Σχόλια 27/08/14

0
batzakidis g
ΕΝΦΙΑ: ΕΝορχηστρωμένος Φθόνος (κατά) Ιδιοκτητών Ακινήτων


 
 
Τα μπάνια του λαού
Τα μπάνια του λαού συνεχίζονται. Κι αυτό έγινε σε απόλυτο βαθμό το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όπου χιλιάδες Ξανθιώτες και Βούλγαροι κατέκλυσαν τις παραλίες του νομού. Και καλά έκαναν βέβαια διότι η ζέστη ήταν υψηλή και η θάλασσα πρόκληση δροσιάς.
Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και βέβαια οι ζέστες θα συνεχιστούν και το Σεπτέμβριο, μια και το καλοκαίρι προεκτείνεται προς τα εκεί.
«Ε»


 
Περίοδος γάμων και βαπτίσεων
 Το καλοκαίρι είναι μια πολύ «φορτωμένη» χρονική περίοδος για την τέλεση Μυστηρίων όπως Γάμων και Βαπτίσεων. Κάθε Σαββατοκύριακο οι εκκλησίες εντός-εκτός πόλης, έχουν «κλείσει» για τέλεση Μυστηρίων.
Ντόπιοι και άνθρωποι που εργάζονται σε Γερμανία και αλλού, μαζί με τις διακοπές τους, τελούν και ένα ή και τα δύο Μυστήρια μαζί.
«Ε»


 
Εκλογές για την Ομοσπονδία
Και επίσημα πλέον προκηρύχθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νομού Ξάνθης και σύμφωνα με την προκήρυξη αυτές θα διεξαχθούν την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου.
Οι αρχαιρεσίες θα ξεκινήσουν στις 19.00 ώρα με εκλογοαπολογιστική διαδικασία και στη συνέχεια εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Σ’ αυτές θα συμμετάσχουν 17 Σωματεία με περίπου τριάντα εκλέκτορες.
Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για την κατάθεση υποψηφιότητας δήλωσε ο Γιώργος Μπατζακίδης, ο οποίος έχει καταρτήσει και μέρος του ψηφοδελτίου του.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιώργος Μπατζακίδης ήταν Γενικός Γραμματέας την περίοδο της θητείας του Σωτήρη Τσιακίρογλου ο οποίος ευδοκίμως αποχωρεί για ν’ ακολουθήσουν νεότεροι στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.
«Ε»


 
Βγαίνει στην επιφάνεια
 Στην οδό Καραολή, το εργοτάξιο έχει ζωή και τα διάφορα μηχανήματα δουλεύουν νυχθημερόν για να φτιάξουν την επταώροφη οικοδομή, στο οικόπεδο της πρώην ΕΑΣ.
Μετά τη θεμελίωση γύρω-γύρω και τις βάσεις για το μεγάλο νέο κτίριο που θα γίνει, έγινε η υποδομή για το υπόγειο πάρκινγκ και πλέον οι εργασίες αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια της γης.
Πρόκειται για μεγάλο έργο και στην οικοδομή θα στεγαστούν όταν ολοκληρωθεί, Σούπερ Μάρκετ, Γραφεία και Διαμερίσματα, πάντα με το στεγασμένο πάρκινγκ.
Τελικά η Καραολή γίνεται ο εμπορικός δρόμος της πόλης έναντι της 28ης Οκτωβρίου, τουλάχιστον στο τμήμα μεταξύ των δύο πλατειών.
«Ε»


 
Ανθρώπινες στιγμές
 Ένας πολιτικός δεν παύει να είναι και άνθρωπος. Και να ζει ο ίδιος με την ίδια ένταση και συναίσθημα όλες τις απλές ανθρώπινες χαρές. Έτσι και ο Αλέκος Κοντός το περασμένο Σάββατο που βάπτισε την εγγονή του.
Συγκινήθηκε αρκετά, χάρηκε το ίδιο, έζησε όλα τα συναισθήματα που αυτά τα μυστήρια χαρίζουν στους ανθρώπους.
Από τη στήλη θερμές ευχές προς όλους και να τη δουν και νυφούλα.
«Ε»


 
Τι χρειάζεται
 Τι αρμόζει να ευχηθεί κανείς στους αυτοδιοικητικούς που αναλαμβάνουν οσονούπω τις διοικήσεις και τις ευθύνες που απορρέουν από αυτές;
Συνηθισμένες ευχές είναι να’ ναι σιδεροκέφαλοι, να έχουν υπομονή και οργάνωση σωστή, να επιλέξουν ικανούς συνεργάτες, να είναι εργατικοί και άλλα παρεμφερή.
Θα συμφωνήσουμε ότι είναι απαραίτητα όλα αυτά. Με μια βασική προϋπόθεση: Πως χρειάζεται φαντασία στην εξουσία! Αν δεν την έχουν ή δεν την αποκτήσουν θα γίνουν απλοί διαχειριστές…
«Ε»


 
 Ασκήσεις Γραμματικής
 Με θεωρία και ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού, αλλά και τρόπους ανάπτυξης παραγράφου θα πρέπει να καταπιαστούν οι νέοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι προκειμένου να γλυτώσουν τα αυτάκια μας από τρομερά λάθη. SOS θεωρείται η κλίση του ουσιαστικού «η ψήφος» (υπογραμμίζεται πως είναι γένους θηλυκού), η χρήση του σωστού άρθρου μπροστά από αριθμητικά επίθετα (π.χ. θα συνεδριάσουμε στη μια η ώρα και όχι στις μια), αλλά και ότι η λέξη επικεφαλής δεν κλίνεται καθώς πρόκειται για έναν εμπρόθετο προσδιορισμό της αρχαίας ελληνικής.
Γ.Τ.


 
Γύρισαν την πλάτη
 Το λιγότερο προσβλητική μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την στάση που κράτησε η μείζων αντιπολίτευση την ώρα που ουσιαστικά γραφόταν οι τίτλοι τέλους της θητείας τους. Τα μέλη της παράταξης του Χρίστου Πούλιου, αλλά και αρκετά της παράταξης της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής «έλαμψαν» δια της απουσίας τους από τον τελευταίο Απολογισμό του Δημάρχου απαξιώνοντας όχι μόνο τον ίδιο τον Δήμαρχο ως προσωπικότητα, αλλά και τον ίδιο το θεσμό που υπηρετούσαν όλα αυτά τα χρόνια, καθώς τα πεπραγμένα του Δήμου είναι αποτέλεσμα και των δικών τους αγώνων αλλά και της αντιπολίτευσης που άσκησαν.
Μπορεί λοιπόν, η αρχή να είναι το ήμισυ του παντός, αλλά όλοι θυμούνται το τέλος…
Γ.Τ.


 
Απόρησε ο Μητροπολίτης
 Την απορία όσο και την έκπληξή του μετέφερε στο «Ε» ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, αναφορικά με την είδηση που κυκλοφόρησε περί επιβολής ΕΝΦΙΑ υψηλού ποσού στο Μοναστήρι της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας… από λάθος!
Όπως μας ανέφερε ο σεβασμιώτατος η μητρόπολη δεν έλαβε κανένα σχετικό ειδοποιητήριο από την εφορία, ούτε είναι ενήμερη για κάποιο τέτοιο λάθος από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών.
Ε.Δ.


 
Απ’ τα έργα να τον κρίνουμε όχι απ’ τα λόγια
 Το …αμερικάνικο στυλ ομιλιών υιοθετεί – ως φαίνεται από την πρώτη του ομιλία ως δήμαρχος – ο νέος δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος. Ξέρετε αυτό το στιλ που λες κοινοτυπίες, βάζεις αρκετό συναίσθημα και όλα τα διανθίζεις με χιούμορ (τις περισσότερες φορές άνοστο) και καταλήγεις με την αφήγηση μιας ιστορίας μέσα από την οποία έμμεσα ευλογείς και τα γένια σου! Όπως για παράδειγμα η ιστορία που αφηγήθηκε ο κ. Δημαρχόπουλος με την κυρία που όλο αγωνία ρώτησε τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Στυλιανίδη, τί θα απογίνει η Ξάνθη τώρα που φεύγει και αυτός της απάντησε : «Αυτός που θα έρθει θα είναι καλύτερος..»! (Δηλαδή ο Δημαρχόπουλος!).
Ας ελπίσουμε τα έργα του νέου μας δημάρχου να είναι καλύτερα και πιο ουσιαστικά από τις ομιλίες του!
Μ.Ξ.


 
Συνάντηση Λοβέρδου με Καραμπίνη
 Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρύτανη κ. Αθανάσιο Καραμπίνη θα έχει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή αυτή την εβδομάδα. Υπουργός και πρύτανης που είναι παλαιοί γνώριμοι θα έχουν συζήτηση για το Πανεπιστήμιο μιας και ο κ. Καραμπίνης πρόκειται να αναλάβει τα ηνία του στην 1 του Σεπτέμβρη. Όπως μάθαμε δεν θα πραγματοποιηθεί κάποια τελετή παράδοσης από τον απερχόμενο πρύτανη κ. Ρέμελη αλλά μια απλή τελετή ορκωμοσίας.
Μ.Ξ.  
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …