Σχόλια 03/05/14

0
Απαιτώ μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς Τώρα! Προεκλογικά!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Τέρμα στο βουλγαρικό κόλπο
 Τον Έλληνα αγαπητοί, δεν τον πιάνεις εύκολα και τον βρίσκεις σ’ όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω:
Έτσι, αρκετοί, δηλαδή καμιά δεκαριά χιλιάδες, έκαναν το εξής κόλπο για να μην πληρώνουν ακριβά τέλη κυκλοφορίας για τα πολυτελή αυτοκίνητά τους. Πήγαιναν στη γειτονική Βουλγαρία, ίδρυαν εκεί μία μαϊμού επιχείρηση και με το κόλπο αυτό είχαν μια σειρά από δικαιώματα που ισχύουν στην Ελλάδα. Τα οποία βέβαια εκεί τους κοστίζουν ελάχιστα σε σχέση με την Ελλάδα.
Βέβαια επειδή στο κόλπο «μπήκαν» πολλοί, η δουλειά βρώμισε και το ελληνικό κράτος μυρίστηκε τη βρωμιά και αποφάσισε να πάρει μέτρα!
Έστω μετά από χρόνια βέβαια αδράνειας και αδιαφορίας να ψάξει την όλη κομπίνα.
«Ε»


 
Ανοιχτή συγκέντρωση ομιλία
 Την προσεχή Πέμπτη 8 Μαΐου στις 7,30 αποφασίστηκε και θα γίνει η ανοιχτή ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Ξάνθης Σωτήρη Τσιακίρογλου.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο όπου και θα πραγματοποιηθούν οι περισσότερες προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων δημάρχων για το δήμο Ξάνθης.
«Ε»


 
Άμεση ανταπόκριση
 Την Παρασκευή ειδοποίησαν τη ΔΕΥΑΞ για διαρροή σε πάροδο της οδού Σταθμού οι περίοικοι και η υπηρεσία αντέδρασε άμεσα. Αποκατέστησε τη βλάβη αμέσως σταματώντας την άσχημη και ανυπόφορη μυρωδιά από τις ακαθαρσίες.
Με την ευκαιρία να επισημάνουμε και μια λεπτομέρεια: Δηλαδή ότι απαιτείται η άμεση ειδοποίηση της υπηρεσίας για να επιληφθεί και επιλύσει το όποιο πρόβλημα.
«Ε»


 
Κλοπή από αγράμματο
 Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ποιοι είναι οι δράστες της διάρρηξης στο σπιτάκι του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης.
Κάποιοι αγράμματοι Δροσερίτες που δεν γνώριζαν ανάγνωση. Που νόμισαν ότι θα βρουν πράγματα αξίας ή και χρήματα.
Τελικά οι ερίφηδες χρήματα δεν βρήκαν και αφαίρεσαν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και μια κάμερα που χρησιμοποιούσε ο σύλλογος για τις ανάγκες του.
«Ε»


 
 Έκπτωση 25%
 Έκπτωση 25% θα έχουν όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν για την περίοδο των εκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου.
Την έκπτωση προσφέρουν όλα τα υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας (και βέβαια της Ξάνθης) για να διευκολύνουν τους εκλογείς να μεταβούν στους τόπους καταγωγής για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Αντίστοιχες εκπτώσεις θα ισχύσουν και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.
«Ε»


 
Ελλάς το μεγαλείο σου!
 Μετά από καταγγελίες των κατοίκων της Ν. Ποτίδαιας στη Χαλκιδική η επέμβαση της αστυνομίας χάλασε τα εγκαίνια του λαμπερού πεντάστερου ξενοδοχείου του Ιβάν Σαββίδη «Pomegranate Wellness Spa Hotel» στην περιοχή.
Στα εγκαίνια έδωσαν το «παρών» δεκάδες Έλληνες και Ρώσοι επώνυμοι, και τη στιγμή της «επέμβασης» της αστυνομίας, γύρω στις 12.00, τραγουδούσαν ο Αντώνης Ρέμος μαζί με ένα διάσημο Ρώσο καλλιτέχνη, και φυσικά διακόπηκε η συναυλία, ενώ ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για διατάραξη κοινής ησυχίας!
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης που έμεινε κι αυτός άφωνος από την εξέλιξη, όπως και οι δεκάδες ρώσοι προσκεκλημένοι.
«Αυτή είναι η Ελλάδα μας» δήλωσε ο Έλληνας καλλιτέχνης μετά τη διακοπή της συναυλίας, αυτό είναι και το μεγαλείο της θα προσθέσουμε κι εμείς.
Ορισμένοι κάτοικοι δεν επιθυμούν στην περιοχή τους ούτε επενδύσεις, ούτε 400 νέες θέσεις εργασίας. Προτιμούν την ησυχία τους. Ίσως γιατί οι ίδιοι είναι καλοβολεμένοι, και δεν ενδιαφέρονται για τους άλλους που υποφέρουν από την ανεργία.


 
Διαψεύδει το αυτόφωρο ο Μωραΐτης
 Διαψεύδει το γεγονός ότι συνελήφθη επ’ αυτοφόρω το περασμένο διήμερο ο Στέλιος Μωραϊτης για παραβίαση της σφράγισης της Πολιτείας από τον δήμο Αβδήρων. Ισχυρίζεται ότι πήγε ο ίδιος στον Αστυνομικό Σταθμό Σελέρου όπου και κατέθεσε όλα τα δικαιολογητικά και την αίτηση προς το Δήμο Αβδήρων με ημερομηνία 24 Απριλίου προκειμένου να πάρει την άδεια λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα ίδια δικαιολογητικά κατέθεσε και στην εισαγγελία και όπως μας είπε είναι θέμα ημερών να πάρει την άδεια αφού έχει κάνει και ρύθμιση οφειλών στο δήμο. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι το επίμαχο διήμερο η «Πολιτεία» λειτούργησε καθόσον μάλιστα είχε πάρει προσωρινή άδεια αποσφράγισης. Το «Ε» καταθέτει την άποψή του και εύχεται να βγει κάποτε αυτή η άδεια και να τελειώσει αυτή η περιπέτειά του με την «Πολιτεία» γιατί και τον ίδιο κούρασε και όλους εμάς!


 
Αυτά περί του κτιρίου του Καπνικού Σταθμού
 Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν αν λειτουργεί ή όχι το ανακαινισμένο κτίριο του πρώην καπνικού σταθμού τους πληροφορούμε ότι ναι λειτουργεί. Στεγάζεται εκεί το Τμήμα Περιβάλλοντος. Να θυμίσουμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να μεταφερθεί εκεί η δημοτική αστυνομία αλλά μετά την καταργησή της ο δήμος μεταφέρει εκεί τα γραφεία των υπάλληλων στο Τμήμα Περιβάλλοντος όπως μας ενημέρωσαν αρμοδίως. Η ανακαίνιση του κτιρίου έχει ολοκληρωθεί και απομένει η διαμόρφωση του αύλειου χώρου.
Μ.Ξ.


 
Παρέλαση υποψηφίων ευρωβουλευτών από την Ξάνθη
 Στην Ξάνθη πρόκειται να επισκεφτεί την προσεχή Τρίτη η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, πρεσβευτής και Διευθύντρια του Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών κα Φωτεινή Τομαή Κωνσταντοπούλου. Η κα Κωνσταντοπούλου (πρώην σύζυγος του κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου, πρώην προέδρου του ΣΥΝ) θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο και με τον μητροπολίτη Ξάνθης και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
(σ.σ. Όπως διαπιστώνετε η Ξάνθη έχει γίνει απ’ τους πρώτους σταθμούς της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων ευρωβουλευτών Τυχαίο;
Μ.Ξ.


 
 Αυτό το αυτοκίνητο!
 Και ο Κώστας Δέλκος ασχολήθηκε τις τελευταίες ημέρες με το περιβόητο αυτοκίνητο-ερείπιο της παρόδου που συνδέει την οδό Σταθμού με την οδό Μπρωκούμη. Χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρθηκε σε… «θαύμα» αφού μόλις μέχρι προχθές το αυτοκίνητο βρισκόταν πάνω από το φρεάτιο, εμποδίζοντας μάλιστα και την κίνηση των οχημάτων στο μικρό στενό, ενώ την Πρωτομαγιά μετακινήθηκε κατά λίγο. «Σε 2 μέρες, 4 μέτρα. Υπολογίζω πως μέχρι τις εκλογές θα έχει βγει στην οδό Μπρωκούμη. Να προσέχετε γιατί μετακινείται απροειδοποίητα», γράφει ο ίδιος.
Ε.Δ.


 
Μετανοούν
 Κάποιοι τελικά το ξανασκέφτηκαν και θέλουν να κάνουν… τη διαφορά μετανιώνοντας για την υποψηφιότητά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ήδη κάποιοι ζήτησαν στο πρωτοδικείο να ακυρωθεί η υποψηφιότητά τους. Πρόκειται για δύο άτομα από συνδυασμό περιφερειακού δήμου της Ξάνθης, αλλά ενδέχεται να έχουν προκύψει και άλλοι. Πάντως, δεν υπάρχουν πια περιθώρια για δεύτερες σκέψεις, αφού σήμερα αναμένεται η ανακήρυξη των συνδυασμών.
Ε.Δ.


 
Διαμαρτυρίες για τη διαπαραταξιακή
 Την Τετάρτη συνεδρίασε η διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου Ξάνθης με εκπροσώπους συνδυασμών για τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εκλογές, οι οποίοι κλήθηκαν να αποφασίσουν τους χώρους προβολής σε σταντ εντός των ορίων του δήμου.
Τελικά αποφασίστηκε να μη διατεθούν χώροι, λόγω της πληθώρας των συνδυασμών, παρά μόνο η δυτική πλευρά του δημαρχείου, όπου συνδυασμοί και κόμματα θα μπορέσουν σε καλαίσθητα σταντ να αναρτήσουν αφίσες και ενημερωτικό υλικό.
Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμό του Νίκου Ανταμπούφη τονίζει πάντως, ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς η παράταξή του θέλησε να της διατεθεί ο χώρος που της αναλογεί και άσκησε κριτική στη συμφωνία Δημαρχόπουλου, Μπένη, Πούλιου και ειδικά στη δήλωση του δημάρχου ότι: «…αν δεν συμφωνείτε με την πρόταση τότε θα την περάσουμε από το δημοτικό συμβούλιο όπου οι δύο παρατάξεις (Στυλιανίδης-Πούλιος) έχουμε την πλειοψηφία». Μάλιστα χαρακτήρισε τη εν λόγω στάση «επίδειξη ισχύος, υποκρισίας και αλαζονείας», ενώ ειδικά για το επιχείρημα της αφισορύπανσης άφησε αιχμές για υποκρισία, αφού «χρόνια τώρα κλείνουν τα μάτια σε κάθε είδους αφισορρύπανση «πολιτιστικών ιδρυμάτων» ή αναιρούν ή μειώνουν τα κατά καιρούς πρόστιμα που επιβάλλονται. Είναι οι ίδιοι που πάντα τους ενοχλεί η πολιτική πληροφόρηση της αφίσας. Είναι οι ίδιοι που την ημέρα κατάθεσης της πρότασής τους έκαναν ότι δεν γνώριζαν για την παράνομη διαφήμιση παλαιότερου πολιτικού «αστέρα» η οποία εξακολουθεί και «κοσμεί» στύλους της πόλης μας».
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…