Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δράση εθελοντικού καθαρισμού της π. Ε.O. Ξάνθης-Δράμας από την Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης

Δράση εθελοντικού καθαρισμού της π. Ε.O. Ξάνθης-Δράμας από την Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης

0

Την Κυριακή με σύνθημα «Γίνε ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ το παράδειγμα που θες να δώσεις»

 Συμμετέχουν στην πρωτοβουλία ο Δήμος Ξάνθης και τον Ερυθρός Σταυρός

Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα προχωρήσει τη Κυριακή 18 Απριλίου και ώρες 10.00 – 14.00 στον καθαρισμό των έξι πρώτων χιλιομέτρων της παλιάς Εθνικής οδού Ξάνθης Δράμας και πιο συγκεκριμένα από το ύψος της καφετέριας Ξανθίππη μέχρι και τη διασταύρωση των πομακοχωρίων που βρίσκεται στο 8ο χιλιόμετρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή νωρίτερα στο 6948363078 (Γεωργιάδης Βασίλειος) ή κατευθείαν την Κυριακή στο πάρκινγκ της Ξανθίππης όπου θα υπάρχει και γραμματεία.

Συντονισμός της Δράσης

Πιο συγκεκριμένα η διαδικασία που θα ακολουθηθεί εκείνη την ημέρα έχει ως εξής:

Προσέρχεται ο καθένας  στο πάρκινγκ της καφετέριας Ξανθίππη από τις 10 και μετά. Δηλώνει σε κατάσταση το ονοματεπώνυμό του καθώς και πιο τμήμα ακριβώς θέλει να καθαρίσει. Οι διοργανωτές θα έχουν αριθμήσει τη διαδρομή σε 6 τμήματα από τη αριστερή πλευρά και σε άλλα 6 από την δεξιά. Οπότε στην κατάσταση θα φαίνεται και σε πιο σημείο θα μπορεί να είναι κάποιος  αν χρειαστεί κάτι. Οι διοργανωτές θα προσφέρουν γάντια και σακούλα και ο καθένας θα μπορεί αν επιλέξει το τμήμα του δρόμου που θα καθαρίσει. Μόλις τελειώσει κανείς  αφήνει τη σακούλα στο σημείο που καθαρίζει  και ενημερώνει τους υπεύθυνους . Στο τέλος θα μαζευτούν οι σακούλες έτσι ώστε ο υπάλληλος του Δήμου που θα έρθει το μεσημέρι να τις παραλάβει όλες μαζί.

Για την εκδήλωση είναι ενήμερη κι η Τροχαία Ξάνθης και οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τα μέλη των οποίων θα έχουν το ρόλο της υγειονομικής κάλυψης σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί κάτι. Τονίζεται επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση συγχρωτισμού του κόσμου μιας και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας αλλά και θα είναι όλοι κατά μήκος και των 2 πλευρών του δρόμου και των 6 χιλιομέτρων που πρόκειται να καθαριστούν.

«Γίνετε το παράδειγμα που πρέπει να είμαστε όλοι μας»

Οι διοργανωτές στην ανακοίνωση τους αναφέρουν «Γίνετε το παράδειγμα που πρέπει να είμαστε όλοι μας. Ας κάνουμε την αρχή έτσι ώστε και οι συμπολίτες μας που δεν τους ενδιαφέρει που πετάνε τα σκουπίδια τους να έχουν ένα δείγμα του τι και πως πρέπει κάτι να γίνεται σωστά. Δώστε το παράδειγμα στα ίδια σας τα παιδιά έτσι ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε να κρατήσουμε το περιβάλλον μας καθαρό δίνοντας και το σωστό παράδειγμα στις επόμενες γενεές. Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 18 Απριλίου από τις 10.00 και μετά στο πάρκινγκ της καφετέριας Ξανθίππη.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…