Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Νέων της Σμίνθης

Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Νέων της Σμίνθης

0
sminthi festival

Θεατρικά δρώμενα, μουσική, χορός, βραβεύσεις και λαογραφικές αναπαραστάσεις έδωσαν χρώμα στην βραδιά

 

Το χωριό της ορεινής Ξάνθης πλημμύρισε το βράδυ του Σαββάτου από νέους όλου του Νομού

 
Κάτω από τον έναστρο ουρανό του Σαββατόβραδου πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της ορεινής Ξάνθης το 3ο Φεστιβάλ Νέων Σμίνθης. Η εκδήλωση γνώρισε για άλλη μια χρονιά εξαιρετική επιτυχία, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι πλέον θεσμός.
Ο κόσμος συνεπής στο ραντεβού του με τους διοργανωτές γέμισε ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης από την πρώτη στιγμή, κάτι που γέμισε ιδιαίτερη ικανοποίηση τους τελευταίους.
 
Μάγεψε με τα τραγούδια της η Ντιλέκ Κοτς
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης για άλλη μια χρονιά με πολλή αγάπη και μεράκι παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικά δρώμενα, χορούς, λαογραφικές αναπαραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις στις οποίες κυριαρχούσε ο ντόπιος πομακικός πολιτισμός. Ένας πολιτισμός που αντικατοπτριζόταν στις παραδοσιακές πομάκικες φορεσιές, τα παραδοσιακά εδέσματα και στις συζητήσεις των κατοίκων.
Βέβαια, οι διοργανωτές, σεβόμενοι την πολυπολιτισμικότητα του κοινού τους, φρόντισαν οι εκδηλώσεις να παρουσιάζονται και στις δυο γλώσσες.
Τις εντυπώσεις, όμως, έκλεψε για άλλη μια φορά η αγαπημένη ερμηνεύτρια Ντιλέκ Κοτς, η οποία διαθέτει θαυμαστές και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.
Η τραγουδίστρια μάγεψε με την μελωδική φωνή της το κοινό ζωντανεύοντας κάτω από το φεγγαρόφωτο μνήμες, αναμνήσεις και νοσταλγίες.
Από την βραδιά, όμως, δεν έλειπε και μια σειρά βραβεύσεων σε προσωπικότητες της περιοχής, οι οποίες κατάφεραν να αναδειχθούν σε διάφορους τομείς η κάθε μια με τον δικό της τρόπο.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…