Σχόλια 31/05/14

0
panelladikes 3
Ο Τσεγγελίδης πήρε το… σακκιδιάκι του και αποχαιρέτησε Ν.Δ. και Στυλιανίδη


 
 
Η δίοδος υπάρχει και λειτουργεί
 Τώρα, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει ή όχι την δίοδο Αγίου Κωνσταντίνου ψηλά στο νομό μας προς Βουλγαρία, αυτό λίγη σημασία έχει. Διότι σημασία έχει ότι η δίοδος υπάρχει, λειτουργεί και μέχρι να γίνει η άλλη από το Δημάριο, αυτή θα έχουμε.
Αναγνωρισμένη ή όχι, η δίοδος εξυπηρετεί τον κόσμο από τις δύο πλευρές. Ότι παράλληλα υφίσταται παραεμπόριο από βουλγαρικές επιχειρήσεις σε βάρος Ξανθιώτικων, ε, σ’ αυτό την ευθύνη φέρουν αυτοί που δεν ασκούν τον απαραίτητο έλεγχο από την πλευρά της Ελλάδος.
«Ε»


 
 ΑΝΕΛ – ΑΝΕΛ είσαι εδώ;
 Σε φάση συρρίκνωσης μπαίνει το κόμμα του Πάνου Καμμένου Ανεξάρτητοι Έλληνες. Από προχθές η κοινοβουλευτική ομάδα μειώθηκε κι άλλο. Αποχώρησε και παραμένει ανεξάρτητος ο Βασίλης Καπερνάρος. Είναι ο τέταρτος που ανεξαρτητοποιείται και η κοινοβουλευτική δύναμη των ΑΝΕΛ περιορίζεται πλέον στους 14 βουλευτές.
Είναι προφανές ότι τα χαμηλά ποσοστά στις Ευρωεκλογές με το φτωχικό 3,4% ανησύχησε πολλούς διότι επικρατεί ανησυχία αν τελικά θα καταφέρει το κόμμα να μπει στην επόμενη βουλή.
«Ε»


 
 Ραντεβού τον Σεπτέμβρη
 Αλλάζει δρομολόγιο ο Γιάννης Τσεγγελίδης πλέον. Παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, παραιτήθηκε και από δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας για τους επόμενους τρεις μήνες. Από το Σεπτέμβρη θα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης και όπως είπε, θα υπάρξει αλλαγή σελίδας. Θα φανεί σύντομα τι ακριβώς εννοεί. Από μια πρώτη ανάγνωση πάντως, μας προειδοποιεί για την εφαρμογή εκ μέρους του ενός σκληρού ροκ.
Κι αυτό γιατί και γνωρίζει και στοιχεία σίγουρα έχει.
«Ε»


 
Ανασχηματισμός εν όψει
 Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι σε χρονικό ορίζοντα 15 ημερών το πολύ, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ήδη συζητά το θέμα με τον κ. Βενιζέλο για ν’αποφασίσουν από κοινού (σαν συγκυβέρνηση που είναι) για το ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και βέβαια ποιοι θα έρθουν.
Μεταξύ μας δεν είναι εύκολη υπόθεση ένας ανασχηματισμός διότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους. Όμως η αλλαγή και αντικατάσταση κάποιων υπουργών και υφυπουργών μετά από δύο χρόνια ζωής της κυβέρνησης, είναι ένας λογικός χρόνος για να υπάρξουν κάποιες αλλαγές.
«Ε»


 
Περί Πανεπιστημίων
 Πάγια η στήλη αυτή τόνιζε ότι η υπόθεση των εισαγωγικών Εξετάσεων που διενεργεί το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αλλάξει. Όχι να καταργηθούν οι εξετάσεις όπως εσχάτως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εξετάσεων (!), αλλά να συμμετέχουν και τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η δε συμμετοχή τους να είναι διπλή. Πρώτα να καθορίζουν τα Πανεπιστήμια τον αριθμό των φοιτητών που μπορούν να δεχτούν κάθε χρονιά για να γίνεται σωστά η διδασκαλία στα αμφιθέατρα και εργαστήρια και οι καθηγητές των ΑΕΙ-ΤΕΙ να καθορίζουν αυτοί την υπό εξέταση των μαθητών ύλη.
Στο υπουργείο να παραμείνει η διεξαγωγή των εξετάσεων και η έκδοση των αποτελεσμάτων. Τίποτε άλλο. Χρόνια τώρα κάθε υπουργός Παιδείας αποφασίζει τις δικές του αλλαγές. Όλες αποτυγχάνουν διότι στηρίζονται σε μικροκομματικούς υπολογισμούς. Έτσι όμως σοβαρή Παιδεία και σοβαρά πτυχία, δεν κερδίζονται.
«Ε»


 
Επικουρικές
 Πολύς λόγος έγινε πρόσφατα για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων. Και όπως ήταν σίγουρο, τρόμαξε κόσμος και κοσμάκης από την είδηση αυτή.
Τελικά, το ψαλίδισμα θα είναι πολύ μικρότερο του αναμενόμενου και πολλές καρδιές πήγαν στη θέση τους. Μάλιστα για κάποιες περιπτώσεις δεν θα υπάρχει καν μείωση, ενώ και οι μειώσεις θα είναι του επιπέδου 4-5%. Δηλαδή πολύς λόγος και φασαρία για το τίποτε λοιπόν.
«Ε»


 
Χωρίς πρόστιμο τελικά οι εκπρόθεσμες Ε9
 Στο παρά ένα κυριολεκτικά, και ενώ το πρωί της Παρασκευής είχε κατηγορηματικά αρνηθεί οποιαδήποτε παράταση το Υπουργείο Οικονομικών στην υποβολή δηλώσεων Ε9, το απόγευμα στις 4.00 περίπου ανακοινώθηκε ότι τελικά δεν θα υπάρχουν πρόστιμα για τις δηλώσεις που θα γίνουν έως τις 18 Ιουνίου.
Έτσι, οι φορολογούμενοι θα μπορούν, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο μέχρι να εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, να υποβάλουν και να διορθώνουν δηλώσεις Ε9.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το σύστημα θα είναι ανοικτό και θα δέχεται δηλώσεις και διορθώσεις χωρίς πρόστιμα μέχρι τουλάχιστον τις 18 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η έκδοση των σχετικών εκκαθαριστικών.


 
Και συνεχίζει!
 Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, 5 μέρες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, με το ποσοστό ενσωμάτωσης να βρίσκεται ακόμη στο 70%.
Ειδικότερα, τα αποτελέσματα για τους Ξανθιώτες υποψήφιους, των οποίων οι συνδυασμοί διεκδικούν μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο, χθες στις 16:04, με ενσωμάτωση 69,62% των εκλογικών τμημάτων (15.742/22.612) είχαν ως εξής: Βασιλειάδης Αναστάσιος (Ν.Δ. ) 18.037, Ουμίτ Μεστάν Οσμάν (Umit Mestan Osman) (ΣΥΡΙΖΑ) 10.369, Καράνταη Ιλιάς του Φαήκ (Ν.Δ.) 7.140, Ταξιάρχης (Άλκης) Κίσσας (Ελιά) 3.648, Παναγιώτης Σγουρίδης (ΑΝΕΛ) 3.452, Χατζόγλου Μουράτ 2.018(ΚΚΕ).
Γ.Τ.


 
 Ηλικιωμένος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του
 Έχασε τις αισθήσεις του ηλικιωμένος το πρωί της Παρασκευής έξω από το παρκάκι που βρίσκεται στην οδό Μιχ. Καραολή. Ο ηλικιωμένος άνδρας, νιώθοντας μια αδιαθεσία, σωριάστηκε στο πεζοδρόμιο, προκαλώντας την αναστάτωση των περαστικών. Άμεσα στον χώρο έσπευσε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, με τις υπηρεσίες του τελευταίου να κρίνονται ότι δεν χρειάζονται. Ο ηλικιωμένος άνδρας έμεινε για λίγο ξαπλωμένος, έχοντας στο πλάι του αστυνομικούς και πολίτες, και στην συνέχεια αποχώρησε.
Γ.Τ.


 
Κυκλοφοριακό κομφούζιο
Με κορναρίσματα ξεκίνησε η μέρα την Παρασκευή καθώς λεωφορείο «κόλλησε» στην οδό Μεγάλου Ρέματος, εξαιτίας διπλοπαρκαρισμένου οχήματος. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια τεράστια ουρά, η οποία εμπόδιζε και αναστάτωσε την κυκλοφορία στην διασταύρωση της Πλατείας Ελευθερίας. Ένα γεγονός που, δυστυχώς, αποτελεί καθημερινότητα σε μια πόλη χωρίς κυκλοφοριακή παιδεία.
Γ.Τ.


 
Σε βαθιά κατάθλιψη…
 … μαθαίνω ότι έχουν πέσει κάποιοι από τους αυτοδιοικητικούς που δεν εκλέχτηκαν. Και άλλοι μεν έχουν εξαφανιστεί παίρνοντας άδεια από τη σημαία από τις θέσεις τους και άλλοι πάνε βαριεστημένοι και σκυθρωποί στα γραφεία τους ίσα ίσα για να πετάξουν καμιά υπογραφή σε τρέχοντα θέματα και να φύγουν! Όμως δεν πάει έτσι…Παραμένουν θέλουν δεν θέλουν στο τιμόνι έως της 1η Σεπτέμβρη. Τι θα γίνει; Έβαλαν έτσι και αλλιώς τον αυτόματο πιλότο τρεις μήνες πριν τις εκλογές, να τον βάλουν ξανά άλλους τρείς μήνες; Δηλαδή 6 μήνες να μην προχωράει και να μην κινείται τίποτα; Πάει πολύ δεν νομίζετε κύριοι…Και επιτέλους επειδή οι πολίτες δεν εκτίμησαν το έργο σας ή εσείς μάλλον το υπερεκτιμήσατε και δεν αφουγκραστήκαμε τη δυσαρέσκεια του κόσμου πρέπει να θυμώνετε κιόλας; Είναι γνωστό άλλωστε ότι το μεγαλύτερο προσόν του πολιτικού είναι η διορατικότητα και η οξυδέρκεια αλλά και να ξέρει να χάνει όπως – και πολύ σημαντικό – να ξέρει πότε πρέπει να αποχωρήσει!
Αναλώσιμοι είμαστε όλοι μας άλλωστε!
Μ.Ξ.


 
Συγχωνεύτηκε η BIO με τη ΣΕΚΑΠ
 Συγχωνεύτηκε η BIO A.B.E.δηλαδή η θυγατρική της ΣΕΚΑΠ με την …μητέρα εταιρεία. Και μάλιστα – όπως μας ενημερώνουν με ανακοίνωση από τη ΣΕΚΑΠ η συγχώνευση έγινε την 1η Απριλίου. Δηλαδή τυπικό είναι το θέμα καθώς η BIO ήταν ανενεργή τα τελευταία χρόνια και οι 2 – 3 εργαζόμενοι που είχε αρχικά είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αλλά μετά με δικαστικά μέσα επανήλθαν στη ΣΕΚΑΠ..
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…