Σχόλια 31/07/14

0
pinakida eisitirio
Η Χαρούλα με το πορτοκαλί γάντι εξασφάλισε μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ…


 
 
Απορία
 Δεν συγκράτησα πιο χέρι φορούσε το γάντι της λάτρας και πιο σήκωσε ψηλά, το δεξί ή το αριστερό η επαναστάτρια Χαρούλα Αλεξίου.
Έχω αγωνία, πώς τόσα χρόνια δεν το είχα καταλάβει ότι μέσα στην εν λόγω κυρία κρυβόταν μια «καθαρίστρια της επανάστασης…».
«Ε»


 
Μηδενικά ελλείμματα
 Από τον Ιανουάριο του 2015 θα τεθούν σε ισχύ διατάξεις που θα περιορίσουν επικουρικές και εφάπαξ αρκετών ασφαλιστικών ταμείων που δεν θα παρουσιάζουν μηδενικά ελλείμματα.
Δηλαδή, θα καταργηθούν οι κρατήσεις από τους ιδιώτες ποσών για την ενίσχυση των διαφόρων ταμείων (συνήθως κρατικών, ΔΕΚΟ κλπ ισχυρών φορέων πίεσης και των ιδιωτών).
Έτσι με απλά ελληνικά, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το ποσό που θα τους ορίζει το Ταμείο τους, τόσο για το επικουρικό αλλά και το εφάπαξ. Όλα τα ποσά δηλαδή θα τα πληρώνει ο ασφαλισμένος, κι όχι κάποιοι τρίτοι και το δημόσιο.
Ήταν καιρός να αποφασιστεί και υλοποιηθεί τελικά αυτό. Διότι οι ιδιώτες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ πληρώνουν αυτοί οι ίδιοι ΟΛΑ τα ποσά που αντιστοιχούν στην σύνταξη και ασφάλισή τους.
-Μόνον οι ίδιοι και κανείς άλλος!
«Ε»


 
 Ω τι λάθος θεέ μου!
 Απαγορεύεται η στάθμευση χωρίς «εισητήριο»! Ναι αυτή είναι η πινακίδα που τοποθετεί αυτές τις ημέρες η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Ξάνθης. Πέρα από το προφανές ορθογραφικό λάθος στη λέξη «εισιτήριο» υπάρχει και μια άλλη πλευρά. Αυτή που δείχνει μια απαράδεκτη νοοτροπία εκ μέρους του δήμου.
Δηλαδή, ενώ επισημάνθηκε από δημότες ότι η πινακίδα είχε χοντροκομμένο και απαράδεκτο ορθογραφικό λάθος στους ανθρώπους που τις τοποθετούσαν, αυτοί συνέχιζαν την τοποθέτησή τους λέγοντας σε κάθε νέα παρατήρηση περί του λάθους: «Ναι μας το είπαν κι άλλοι, αλλά ο δήμος δεν έχει χρήματα να διορθώσει το λάθος!» Μετά από αυτό, υποκλινόμαστε. Τι άλλο να πούμε αλήθεια μπροστά σ’ αυτό το φαινόμενο; Να γελά ή να αγανακτεί κανείς;
Και κάτι ακόμη. Υπεύθυνος γι’ αυτό το λάθος του «εισητηρίου» δεν υπάρχει; Ο νέος δήμαρχος, δάσκαλος ο ίδιος, πώς θα δεχτεί να υπάρχει στην πόλη του τέτοιο ορθογραφικό λάθος;
«Ε»


 
Μια επιστολή
 Πάλι το Δροσερό στην επικαιρότητα. Για δύο λόγους από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Η μία για τους καυγάδες με μπουκάλια και πέτρες να εκσφενδονίζονται μεταξύ τους όντας μεθυσμένοι με αφορμή το Μπαϊράμ κα ο δεύτερος λόγος με μια πολλή ουσιαστική επιστολή του συμπολίτη μας Γιάννη Αθανασιάδη, εμπόρου αυτοκινήτων.
Θα μείνω για λίγο στην επιστολή η οποία με σωστό τρόπο σκέψης παρουσιάζει ένα υπαρκτό πρόβλημα, αποδίδει τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν και ζητά την άμεση λήψη μέτρων.
Παράλληλα δεν στοχοποιεί τους Δροσερίτες, αναγνωριζοντας την ιδιαιτερότητα που βιώνουν. Όμως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, διότι χρόνια τώρα κάποιοι αξιοποιούν προς ίδιον όφελος την παρουσία του οικισμού και της αμορφωσιάς των κατοίκων που μαζί με τη φτώχεια τους γίνονται εύκολα θύματα κάθε κατεργάρη που θα επιδιώξει τον χρηματισμό τους. Μάλιστα η επιστολή απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλα τα κόμματα.
Είμαι δε ιδιαίτερα προβληματισμένος κατά πόσο όλοι οι παραλήπτες θα ενδιαφερθούν για να ξεκινήσει η λύση του όλου θέματος.
-Εν αναμονή με λίγες ελπίδες.
«Ε»


 
Δύο μέτρα και δύο σταθμά
 Την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την κατάσταση στην Ουκρανία αποφάσισαν οι ηγέτες των ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας και λοιπών ευρωπαϊκών ισχυρών κρατών. Κι αυτή η απόφαση ελήφθη τη στιγμή που ταυτόχρονα λαμβάνει χώρα στη λωρίδα της Γάζας μια απίστευτη σφαγή των Παλαιστινίων.
Για άλλη μια φορά οι ηγέτες της Δύσης στην περίπτωση αυτή κλείνουν τα μάτια και περιορίζονται σε συστάσεις και προειδοποιήσεις προς το Ισραήλ. Για κυρώσεις και ανάληψη δράσης υπέρ των αδυνάτων, ούτε λόγος, ούτε κουβέντα. Κι ας συνεχίζονται καθημερινά οι βομβαρδισμοί αμάχων, νοσοκομείων, σχολείων, κι ας γεμίζουν οι οθόνες μας με τσακισμένα παιδικά κορμάκια κάθε μέρα.
Τόση υποκρισία δεν μπορεί να την αντέξει κανείς!


 
 Του έστρωσε το χαλί…
 Το έργο της ΔΕΥΑΞ εκθείασε ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Όχι μόνο πρόσφερε απόλυτη κάλυψη για τις εγγυητικές που πληρώνει ο δήμος και τη συνεχή χρηματοδότηση των έργων της ΔΕΥΑΞ αλλά «αποθέωσε» και τον Μανώλη Τσέπελη για τις επιλογές του όπως για το έργο της επέκτασης του Βιολογικού, για κατάσταση των δικτύων αλλά και για την τιμολογιακή πολιτική που είναι καθηλωμένη επί 7 χρόνια Είπε μάλιστα ότι η ΔΕΥΑΞ είναι κομμάτι του δήμου και ότι ο δήμος πρέπει να τη στηρίζει αν δεν θέλει να περάσει το νερό σε ιδιώτες. Απ’ ότι φάνηκε του έστρωσε το χαλί για να συνεχίσει στο τιμόνι της ΔΕΥΑΞ και επί θητείας Δημαρχόπουλου…και μάλλον έτσι θα γίνει!
Μ.Ξ.


 
Η μοναξιά του Δημήτρη Βορίδη…
 Απόντες άπαντες από την μείζονα αντιπολίτευση και μόνο ο Δημήτρης Βορίδης ως «μοναχικός καβαλάρης» την εκπροσώπησε στο δημοτικό συμβούλιο για τον ισολογισμό. Προφανώς πήγαν διακοπές επιλέγοντας τις ξαπλώστρες από τα έδρανα…και απλά κάποιος έπρεπε να μείνει πίσω να κρατήσει τα προσχήματα…Είναι εμφανές ότι η παράταξη Πούλιου παρουσιάζει σημάδια χαλαρότητας έως και διάλυσης…και δεν είναι απλά λόγω θερινής ραστώνης.
Κι αυτό είναι κάτι που προβληματίζει για το αν θα έχουμε δηλαδή αντιπολίτευση ή όχι στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Μ.Ξ.


 
Χαμόγελα αντίστασης
 Τα γέλια των γυναικών της γειτονικής Τουρκίας προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Μπουλέντ Αρίντς ο οποίος σε ομιλία του την Τρίτη τους συνέστησε να μην γελούν δυνατά σε δημόσιους χώρους γιατί έτσι δεν διατηρούν την ηθική ορθότητά τους.
Οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις μάλλον είχαν τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς οι Τουρκάλες έδωσαν την δική τους απάντηση ποστάροντας η μια μετά την άλλη στο Twitter φωτογραφίες τους από δημόσιους χώρους στους οποίος διακρίνονται να γελούν δυνατά.
Μάλιστα μέσα σε 24 ώρες είχαν σημειωθεί περισσότερα από 300.000 tweets και αναρτήσεις στο Instagram με φωτογραφίες που συνοδεύονται από το επιφώνημα «kahkaha» (χαχαχαχα), αλλά και με τα hastags #direnkahkaha (αντισταθείτε γελώντας) και #direnkadin (αντισταθείτε γυναίκες).
Γ.Τ.


 
Βαρύ το πιοτό της…ήττας
 Ένας-ένας σκορπάνε οι επικεφαλής των παρατάξεων που έχασαν στην εκλογική αναμέτρηση των προηγούμενων εκλογών. Την πρόθεση του να παραιτηθεί έκανε γνωστή και ο Άρης Γιαννακίδης, αφήνοντας την διαδοχή της θέσης του πιθανότατα σε ένα από τους δύο απερχόμενους Αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης και Ροδόπης, κ. Φώτη Καραλίδη και κ. Παύλο Δαμιανίδη αντίστοιχα.
Γ.Τ.


 
Κι ούτε δίνω λογαριασμό!
 mixanaki nomarxiaΑυτή η ευρηματικότητα των ξανθιωτών είναι που αλλάζει την καθημερινότητα στη μικρή μας πόλη! Ο… φίλος της φωτογραφίας για λόγους που παραμένουν αδιευκρίνιστοι προτιμά να παρκάρει το μηχανάκι του εντός του κτιρίου του διοικητηρίου… Για να μην το κλέψουν; Για να μην κάθονται οι γάτες; Ή μήπως για να μην πάθει ηλίαση;! Είναι να απορεί κανείς με την… οικειότητα που νιώθουν κάποιοι στα δημόσια κτίρια. Είπαμε δική μας είναι η δημόσια περιουσία και άρα πρέπει να την προστατεύουμε, όχι να την κάνουμε και σπίτι μας! Εύστοχος και ο συμπολίτης που ανάρτησε τη σχετική φωτογραφία στη σελίδα των «ξανθηνίστας» στο facebook με το σχόλιο «μπορεί το δημοτικό πάρκινγκ να μη λειτουργεί αλλά λειτουργεί κλειστό νομαρχιακό πάρκινγκ».
Ε.Δ.


 
Πιέζει για απαντήσεις η Γιαννακάκη
 Επανέρχεται στο ζήτημα του μέλλοντος των προγραμμάτων εκπαίδευσης παιδιών Ρομά και μουσουλμανικής μειονότητας η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη που δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση του υπουργού Παιδείας, διότι ο υπουργός «απλώς ενημέρωσε μόνο πως το πρόγραμμα εκπαίδευσης παιδιών Ρομά του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά την υποβολή και δημοσιοποίηση της ερώτησής μας, ζήτησε παράταση του προγράμματος μέχρι τον Οκτώβριο 2014 για τη λειτουργία θερινών τμημάτων και την (επαν)εγγραφή των μαθητών Ρομά, χωρίς καν να ενημερώσει τη Βουλή αν το Υπουργείο του είχε εγκρίνει την παράταση, ένδεκα ημέρες μετά τη λήξη του προγράμματος!». Η ίδια με τη νέα ερώτησή της προσθέτει ότι: «καμιά απάντηση δεν δόθηκε μέχρι και σήμερα για τα αντίστοιχα προγράμματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τα παιδιά Ρομά και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» και σχολιάζει: «έτσι δημιουργείται η εντύπωση πως τα προγράμματα αυτά δεν θα συνεχιστούν. Παράλληλα, η απάντηση του Υπουργού δείχνει πως ο ίδιος και το Υπουργείο του, τους οποίους αφορούσε η ερώτηση, δεν έχουν άποψη, ούτε φυσικά έχουν πάρει απόφαση αν θα συνεχιστούν τα προγράμματα, ή, ακόμα χειρότερα, έχουν αποφασίσει να μη συνεχιστούν αλλά δεν επιθυμούν να το δημοσιοποιήσουν».
Ε.Δ.
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…