Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στο νοίκι η ΔΟΥ Ξάνθης

Στο νοίκι η ΔΟΥ Ξάνθης

0
doy xanthis-empros

Η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ νέος ιδιοκτήτης του κτιρίου με συμφωνία πώλησης και λειτουργικής μίσθωσης

 
 
Από το Μάρτιο άνοιξε ο δρόμος για την πώληση 28 ακινήτων που είχε βγάλει «στο σφυρί» το ΤΑΙΠΕΔ ήδη από το Μάρτιο του 2013, ανάμεσά τους η ΔΟΥ Ξάνθης και το Χημείο Ξάνθης.
Στις αρχές του έτους το Ζ’ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με βάση τέσσερις κατά την κρίση του, ουσιαστικές και καθοριστικές πλημμέλειες μπλόκαρε προσωρινά την υπογραφή της σύμβασης πώλησης και μίσθωσης των ακινήτων αυτών του Ελληνικού Δημοσίου.
Όμως, το ΤΑΙΠΕΔ κατέθεσε αίτηση ανάκλησης της απόφασης του κλιμακίου και η υπόθεση οδηγήθηκε για νέα κρίση στο 6ο Τμήμα του ΕΣ.
Η συμφωνία, ύψους 261,31 εκατ. ευρώ, αφορά στην πώληση και λειτουργική μίσθωση (sale-and-lease-back), για 20 χρόνια, 28 ακινήτων του Δημοσίου (πέντε κτήρια υπουργείων -Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας), 13 κτήρια ΔΟY και πέντε κτήρια της Αστυνομίας. Πλειοδότριες του διαγωνισμού είχαν ήδη ανακηρυχθεί η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.
Στα τέλη του Μαρτίου του 2014 με νέα του απόφαση το Ελεγκτικό Συνέδριο, ανέτρεψε την παλαιότερη, κρίνοντας πως η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για μίσθωση-πώληση των 28 ακινήτων έχει επαρκή αιτιολογία και είναι προς όφελος των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου. Το «πράσινο φως» άναψε και η πορεία προς την ολοκλήρωση του διαγωνισμού συνεχίστηκε χωρίς άλλα προβλήματα.
Όσον αφορά στο κτίριο της Εφορίας Ξάνθης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες της πώλησης έχουν ολοκληρωθεί και πλέον με ενοίκιο λειτουργούν οι οικονομικές, αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες, που στεγάζονται στο κτίριο της οδού Μεσολογγίου.
Όπως μάθαμε μάλιστα, πρόσφατα επισκέφθηκαν τη ΔΟΥ Ξάνθης μηχανικοί της τράπεζας που διενήργησαν ένα γενικό έλεγχο του νεοαποκτηθέντος ακινήτου.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…