Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Εξομοίωση της ΕΠΑΘ με τις Παιδαγωγικές Σχολές

Εξομοίωση της ΕΠΑΘ με τις Παιδαγωγικές Σχολές

0
loverdos vouleytes

Δικαίωμα διορισμού με φοίτηση ενός έτους στο ΔΠΘ. Ανακοινώθηκε από τον υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο

 

60 ιεροδιδάσκαλοι στα μειονοτικά με πόρους από τον προϋπολογισμό. Καλύπτονται όλα τα κενά

 
 
Η μειονοτική εκπαίδευση ήταν υψηλά στην ατζέντα του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου και αυτό καταδείχθηκε από το γεγονός ότι αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ενασχόλησής του κατά την περιοδεία του στην Ξάνθη στα θέματα που την αφορούν ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για επίλυση σημαντικών ζητημάτων όπως της ΕΠΑΘ και των Ιεροδιδασκάλων.
 
Δέσμευση Λοβέρδου για αναβάθμιση της ΕΠΑΘ
Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος σε συνάντηση που είχε με τους βουλευτές της Θράκης στην οποία παρέστησαν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Έβρου κ. Ουζουνίδης καθώς και οι Τέρενς Κουίκ (Επικρατείας) και Ξουλίδου, (Θεσσαλονίκης) επίσης των ΑΝΕΛ, τέθηκε το θέμα της αναβάθμισης της ΕΠΑΘ, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι όπως είπαν «έμεινε ανολοκλήρωτη μετά το κενό που παρατηρήθηκε στην ίδρυση της σχετικής κατεύθυνσης στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ». Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι οι απόφοιτοι της ΕΠΑΘ θα εξομοιωθούν με τις Παιδαγωγικές Σχολές φοιτώντας ένα έτος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και θα έχουν δικαίωμα διορισμού
 
60 ιεροδιδάσκαλοι στα μειονοτικά
Μια άλλη εξαγγελία του κ. Λοβέρδου αφορούσε τους Ιεροδιδασκάλους και συγκεκριμένα ότι θα καλυφθούν άμεσα τα κενά των 60 εκπαιδευτικών για τα μειονοτικά σχολεία, με πόρους του προϋπολογισμού και όχι αναμένοντας το ΕΣΠΑ.
 
Ευλόγησε τα γένια του για τις μετεγγραφές
Επισκεπτόμενος το γυμνάσιο και το Λύκειο Γλαύκης, έτυχε την ώρα που πήγε, να αναρτάται ο πίνακας των επιτυχόντων των Πανελληνίων Εξετάσεων. Τα παιδιά από την περιοχή αυτή που υπηρετεί το συγκεκριμένο λύκειο μπήκαν ένας στον Πειραιά και όλα τα άλλα σε περιφερειακά Πανεπιστήμια της χώρας: « Ζήτησα ένα αντίγραφο του πίνακα, διότι αποκαλύπτει και τις πολύ καλές στιγμές μίας διάταξης για τις μετεγγραφές. Όλα τα παιδιά αυτά έχουν δικαίωμα μετεγγραφής στο Δημοκρίτειο. Δηλαδή, αντί της ξενιτιάς, του δεύτερου σπιτιού της οικογένειας, τα παιδιά μπορούν να έρθουν εδώ, σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας. Αυτό μου έκανε θετική εντύπωση. Την υπογραμμίζω διότι στον διάλογο που γίνεται για τις μετεγγραφές πρέπει να λέμε και τα θετικά και τα αρνητικά», τόνισε ο υπουργός.
Να σημειώσουμε τέλος ότι από τον Εχίνο, όπου επισκέφθηκε τον χώρο του Ιεροσπουδαστηρίου δεσμεύτηκε για επισκευαστικές εργασίες, απαραίτητες στο Ιεροσπουδαστήριο. Επισκέφτηκε επίσης το Νηπιαγωγείο και το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…