Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Πικρή γεύση» των δημοτικών εκλογών για το ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

«Πικρή γεύση» των δημοτικών εκλογών για το ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

0
syriza apologismos

Ικανοποίηση για την πρωτιά του κόμματος στις ευρωεκλογές. Απολογισμός στην Ολομέλεια της Τετάρτης

 

Στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης μιλούν ανοιχτά για συμφωνία Παυλίδη – ΚΙΕΦ.Ετοιμάζονται για εκλογές

 
Πολύ ικανοποιημένοι από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αλλά όχι τόσο και από την παρουσία του κόμματος στις εκλογές της αυτοδιοίκησης σε τοπικό επίπεδο και συγκεκριμένα στους δύο δήμους Ξάνθης και Αβδήρων που κατέβηκε με αυτόνομους συνδυασμούς, ήταν σε γενικές γραμμές, ο απολογισμός της Ολομέλειας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτης παρουσία του βουλευτή Χουσεϊν Ζεμπέκ, στελεχών και μελών της Νομαρχιακής και του κόμματος.
 
Σε τροχιά εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ – Βλέπουν εκλογές το Φθινόπωρο
Μιλώντας στο «Ε»ο γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρώτο κόμμα στις εκλογές από ένα συμπαγές εκλογικό σώμα. Κι αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για τις βουλευτικές εκλογές που – όπως εκτίμησε – θα γίνουν το Φθινόπωρο γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε τροχιά εκλογικής προετοιμασίας.
 
«Μουρμούρα» για το εκλογικό αποτέλεσμα στους δήμους Ξάνθης – Αβδήρων
Παρότι δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν ούτε τέθηκε θέμα αλλαγής σε επικεφαλής στις δημοτικές παρατάξεις που διεκδίκησαν του δήμους Ξάνθης – Αβδήρων ωστόσο το αποτέλεσμα δεν τους ικανοποιεί και αυτό ειπώθηκε στην Ολομέλεια: «Μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Μπορεί αυτό να οφείλεται στην ολιγωρία τη δική μας καθώς δεν ξεκινήσαμε νωρίς και δυνατά τoν προεκλογικό αγώνα αλλά πιστεύω και στο γεγονός ότι εμείς δεν είμαστε μπλεγμένοι σε μηχανισμούς. Επίσης ο μεγάλος κατακερματισμός του εκλογικού σώματος καθώς υπήρξαν πολλοί υποψήφιοι σε συνδυασμό και με τη δική μας ανεπάρκεια έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Θέσαμε υψηλούς στόχους και δεν μπορέσαμε ν’ ανταποκριθούμε σε τόσο μεγάλο διακύβευμα», επισημαίνει ο κ. Χατζηθεοδώρου.
 
Στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης μιλούν ανοιχτά για συμφωνία Παυλίδη – ΚΙΕΦ
Αναλύοντας την συμπεριφορά της μειονότητας και την εκλογική πρωτιά του ΚΙΕΦ στο νόμο μας και στον νομό Ροδόπης που «έριξε» το ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση στο νομό μας με δεύτερη τη ΝΔ (διαφορά 0,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ) ο κ. Χατζηθεοδώρου μιλά ανοιχτά για συμφωνία Παυλίδη – ΚΙΕΦ: «Θεωρούμε ότι το ΚΙΕΦ λειτούργησε σαν ανάχωμα για την ΝΔ για να μην αυξήσει τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας. Η κάθοδός του βεβαίως και υποκινήθηκε από την ΝΔ. Παρά το γεγονός ότι δεχτήκαμε μεγάλο πόλεμο και για το θέμα της Σαμπιχά και από το ΚΙΕΦ κρατήσαμε τις δυνάμεις μας και καταφέραμε ένα καλό ποσοστό».
Να σημειώσουμε ότι όλα όσα ειπώθηκαν στην Ολομέλεια θα μεταφερθούν από τον κ. Χατζηεθοδώρου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…