Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο παλμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής χτυπά για άλλη μια χρονιά στην Ξάνθη

Ο παλμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής χτυπά για άλλη μια χρονιά στην Ξάνθη

0
giorti mousikis

Συγκροτήματα, Dj set, χορευτικά εργαστήρια, εθελοντές και απλός κόσμος δίνουν το δυναμικό παρών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

 

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής από 19-21 Ιουνίου

 
 
Φώτα, μουσική, τραγούδι, νιάτα και άφθονο κέφι είναι μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, που φιλοξενείται για τρίτη χρονιά στην Ξάνθη. Οι μουσικοί της πόλης μας, αλλά και γκρουπ από την υπόλοιπη Ελλάδα κατέλαβαν πλατείες και γωνιές γεμίζοντας με νότες τους δρόμους της πόλης. Μικροί και μεγάλοι Ξανθιώτες, που έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι λατρεύουν της μουσικές εκδηλώσεις και τις αποζητούν, έδωσαν το παρών σε όλες τις μουσικές σκηνές.
Η πρεμιέρα του τριήμερου πάρτυ έγινε την Πέμπτη 19 Ιουνίου με το κέφι να απογειώνεται με τους The Coconaut Rockers και τους Koza Mostra στην Πλατεία Μητροπόλεως. Λίγο πριν από τα δύο γνωστά συγκροτήματα είχαν βάλει την δική τους μουσική πινελιά οι μαθητές του Art lab, ενώ την ίδια ώρα το υπαίθριο δημοτικό Αμφιθέατρο Πλατεία Ξάνθης (έναντι ΟΤΕ), φιλοξενούσε την παράσταση από το τμήμα Capoeira της ΦΕΞ, την παρουσίαση Χορευτικού Flow profile crew από την Κομοτηνή, αλλά και τις συναυλίες των Music box και Infective από την Ξάνθη.
Από την διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείπει η ΦΕΞ, η οποία παρουσίασε στο Λαογραφικό Μουσείο παράσταση από το τμήμα Tango Aires, την μουσική συναυλία Al.Ma. Pizzicata από την Θεσσαλονίκη. Το λιθαράκι τους έβαλαν για άλλη μια χρονιά το Ano Kato Bar και το Ντίλι Ντίλι Ντισκοκαφενείο παρουσιάζοντας τους Marvel Zeroes και Dj set αντίστοιχα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν και οι 20 εθελοντές, οι οποίοι διασκέδασαν καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος, ενώ μεριμνούσαν για ότι προέκυπτε, αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός που έδωσε το παρών για άλλη μια φορά.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου   
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…