Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Αργούν να βγουν οι προκηρύξεις για τις 41 εποχικές θέσεις σε Ξάνθη, Άβδηρα, Σύνδεσμο Διαχείρισης

Αργούν να βγουν οι προκηρύξεις για τις 41 εποχικές θέσεις σε Ξάνθη, Άβδηρα, Σύνδεσμο Διαχείρισης

0

Εγκρίθηκαν 5 θέσεις στα Άβδηρα – 26 στην Ξάνθη και 10 στον ΣΔΑΝ

 

Τέλος του χρόνου η προκήρυξη στον ΣΔΑΝ – Άγνωστο πότε στους δήμους Ξάνθης – Αβδήρων

 
 
Σύμφωνα με πληροφόρησή μας από το Τμήμα Προσωπικού του δήμου Ξάνθης οι 26 θέσεις έχουν εγκριθεί δεν έχουν όμως προκηρυχθεί από το δήμο καθώς δεν υπάρχουν κατοχυρωμένες πιστώσεις. Από το ΣΔΑΝ Ξάνθης μας πληροφόρησαν ότι οι 10 θέσεις θα προκηρυχθούν τέλος του έτους καθώς στις 10 Νοεμβρίου λήγουν οι 8μηνες συμβάσεις του 2013.
 
Αναλυτικά οι θέσεις στην Π. Ε. Ξάνθης που εγκρίθηκαν
 

ΔΗΜΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΘΕΣΕΙΣ

 

ΑΒΔΗΡΩΝ

ΥΕ

ΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

3

ΑΒΔΗΡΩΝ

ΔΕ

ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ

1

 

ΑΒΔΗΡΩΝ

ΔΕ

ΟΔΗΓΟΣ

1

 

ΞΑΝΘΗΣ

ΥΕ

ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

17

 

ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕ

ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ

6

 

ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕ

ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

2

 

ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕ

ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΤΗΣ

1

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΥΕ

ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

6

 

 

ΔΕ

ΟΔΗΓΟΙ

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟΥ

4

 

ΣΥΝΟΛΟ

41

 

 

 

 
 

9 προσλήψεις μελών ΔΕΠ στο Δ.Π.Θ.

 
Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ Γ’ αρ.1120/22 Αυγούστου 2014 οι ακόλουθες προσλήψεις μελών ΔΕΠ για το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
 
1)ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Μία θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Παιδιατρική».
 
2)ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
Μία θέση Καθηγητή πρώτης βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Παιδοχειρουργική».
 
3)ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
Μία θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Παιδοχειρουργική».
 
4)ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
Μία θέση Καθηγητή πρώτης βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Καρδιολογία».
 
5)ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
Μία θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Αγγειοχειρουργική».
 
6)ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Μία θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Οδοποιία − Μέθοδοι Υπολογισμού και Κατασκευής Έργων» και συνοπτική περιγραφή του επιστημονικού πεδίου «Σχεδιασμός, λειτουργία και υπολογισμός κατασκευαστικών στοιχείων των χερσαίων μεταφορικών υποδομών».
 
7)ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Μία θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας, Εικονοσειρές».
 
8)ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
Μία θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Γενική Χειρουργική».
 
9)ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
Μία θέση Καθηγητή πρώτης βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογία».
 

Διαγωνισμός της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών

 
-Τα προσόντα που απαιτούνται και η μοριοδότηση
 
 
Mέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών. Το σχετικό αίτημα έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την ΕΛ.ΑΣ. και μένει μόνο το τελικό ΟΚ από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί.
 
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό
 
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν άνδρες και γυναίκες κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου, ΙΚΕ, ΤΕΕ ή ΑΕΙ/ΤΕΙ. Επίσης, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν ξεπεράσει το 28ο έτος της ηλικίας τους και θα πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,70 μ. Επίσης, να διαθέτουν την υγεία και τη σωματική διάπλαση που καθορίζεται από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης για τη σωματική ικανότητα των υποψηφίων Δοκίμων Αστυφυλάκων και να μην έχουν τατουάζ.
 
Πώς θα γίνει η μοριοδότησή τους
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας πηγής, βασικός παράγοντας μοριοδότησης των υποψηφίων αποτελεί ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου σπουδών που θα καταθέσουν. Επιπλέον μόρια μπορούν να λάβουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό γνώσης τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας, άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου και έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης ή ως Επαγγελματίες Οπλίτες. Επίσης, παραπάνω μόρια λαμβάνουν οι γονείς ή τα τέκνα πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.
 
Δικαιολογητικά και …αγωνίσματα
Οι υποψήφιοι αφού καταθέσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα παραπεμφθούν σε ψυχοτεχνικές επιτροπές για ψυχομετρικό έλεγχο και αφού τον περάσουν επιτυχώς θα παραπεμφθούν σε Αθλητικές Επιτροπές οι οποίες θα τους υποβάλλουν στα εξής αγωνίσματα:
           Δρόμος 100μ. σε χρόνο 16 δευτερόλεπτα με μια προσπάθεια
           Δρόμος 1.000μ. σε χρόνο 4 λεπτών και 20 δευτερολέπτων με μια προσπάθεια
           Αλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05μ. με τρεις προσπάθειες
           Αλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,6μ. με τρεις προσπάθειες
           Ρίψη σφαίρας 7,275 κιλών σε απόσταση τουλάχιστον 4,5μ. με τρεις προσπάθειες με το κάθε χέρι
 
 

900 νέες προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς

 
 
“Ανάσα» για χιλιάδες οικογένειες αποτελεί η έγκριση των συναρμόδιων υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών των αιτημάτων των δήμων για την κάλυψη 6.055 θέσεων εποχικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργία Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) για το έτος 2014-2015.
 
Οι θέσεις
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Σίμο Δανιηλίδη, πρόκειται για τρεις ξεχωριστές αποφάσεις, οι οποίες αφορούν τις ακόλουθες θέσεις:
          900 νέες Θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό,
          3.420 θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, και
          1.735 θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), οι οποίες επίσης λαμβάνουν χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενείας και Επαγγελματικής Ζωής».
Οι ειδικότητες που θα καλυφθούν αφορούν Βρεφονηπιοκόμους, Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς, Βοηθούς Βρεφοκόμων, Μάγειρες, Τραπεζοκόμοι και Καθαριστές, αλλά και Γυμναστές, Λογοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λεπτουργούς και Ψυχολόγους, έκτων οποίων οι τελευταίοι εντάσσονται στο προσωπικό των ΚΔΑΠμεΑ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε πως οι θέσεις αφορούν απασχόληση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας έντεκα μηνών, ενώ ειδικά για τις θέσεις μέσω ΕΣΠΑ προβλέπεται και η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων.
Επομένου, οι καθαρά νέες θέσεις εργασίας ανέρχονται σε 900, ενώ για τις υπόλοιπες, οι οποίες θα καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ, οι δήμοι, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων προηγούμενων συμβασιούχων για την κάλυψη των αναγκών τους.
Η μόνη περίπτωση στην οποία θα προκύψουν νέες προκηρύξεις είναι εφόσον οι θέσεις που εγκρίθηκαν έχουν αυξηθεί σε σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων του προηγούμενου έτους ή από την αποχώρηση κάποιων από τους ήδη συμβασιούχους.
Ως εκ τούτου, ο εκάστοτε φορέας θα χρειαστεί να προκηρύξει θέσεις ισάριθμες με τον αριθμό των επιπλέον θέσεων που προέκυψαν μετά την αύξηση, προκειμένου να διατηρήσει επαρκές το προσωπικό του.
 
Διαδικασία
Οι σχετικές αποφάσεις (ΠΥΣ) βρίσκονται ήδη στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος θα υλοποιήσει, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, την κατανομή των θέσεων ανά δήμο, σύμφωνα πάντα με τα αιτήματα που εγκρίθηκαν.
 
Το επόμενο βήμα για την έκδοση των προκηρύξεων αποτελεί η ενημέρωση των δήμων από τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να συντάξουν τις προκηρύξεις τους και να τις αποστείλουν στο ΑΣΕΠ για την τελική έγκριση. Η Ανεξάρτητη Αρχή είναι αρμόδια επίσης για την παραλαβή τυχόν ενστάσεων στα προσωρινά αποτελέσματα και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.
 
Η πλειονότητα των θέσεων αφορά βρεφονηπιοκόμους, παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, βοηθούς βρεφοκόμων, μάγειρες, τραπεζοκόμους, καθαριστές, γυμναστές και ψυχολόγους
 
 

Τρέχουν οι προθεσμίες για 30.000 «Επιταγές»

 

 Εκπαιδευτικό επίδομα έως 2.550 ευρώ

 
 
Είκοσι ημέρες απομένουν για την υποβολή αιτήσεων από άνεργους νέους που επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση voucher 2014 «Επιταγή Εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρία», εξασφαλίζοντας έτσι εκπαιδευτικό επίδομα έως 2.550 ευρώ.
Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 12.000 άνεργοι απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και 18.000
          Πρόγραμμα Θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών.
          Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα συνολικής διάρκειας 450 ωρών. Η διάρκεια τα πρακτικής άσκησης στο σύνολο τα δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
          Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, που ενδέχεται να οδηγήσουν στη μετατροπή της πρακτικής άσκησης σε σύμβαση εξαρτημένα εργασίας.
 
Η διαδικασία
Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εάν επιλεγεί βάσει των κριτηρίων που ισχύουν στη συγκεκριμένη δράση, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσία συνεχιζόμενα επαγγελματία κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) μέσω των ΚΕΚ.
Η Επιταγή Εισόδου αντιστοιχεί σε ποσό 1.080 ευρώ το άτομο, προς τους παρόχους κατάρτισα για θεωρία και πρακτική άσκηση. Το ποσό αυτό αυξάνεται στα 1.380 ευρώ το άτομο στην περίπτωση που η πρακτική άσκηση μετατραπεί σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, διάρκειας έξι μηνών το λιγότερο.
Επίσης παρέχεται στον ωφελούμενο εκπαιδευτικό επίδομα, τόσο για τη θεωρητική κατάρτιση όσο και για την πρακτική άσκηση.
Το επίδομα ανέρχεται στο ποσό των 2.550 ευρώ για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ (θεωρητική κατάρτιση 480 ευρώ και 2.070 ευρώ πρακτική άσκηση).
Για αποφοίτους Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το επίδομα ανέρχεται στο ποσό των 2.280 ευρώ (θεωρητική κατάρτιση 480 ευρώ και 1.800 ευρώ επίδομα πρακτικής άσκησης).
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…