Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική

Σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική

0
purosvestiki askisi1

Οι πυροσβέστες κληθήκαν να απεγκλωβίσουν 3 οδηγούς, οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε εικονικό τροχαίο, και 6 μαθητές-θύματα σεισμού

 

60 περίπου πυροσβέστες της Ξάνθης υποβλήθηκαν σε τριήμερη άσκηση ετοιμότητας

   purosvestiki askisi
 
Για τρείς μέρες στα «θρανία» βρέθηκαν οι Πυροσβέστες από την ΠΥ Ξάνθης, την υπηρεσία της ΒΙΠΕ και το σταθμό της Σταυρούπολης, στα πλαίσια της τριήμερης άσκησης ετοιμότητας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Μια άσκηση που, όπως λένε οι ίδιοι, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, υπό διαφορετικές συνθήκες για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι.
 
Καραμπόλα με τρεις εγκλωβισμένους οδηγούς στο συνεργείο Νίκος Καλαϊτζής
Συναγερμός σήμανε στις 9:30 το πρωί της Δευτέρας στην Πυροσβεστική υπηρεσία Ξάνθης, ειδοποιώντας το σώμα για ένα τριπλό τροχαίο, κατά το οποίο οι οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα οχήματα τους. Αν και το παραπάνω περιστατικό θα μπορούσε να αποτελεί ένα πραγματικό γεγονός, πρόκειται για άσκηση προσομοίωσης.
Στο χώρο κατέφτασαν άμεσα τρία πυροσβεστικά οχήματα. Οι πυροσβέστες αφού ελέγξανε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα θύματα και τα οχήματα, προχώρησαν στον απεγκλωβισμό τους, με τον κατάλληλο τρόπο για την κάθε περίπτωση. Θρυμματίζοντας τα παράθυρα, πλησίαζαν τους εγκλωβισμένους οδηγούς και αφού τους κάλυπταν με προστατευτικά προχωρούσαν στο κόψιμο του αυτοκινήτου με κατάλληλα εργαλεία.
Το παρών στην άσκηση έδωσε τόσο ο διοικητής της ΠΥ Ξάνθης, Χρήστος Καλογουλίδης, όσο και ο Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος φρόντισε να ενημερώσει τους πυροσβέστες για την ασφαλή απομάκρυνση του θύματος από το αυτοκίνητο του, καθώς όπως τόνισαν, μια λάθος κίνηση μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία.
 
Εικονικός σεισμός στο Δημοτικό Σχολείο του Πετεινού…αγνοούνται μαθητές και δασκάλα
Δυο πυροσβεστικά οχήματα βρέθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο του Πετεινού το πρωί της Τρίτης, καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα της άσκησης μετά από σεισμό, μαθητές και δασκάλα έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο κτίριο. Τα 8 άτομα που λαμβάνανε μέρος στην άσκηση δεν γνώριζαν τον ακριβή αριθμό των μαθητών, μια παράμετρος που οφειλόταν βέβαια, στον αιφνιδιασμό που ενέταξαν στο σχέδιο οι υπεύθυνοι που το κατάρτισαν για να… τεστάρουν τους άνδρες της υπηρεσίας σε συνθήκες μη αναμενόμενες. Μάλιστα, κάποιοι μαθητές είχα κρυφτεί σε απίθανα μέρη, όπως για παράδειγμα πίσω από μια πόρτα!
Οι πυροσβέστες αφού απομάκρυναν με ασφάλεια τους μαθητές και την δασκάλα, έριξαν μια τελευταία ματιά στο κτίριο και άρχισαν την «κατάσβεση». Μάλιστα, για να είναι πιο αληθοφανές οι συνάδελφοί τους είχαν ανάψει και καπνογόνα, κάτι που ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές.
 
Στόχος η καλύτερη ετοιμότητα των πυροσβεστών
«Η άσκηση ήταν επιτυχής», σημείωσε ο κ. Καλογουλίδης, ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα της άσκησης τις δύο πρώτες μέρες.
«Κάνουμε διάφορα σενάρια. Έχουμε συγκροτήσει 3 γκρουπ και όλοι οι πυροσβέστες εναλλάσσονται για να περάσουν από όλα, για να μάθουν πως κόβουμε ένα αυτοκίνητο, πως ανοίγουμε ένα αυτοκίνητο και γενικότερα την όλη διαδικασία. Βάλαμε μέσα και εικονικά θύματα πυροσβέστες και είχαμε και την συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού για την ακινητοποίηση των θυμάτων που ήταν μέσα και τον τρόπο που μπορούμε να τα απομακρύνουμε από τα οχήματα τους. Η όλη διαδικασία γίνεται τόσο για να μάθουν οι νεότεροι, αλλά και να τα ξαναθυμηθούν οι παλαιοί. Εκπαιδευόμαστε συνεχώς για να έχουμε όσο το δυνατόν το καλύτερο αποτέλεσμα» σημείωσε κατά την πρώτη μέρα της άσκησης ο κ. Καλογουλίδης και συμπλήρωσε «βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη θέληση για μάθηση και κατά την άσκηση επικρατεί ησυχία. Όσο αφορά κάποια λάθη που διαπιστώνονται είναι μια καλή ευκαιρία να τα διορθώσουμε».
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…