχουμε να μάθουμε όλοι μας ακόμη πιο πολλά. Την επόμενη μέρα θα είναι μαζί μας στην καθιερωμένη πλέον νυχτερινή πορεία η οποία θα μας οδηγήσει στην παρατήρηση νυχτερινού έναστρου ουρανού με τηλεσκόπια και όσοι συμμετέχετε θα έχετε την ευχαρίστηση να τον ρωτήσετε και να μάθετε πολλά που αφορούν αποστολές και βουνά του εξωτερικού», ενημερώνει ο ΟΛΞ, σχολιάζοντας: «όλα αυτά ήταν μια μικρή εισαγωγή για το τι είναι η Ορειβατική Λέσχη, πως σκέφτονται τα μέλη της, οι ανησυχίες που υπάρχουν ανάμεσά μας για τους συμπολίτες μας αλλά και για το ότι διαδραματίζεται στην πόλη μας αλλά και φυσικά για το τι πρέπει να κάνουμε και πως να προσεγγίσουμε όλον αυτόν τον κόσμο που για κάποιον λόγο δε βγαίνει καθόλου ή έστω λίγο προς τα έξω και δεν μπορεί έτσι να νιώσει τη Φύση να του μιλάει, να την αισθάνεται, να την προστατεύει σαν παιδί του και να την νοιάζεται».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…