Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τελευταίο αντίο στον Σπύρο Καραουλάνη

Τελευταίο αντίο στον Σπύρο Καραουλάνη

0
karaoulanis spyros1

«Έφυγε» ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στα 35 του χρόνια, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με φίλους στη Χαλκιδική

 

Θρήνος στην κοινωνία της Ξάνθης για τον άδικο χαμό του νεαρού ξανθιώτη με την πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση και το ζεστό χαμόγελο

   karaoulanis kideia
 
«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο 35χρονος ξανθιώτης Σπύρος Καραουλάνης, γεμίζοντας θλίψη την τοπική κοινωνία, για τον άδικο και πρόωρο χαμό ενός τέκνου της με έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, ευαισθησίες, ευγένεια και πολυετή παρουσία στο γίγνεσθαι της Ξάνθης.
 
Τόσο άδοξα και τόσο ξαφνικά…
Ο Σπύρος Καραουλάνης άφησε την τελευταία του πνοή αργά το βράδυ του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς, στη Χαλκιδική, όπου βρισκόταν για διακοπές με τους φίλους του. Ο νεαρός ξανθιώτης ένιωσε κάποια αδιαθεσία, αλλά η καρδιά του τον πρόδωσε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να μην προλάβει να του παρασχεθεί βοήθεια στο νοσοκομείο του Πολυγύρου, όπου και μεταφέρθηκε.
Την τελευταία του ανάρτηση έκανε στο facebook λίγες ώρες πριν από τη Σιθωνία Χαλκιδικής, ενώ μετά την τραγική είδηση δεκάδες φίλοι του ευχήθηκαν «καλό ταξίδι» και μέσα από το χώρο κοινωνικής δικτύωσης.
Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου βρέθηκαν για το τελευταίο αντίο η οικογένειά του, οι γονείς και η αδερφή του, φίλοι και συνεργάτες στις διάφορες δραστηριότητες με τις οποίες ασχολήθηκε, πολλά στελέχη και αξιωματούχοι της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας, με τον οποίο διατηρούσε προσωπική σχέση, αλλά και πλήθος ξανθιωτών, μιας και επρόκειτο για έναν ιδιαίτερα ευπροσήγορο νέο, κοινωνικό και ευγενικό.
 
Θα λείψουν από την πόλη η δράση και οι ευαισθησίες του Σπύρου
karaoulanisΟ Σπύρος Καραουλάνης είχε σπουδάσει ψυχολογία στο ΑΠΘ. Ήταν Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης, είχε πολυετή ενεργή παρουσία στην ΟΝΝΕΔ και την τοπική Νέα Δημοκρατία, συμμετείχε εθελοντικά σε κοινωνικές δράσεις και ήταν αν. εκπρόσωπος της Ελλάδας στα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca. Ασχολούνταν ακόμη με το φροντιστήριο συγγενικού του προσώπου στον τόπο καταγωγής της μητέρας του, τα Άβδηρα.
Εκτός των παραπάνω ιδιοτήτων του, ο εκλιπών αποτελούσε μέλος του ξανθιώτικου αθλητισμού με την ιδιότητα του διαιτητή που ασκούσε εδώ και περίπου μία δεκαετία. Μάλιστα μόλις πριν δύο μήνες ο σύνδεσμος διαιτητών Ξάνθης τον είχε βραβεύσει με τιμητική πλακέτα για την προσφορά και το ήθος του ως διαιτητή στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ξαφνικός θάνατος του Σπύρου Καραουλάνη επέφερε θλίψη και στους ανθρώπους του ξανθιώτικου αθλητισμού που έσπευσαν να εκδηλώσουν την στήριξη τους στην οικογένειά του και να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους, ενώ δεκάδες ήταν οι παράγοντες του ξανθιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στην εκκλησία για το «ύστατο χαίρε».
 
 
Το ασθενοφόρο άργησε 70 λεπτά!
 Τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική καταγγέλλουν συνδικαλιστές, με αφορμή το θάνατο του Σπύρου Καραουλάνη, αφού, το ασθενοφόρο έφτασε στην περιοχή 70 λεπτά αργότερα για να τον παραλάβει, αν και έλαβε τις πρώτες βοήθειες από ιατρό που έκανε επίσης διακοπές. Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές, στον Άγιο Νικόλαο δεν υπήρχε ασθενοφόρο, ενώ τα πέντε οχήματα που εξυπηρετούν τη Χαλκιδική δεν επαρκούν, ειδικά τον Δεκαπενταύγουστο, όπου η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο ζενίθ.
Σε ανακοίνωση-απάντησή του, το ΕΚΑΒ σημειώνει πως βάσει του σχεδίου που έχει εκπονηθεί για το καλοκαίρι, «η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής καλύπτεται ημερησίως με 5 έως 6 ασθενοφόρα καθώς και με 8 έως 10 επιπλέον Διασώστες».
Σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, τονίζει πως ιδιώτης γιατρός προσπάθησε να σώσει τον 35χρονο επί 20 λεπτά χρησιμοποιώντας ακριβώς τη μέθοδο που θα χρησιμοποιούσαν οι διασώστες. Το ΕΚΑΒ επιβεβαιώνει πως το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο μετά από 70 λεπτά, αλλά σημειώνει πως ο ιδιώτης γιατρός είχε ήδη ειδοποιήσει για την «ατυχή κατάληξη του περιστατικού».
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…