Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μουντιάλ 2014: Η Ελλάδα στους 16 του κόσμου!

Μουντιάλ 2014: Η Ελλάδα στους 16 του κόσμου!

0
panigiria mudial

Η Εθνική μας ομάδα κέρδισε την Ακτή Ελεφαντοστού με 2-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση

 

Η Κόστα Ρίκα επόμενος αντίπαλος το βράδυ (23:00) της ερχόμενης Κυριακής (29/06)

 
 
 Θριαμβευτική και συνάμα ιστορική πρόκριση πέτυχε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς στο ματς «ζωής και θανάτου» απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 της Βραζιλίας, επικράτησε με 2-1 με τον Γιώργο Σαμαρά να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα και να γίνεται «ήρωας» της αναμέτρησης.
Πραγματοποιώντας παλικαρίσια εμφάνιση και κάνοντας κατάθεση ψυχής, το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος κατέγραψε στο γήπεδο «Εστάντιο Καστελάο» της Φορταλέζα την καλύτερη παρουσία της σε παιχνίδι τελικής φάσης Μουντιάλ, παίζοντας κυρίαρχο ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, απέναντι σ’ έναν αρκετά δύσκολο αντίπαλο και παρότι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς η τύχη είχε γυρισμένη την πλάτη στην ελληνική ομάδα, εν τέλει της χάρισε το πιο γλυκό της χαμόγελο.
Οι Έλληνες διεθνείς, έπειτα από τη βαριά ήττα της πρεμιέρας από τον Κολομβία με 3-0, κατάφεραν να σηκώσουν «κεφάλι», να διαψεύσουν τα προγνωστικά πολλών και να γράψουν με «χρυσά» γράμματα για ακόμα μία φορά το όνομα αυτής της ομάδας στη «βίβλο» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Παρά τις δύο γρήγορες αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο, του Παναγιώτη Κονέ και του Ορέστη Καρνέζη, (λόγω τραυματισμών) τους οποίους αντικατέστησαν οι Ανδρέας Σάμαρης και Παναγιώτης Γλύκος, η Εθνική μας ομάδα με μία εκπληκτική και μεγαλειώδη εμφάνιση προηγήθηκε στο σκορ στο 42ο λεπτό, όταν ο νεοεισελθών Σάμαρης, έκλεψε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της Ακτής Ελεφαντοστού, έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Γιώργο Σαμαρά και ο μέσος του Ολυμπιακού με ένα ωραίο δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι διεθνείς μας μπήκαν με περισσότερη αποφασιστικότητα στο παιχνίδι, δημιούργησαν αρκετές φάσεις, «σπάζοντας» μάλιστα τα δοκάρια του Μπαρί (τρία στον αριθμό), ένιωσαν τη ψυχρολουσία λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, αλλά το τέλος επιφύλασσε μία ονειρική και ιστορική στιγμή.
Στο 74’ οι Αφρικανοί ισοφάρισαν με τον Μπονί, έπειτα από αδράνεια στην ελληνική περιοχή, αλλά στο 92’ ο Σαμαράς κέρδισε το πέναλτι και μία ψύχραιμη εκτέλεση από την «άσπρη βούλα», έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ένα ολόκληρο έθνος στα… ουράνια!
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (24′ Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (78′ Γκέκας), Κονέ (12′ Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Μποκά, Κολό Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61′ Μπονί), Ζερβίνιο (83′ Σιό), Ντρογκμπά (78′ Ντιομαντέ), Οριέ, Γιαγιά Τουρέ, Σερεΐ, Μπαμπά.
 
Την Κυριακή (στις 23:00) το ματς με Κόστα Ρίκα
 Η Ελλάδα προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη για πρώτη φορά στην ιστορία της, ως δεύτερη από τον 3ο όμιλο, πίσω από την πρώτη Κολομβία, η οποία έκανε το καθήκον της και νίκησε στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου την Ιαπωνία με 4-1.
Συνέχεια για την Εθνική μας ομάδα την Κυριακή (29/06) στις 23:00 (ώρα Ελλάδος), στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα, διεκδικώντας την είσοδό της στα προημιτελικά του θεσμού.
Ταυτόχρονα, η Ελλάδα διασώθηκε από το… Βατερλώ που γνώρισαν μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες (και όλες οι Βαλκανικές), όπως η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, η τετράκις πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία και η Αγγλία, καθώς αυτές επιστρέφουν… σπίτι κι αυτή συνεχίζει.
Να σημειώσουμε ότι αν η ελληνική ομάδα νικήσει την Κόστα Ρίκα και προκριθεί στη φάση των «8», εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ολλανδία – Μεξικό.
 
Το «έκαψαν» στην Ξάνθη – Στο «κόκκινο» η τηλεθέαση του αγώνα
 Τι κι αν είχε πάρει περασμένες 2 μετά τα μεσάνυχτα, οι Ξανθιώτες φίλαθλοι μετα την επική πρόκριση της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να γιορτάσουν την επιτυχία. Για περίπου 2 ώρες στο κέντρο της Ξάνθης φίλαθλοι όλων των ηλικιών με φωνές, κόρνες και συνθήματα δημιούργησαν μία όμορφη και πανηγυρική εικόνα που θύμισε εποχές… Euro 2004. Παρά τη χαρά και τον ενθουσιασμό όμως, άπαντες παραμένουν… προσγειωμένοι έως το επόμενο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα που αναμένεται να είναι ένα εξίσου δύσκολο.
Πέρα από την Ξάνθη όμως σε πολλές πόλεις της Ελλάδας φίλαθλοι της «γαλανόλευκης» βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν τον μεγάλο «άθλο» της Εθνικής ομάδας, ενώ ακόμα και σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως Γερμανία, Αυστραλία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Έλληνες ομογενείς πανηγύρισαν με τη ψυχή τους το ιστορικό αυτό γεγονός.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η τηλεθέαση του αγώνα στην Ελλάδα άγγιξε στα τελευταία λεπτά το 74,9%, καταρρίπτοντας το σχετικό ρεκόρ ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο δείκτης βρισκόταν στο «κόκκινο», με το γενικό σύνολο να φτάνει το 65%.
 
Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των ομίλων
 Συνέχεια σήμερα στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας με τέσσερις αγώνες, με τους οποίους θα ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων και θα αναδειχθούν τα ¨ζευγάρια¨ των «16».
Στους σημερινούς αγώνες των 19:00, στο Γερμανία – Η.Π.Α. οι δύο ομάδες ¨βολεύονται¨ και με την ισοπαλία καθώς έχουν από τέσσερις βαθμούς, ενώ στον ίδιο όμιλο βρίσκονται οι Πορτογαλία – Γκάνα που έχουν από ένα και θέλουν από την πλευρά της η καθεμία νίκη με μεγάλο σκορ και παράλληλα ήττα των Η.Π.Α., ώστε να ¨κλέψουν¨ την πρόκριση.
Στους βραδινούς αγώνες (23:00), το Βέλγιο που έχει προκριθεί ως 1ο του ομίλου θα αντιμετωπίσει τη Ν. Κορέα που θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει και στο άλλο παιχνίδι Αλγερία – Ρωσία οι δύο ομάδες θα παίξουν τα… ρέστα τους για να προκριθούνε, με την Αλγερία να έχει προβάδισμα στη βαθμολογία καθώς έχει 3 βαθμούς έναντι 1 των Ρώσων.
 
 
Mundial 2014 – Πρόγραμμα TV
Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014
19.00: Η.Π.Α. – Γερμανία
19.00: Πορτογαλία – Γκάνα
23.00: Αλγερία – Ρωσία
23.00: Ν. Κορέα – Βέλγιο
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…