Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νερό-φωτιά στον Δήμο Αβδήρων

Νερό-φωτιά στον Δήμο Αβδήρων

0
vrisi nero-empros

Οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΑ καλούνται να πληρώσουν ειδικό τέλος 80% επί της αξίας ύδρευσης

 

Σίσκος: Όλα γίνονται βάσει νόμου. Έχουμε κατεβάσει κατά πολύ τα τιμολόγια μας για να είναι μικρή η επιβάρυνση των πολιτών

 
 
Τρέμουν να ανοίξουν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΑ οι κάτοικοι του Δήμου Αβδήρων, καθώς πέρα από την αξία και το πάγιο ύδρευσης, τη συντήρηση δικτύου και το ΦΠΑ καλούνται να πληρώσουν και ειδικό τέλος 80% επί τις αξίας ύδρευσης. Ένα πάγιο που εκτοξεύσει τον λογαριασμό στο διπλάσιο, καθώς το επιβαρύνει και με ΦΠΑ 23%.
 
Πονοκέφαλος για πολίτες και ΔΕΥΑΑ
Αν και η επιβάρυνση αυτή δεν είναι κάτι καινούριο οι κάτοικοι του δήμου αδυνατούν να το χωνέψουν κάνοντας συνεχώς παράπονα στην υπηρεσία.
«Οι χρεώσεις αυτές γίνονται βάσει του νόμου 1069 του 80. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, επιβάλλεται ειδικό τέλος 80% σε νεοσυσταθείσες δημοτικές επιχειρήσεις υποχρεωτικά για 1+1 10ετίες και προαιρετικά για την τρίτη. Το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές αυτό στον κόσμο, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν παράπονα» αναφέρει χαρακτηριστικά στο «Ε» ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Γιώργος Σίσκος και συμπληρώνει «προκειμένου να μειώσουμε τους λογαριασμούς των πολιτών δημιουργήσαμε ένα από τα πιο χαμηλά κοστολόγια στην χώρα ενώ ταυτόχρονα αυξήσαμε τα κυβικά στα 60».
 
Ας μιλήσουμε με αριθμούς
Όπως φαίνεται, παρά τις προσπάθειες της υπηρεσίας, οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από το κόστος προμήθειας ενός από τα βασικά αγαθά. Πως μεταφράζεται όμως όλο αυτό σε αριθμούς;
Έστω πως η αξία ύδρευσης είναι 100 ευρώ, η τιμή του νερού προσθέτοντας φόρο 13% διαμορφώνεται στο ποσό των 113 ευρώ. Με το νόμο 1069 του 80 ο καταναλωτής υποχρεούται να καταβάλει ειδικό τέλος 80 ευρώ, το οποίο επιβαρύνεται και με το ποσό των 18,4 ευρώ το οποίο προκύπτει από την πρόσθεση του ΦΠΑ 23%. Έτσι, η τιμή του νερού εκτοξεύεται από 100 ευρώ στα 211,4 ευρώ. Στο ποσό αυτό βέβαια προστίθενται επιβαρύνσεις για την συντήρηση του υδρομετρητή, το πάγιο δικτύου, χαρτόσημο και στρογγυλοποιήσεις.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…