Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Παραδοτέο τέλος του μήνα το δημοτικό πάρκινγκ

Παραδοτέο τέλος του μήνα το δημοτικό πάρκινγκ

0
dimotiko parking 01-empros

Με ρυθμούς χελώνας οι εργασίες αποκατάστασης από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου

 

Ο μισθωτής περιμένει, ο δήμος χάνει τα μισθώματα και οι Ξανθιώτες παρκάρουν …όπου βρουν

 
 
Με ρυθμούς …χελώνας προχωράνε οι εργασίες αποκατάστασης του δημοτικού πάρκινγκ μέσα και έξω ώστε να παραδοθεί στον μισθωτή στην κατάσταση που αναγράφεται στην προκήρυξη, δεδομένου ότι η πραγματική του κατάσταση ήταν διαφορετική! Οκτώ μήνες τώρα οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου που ανέλαβαν να κάνουν εργασίες αποκατάστασης και ακόμη δεν …αποκατέστησαν αυτά που δεσμεύτηκαν να αποκαταστήσουν! Το πάρκινγκ επρόκειτο να τελειώσει τέλος Ιουνίου αλλά μεσολάβησαν …οι άδειες και η ολοκλήρωση των εργασιών μετατέθηκε για τέλος Αυγούστου! Στο μεταξύ ο μισθωτής περιμένει τις τεχνικές υπηρεσίες να ολοκληρώσουν τις εργασίες, ο δήμος χάνει τα μισθώματα αφού ο μισθωτής δεν υπέγραψε το συμβόλαιο παραλαβής και οι Ξανθιώτες παρκάρουν κατά πάγια συνήθεια όπου βρουν…
 
Για οικονομία τα ανέλαβαν τα συνεργεία του δήμου και όχι ιδιώτης
Όπως διαπίστωσε η τεχνική έκθεση που εκπονήθηκε από Μηχανικό κατ’ εντολή της κας Πατρικίου προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο, το παραδοτέο πάρκινγκ είχε σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας καθώς επίσης και στο ηλεκτρολογικό σύστημα Ο δήμος Ξάνθης ανέθεσε στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να κάνουν την υδρομόνωση και τις ηλεκτρολογικές εργασίες ενώ σε ιδιώτη ανατέθηκαν οι μηχανολογικές εργασίες. Όμως η καθυστέρηση είναι μεγάλη και αν μη τι άλλο ο δήμο χάνει 8 μήνες μισθώματα, περίπου 50.000 ευρώ! «Στην λογική να μην ξοδέψουμε χρήματα βάλαμε ανειδίκευτους εργάτες να κάνουν εξειδικευμένες εργασίες. Γι αυτό και καθυστερεί το έργο. Βέβαια έχει ολοκληρωθεί η υδρομόνωση παρότι δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμη τα μπάζα από την οροφή του παρκινγκ. Επίσης έχουν τελειώσει οι ηλεκτρολογικές εργασίες και απομένουν μηχανολογικές που τις κάνει ιδιώτης. Ο μισθωτής με το δίκιο του ανυπομονεί όπως και οι πολίτες αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα τελειώσει…», σημειώνει ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Νίκος Σπυριδόπουλος.
 
Θα παραδοθεί τέλος του μήνα…
Ο προϊστάμενος των Τεχνικών υπηρεσιών που επιβλέπει το έργο κ. Μελέτης Τεερζόγλου εκτιμά ότι σε μια εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εναπομείνασες μηχανολογικές εργασίες στους αεραγωγούς από τον εξωτερικό συνεργάτη και προς το τέλος του μήνα το πάρκινγκ θα είναι έτοιμο προς παράδοση. Ωστόσο παραδέχεται ότι υπήρξε καθυστέρηση γιατί μεσολάβησαν οι καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων.
 
Αστοχίες…υλικών!
Να θυμίσουμε ότι το πάρκινγκ δεν είχε πρόβλημα μόνο από μέσα, είχε πρόβλημα και από …πάνω καθώς έμπαζε νερά η οροφή η οποία είναι η πλατεία συνέχεια της πλατείας Διοικητηρίου. Και πάλι οι τεχνικές υπηρεσίες κλήθηκαν να …επιχειρήσουν όμως…αστόχησαν λόγω …αστοχίας υλικών! Συγκεκριμένα όπως πληροφορηθήκαμε από τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη έγιναν οι απαραίτητες εργασίες επίστρωσης με νέα πλακίδια όμως αυτά αποδείχτηκαν ακατάλληλα καθότι με τις συνεχιζόμενες βροχές …συνεχίζονται και οι διαρροές μετά την αποκατάσταση. Μετά από αυτό κρίθηκε σκόπιμο η αφαίρεση και αυτών των υλικών και η χρήση νέων υλικών νέας τεχνολογίας και τεχνοτροπίας. (Ούτε το γεφύρι της Άρτας να’ τανε!).
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η δημοπρασία έγινε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης της Οικονομικής Επιτροπής. Το πάρκινγκ «χτυπήθηκε» από¨7 επιχειρηματίες με τιμή εκκίνησης στα 2500 ευρώ μηνιαία μίσθωση. Τελικά πλειοδότησε η κα Πατρικίου Μαργαρίτα – επιχειρηματίας της Ξάνθης με 5.220 ευρώ μηνιαία μίσθωση.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…