Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έξαρση της νοσηρότητας παρατηρείται στο νοσοκομείο Ξάνθης

Έξαρση της νοσηρότητας παρατηρείται στο νοσοκομείο Ξάνθης

0
nosokomio xanthis exo-empros

Υπερπληρότητα στην Παθολογική. Μεταφέρουν ασθενείς σε άλλες κλινικές

 

«Το αντιμετωπίζουμε. Έχουμε την καλύτερη στελέχωση από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό», λέει ο διοικητής κ. Α. Πάσχου

 
 
 Περίοδος έξαρσης της νοσηρότητας του πληθυσμού παρατηρείται από την αύξηση της κίνησης που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο Ξάνθης. Παρά το γεγονός ότι οι κλιματολογικές συνθήκες δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο καθώς το καλοκαίρι είναι δροσερό και μέχρι στιγμής δεν είχαμε καύσωνα ωστόσο το νοσοκομείο Ξάνθης περνά μέρες έντονης κινητικότητας, η δε Παθολογική Κλινική έχει υπερπληρότητα τόσο που αναγκάζονται να μεταφέρουν τους ασθενείς της σε άλλες κλινικές.
 
«Έχουμε την καλύτερη στελέχωση από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό», λέει ο διοικητής
Τη διαπίστωση αυτή αποδέχεται και ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Αθανάσιος Πάσχου ο οποίος την θεωρεί τυχαία, τη συσχετίζει όμως και με την γιορτή του Μπαϊραμιού των συμπολιτών μας μουσουλμάνων που συνηθίζεται να το ρίχνουν λίγο έξω …όπως αντιστοίχως η περίοδος των γιορτών στους χριστιανούς. Ωστόσο όπως διαπιστώνει κανείς ότι παρά το γεγονός ότι οι 48 κλίνες της Παθολογικής το βράδυ εξυπηρετούνται από 3 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουν σημειωθεί αρρυθμίες αντίθετα όλα δείχνουν να λειτουργούν …ρολόι!
«Είναι εμφανής μια έξαρση της νοσηρότητας ωστόσο είμαστε σε θέση να το διαχειριστούμε και να το αντιμετωπίσουμε. Μπορώ να πω μάλιστα ότι από πλευράς στελέχωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είμαστε στο καλύτερο επίπεδο και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Κύριο μέλημά μας η σωστή εξυπηρέτηση των ασθενών μας» επισημαίνει ο κ. Πάσχου.
 
Πλήρης κάλυψη του νομού με α ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ
Να σημειώσουμε ότι το νοσοκομείο μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου δεν εμπλέκεται στη διακομιδή των ασθενών η οποία πλέον γίνεται κατ’ αποκλειστικότητα από το ΕΚΑΒ. Για τούτο έχει διαθέσει και τα 5 ασθενοφόρα του στο ΕΚΑΒ αλλά και τους οδηγούς τους που έχουν μεταταχθεί στο Κέντρο και ήδη εργάζονται κανονικά από αρχές Ιουλίου: «Στηρίζουμε το ΕΚΑΒ. Έχουμε διαθέσει τα ασθενοφόρα μας με τέτοιο τρόπο ώστε όλος ο νομός να έχει 24ωρη κάλυψη. Για παράδειγμα τα απομακρυσμένα χωριά της ορεινής ζώνης του νομού καλύπτονται από το ασθενοφόρο του ΚΥ Εχίνου το οποίο όμως είναι στη δύναμη του ΕΚΑΒ», καταλήγει ο κ. Πάσχου.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…