Μια μουσική πόλη

0
xatzidakeio 2

Μαθητές από 10 Μουσικά Σχολεία συναντήθηκαν στην πόλη μας. Τίμησαν τον Μάνο Χατζιδάκι με τον τρόπο που ξέρουν καλύτερα…παίζοντας μουσική

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το πρώτο Χατζιδάκειο Φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

 
Πλημμύρισε με νότες και νεανικές φωνές η πόλη της Ξάνθης το πρωί της Τρίτης στα πλαίσια του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Μουσικού Σχολείου. Μαθητές Μουσικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα δώσανε ραντεβού στην πόλη του κορυφαίου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη, του Μάνου Χατζιδάκι, έπειτα από πρωτοβουλία του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας.
 
Μάγεψε για άλλη μια φορά το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης
Την αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης το βράδυ της Δευτέρας χαρίζοντας στο κοινό της πόλης και στους φιλοξενούμενους του μια υπέροχη συναυλία έντεχνης-λαϊκής μουσικής, παραδοσιακών τραγουδιών, κιθάρας, αλλά και ευρωπαϊκών τραγουδιών. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Δτυλιανίδης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Σταύρος Κοκκινίδης και ο Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Ξάνθης Ιωάννης Κακάρας. Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Μητροπόλεως, μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης λόγω καιρικών συνθηκών, με το κοινό να πλημμυρίζει για άλλη μια φορά την αίθουσα.
 
Μουσικές γωνιές
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος τρόπος να τιμήσει η Ξάνθη τον δικό μας Μάνο Χατζιδάκι, πέρα από αυτό που εκτυλίχθηκε στους δρόμους της το πρωί της Τρίτης. Μουσικές, νότες και μελωδικές νεανικές φωνές αντηχούσαν στου δρόμους της νέας, αλλά και στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Μια μουσική πλημμύρα που δημιουργήθηκε χάρη στις 10 μπάντες που βρέθηκαν σε πέντε διαφορετικές γωνιές της πόλης, δημιουργώντας την δική τους μικρή συναυλία. Συγκεκριμένα, το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας και το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρουσίασαν την δουλειά τους στην Πλατεία Μητροπόλεως, το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας στην Κεντρική Πλατεία, το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης στην Πλατεία Ελευθερίας, το Μουσικό Σχολείο Σερρών και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας στο Εμπορικό Κέντρο και το Μουσικό Σχολείο Άρτας και Μουσικό Σχολείο Τρίπολης στο Πάρκο Μ. Αλεξάνδρου.
 
Όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν
Το Φεστιβάλ που λάτρεψαν τόσο τα Μουσικά Σχολεία όσο και όλοι οι πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι είχαν να πουν μόνο τα καλύτερα για την διοργάνωση, ρίχνει την αυλαία του για φέτος σήμερα το πρωί στις 11:30 στην Κεντρική Πλατεία. Οι μαθητές από όλα τα Μουσικά Σχολεία θα παρουσιάσουν έργα του Μάνου Χατζιδάκι υπό την διεύθυνση του Νίκου Κηπουργού και θα ανανεώσουν το μουσικό τους ραντεβού για του χρόνου. Ένα ραντεβού που θα προστατευθεί με «νύχια και με δόντια» σύμφωνα με τους διοργανωτές, αλλά και όσους στάθηκαν αρωγοί της νέας αυτής προσπάθειας, η οποία όλα δείχνουν και όλοι θέλουν να γίνει θεσμός.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…