Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έρχεται δωρεάν Wi- Fi σ’ όλους του δήμους του νομού

Έρχεται δωρεάν Wi- Fi σ’ όλους του δήμους του νομού

0
wifi

Δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η πρόσκληση

 

Εγκρίθηκαν και τα 20 σημεία που υπέδειξε ο δήμος Ξάνθης

 
Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ (Wi- Fi) θα έχουν από τον ερχόμενο Νοέμβριο οι πολίτες σε 302 δήμους της χώρας και σε 4.000 σημεία. ¨Ηδη δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η πρόσκληση για το «Εθνικό Δίκτυο Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο WiFi Hotspots» και υποψήφιοι φορείς του έργου καλούνται να υποβάλλουν τις σχετικές πράξεις για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
 
Όλοι οι δήμοι το νομού θα έχουν δωρεάν Wi- Fi
Επίσης, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 302 δήμων που έχουν επιλεγεί ως φορείς του έργου. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται οι δήμοι Αβδήρων και Τοπείρου όχι όμως και της Ξάνθης και της Μύκης. Όπως πληροφορηθήκαμε από τον υπεύθυνο Πληροφορικής του δήμου Ξάνθης ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και ότι απευθύνθηκαν κεντρικά στους υπεύθυνους του προγράμματος και έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι από λάθος δικό τους ο δήμος Ξάνθης δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα και ότι αντίθετα έχουν εγκριθεί και τα 20 σημεία που έχει επιλέξει ο δήμος για παροχή ασύρματο ίντερνετ (Wi- Fi). Ομοίως και στο δήμο Μύκης διαβεβαιώνει ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Στέλιος Παπουτζόγλου που κατέθεσε το αίτημα με τα προτεινόμενα σημεία .
 
Πώς θα λειτουργεί το ασύρματο δίκτυο
Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα έως 30 λεπτών στο ασύρματο δίκτυο, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης (access point) σε εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση έως 100 μέτρων στα εξωτερικά σημεία.
Κάθε σημείο πρόσβασης θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα, οι οποίοι θα μπορούν:
•Να έχουν απλή πρόσβαση στο Ιντερνετ, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κ.λπ., καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5 Mbps.
•Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
•Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που παρέχονται από τον τοπικό Δήμο.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …