Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Xanthi Runners» το νέο… στέκι των δρομέων της Ξάνθης

«Xanthi Runners» το νέο… στέκι των δρομέων της Ξάνθης

0
xanthi runners

Συναντήθηκαν και συμφώνησαν οι δρομείς της πόλης για τη δημιουργία Συλλόγου

 

Ορίστηκε νέα συγκέντρωση στις 11 Απριλίου για τις τελικές λεπτομέρειες

 
 
Με χαρούμενη διάθεση και πολύ όρεξη για… τρέξιμο, Ξανθιώτες δρομείς αλλά και άλλοι συμπολίτες που αγαπούν τον αθλητισμό, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (28/3) στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Έλενα» Ξάνθης, όπου συζήτησαν και συμφώνησαν για τη σύσταση ενός νέου Συλλόγου Δρομέων στην πόλη.
Η ιδέα, όπως είχε δηλώσει σε προηγούμενο φύλλο του «Ε» ο Σεραφείμ Βασιλειάδης, εκ των πρωτεργατών αυτής της προσπάθειας, ξεκίνησε από μία παρέα ατόμων με σκοπό τη δημιουργία ενός Συλλόγου, ο οποίος θα πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και θα παρέχει τα απαιτούμενα εφόδια στα μέλη του, έχοντας ως κοινό παρονομαστή την αγάπη για το τρέξιμο και θα μετατρέψει τη δρομική μοναξιά σε συλλογική δραστηριότητα.
 
Δεκάδες δρομείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα
 Οι… «Xanthi Runners» λοιπόν, όπως «βάφτισαν» το Σύλλογο οι περίπου 60 δρομείς που παρευρέθηκαν στο κάλεσμα των Σεραφείμ Βασιλειάδη, Γιάννη Πυργελή και Μιχάλη Σπανίδη, οι οποίοι με πρωτοβουλία και κινητικότητα «έτρεξαν» το θέμα και ήταν οι συντελεστές ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η πρώτη συνάντηση, συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις και εν τέλει συμφώνησαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.
Αρχικά, οι τρεις «πρωτεργάτες» με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Πυργελή, καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους της συνάντησης και στη συνέχεια παρουσίασαν τις σκέψεις και τις ιδέες τους για το νέο Σύλλογο.
«Απευθυνθήκαμε και σε άλλους αθλητικούς Συλλόγους της πόλης, ώστε να μάθουμε τα συν και τα πλην μιας τέτοιας ιδέας και να συζητήσουμε όλοι μαζί αν θέλουμε να κάνουμε σύσταση νέου Συλλόγου ή αν κάνουμε τροποποίηση καταστατικού σε κάποιον άλλο Σύλλογο», είπε αρχικά ο Γ. Πυργελής.
Σ’ εκείνο το σημείο οι δρομείς ψήφισαν ομόφωνα τη σύσταση ενός νέου και… φρέσκου Συλλόγου, με τον Γιάννη Πυργελή να παίρνει ξανά το λόγο και να παρουσιάζει τα δεδομένα ενός νέου καταστατικού, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βλέπουμε τέτοια θέληση και προθυμία από την πλευρά σας. Είναι κάτι πολύ όμορφο. Η σύσταση νέου Συλλόγου ορίζει πως πρέπει να δημιουργηθεί νέο καταστατικό, το οποίο θα κοστίσει περίπου 300-400 ευρώ. Εμείς, δημιουργήσαμε ένα δείγμα ενός πρόχειρου καταστατικού πάνω σε αυτά που στοχεύει να έχει ο Σύλλογος. Στόχοι μας είναι να προγραμματίζουμε διαλέξεις από Έλληνες και ξένους ειδικούς για θέματα αθλητισμού και πολιτισμού, ταξίδια και εκδρομές για πολιτισμικούς και αθλητικούς λόγους, καθώς επίσης θα επιδιώκουμε και συμμετοχές σε όσους περισσότερους αγώνες μπορούμε. Επίσης θα κάνουμε ενέργειες για τη διεξαγωγή 2-3 αγώνων στην Ξάνθη κάθε χρόνο, άλλωστε στην πόλη μας υπάρχουν αρκετές περιοχές που είναι ικανές να φιλοξενήσουν αγώνες δρόμου και αγώνες βουνού. Είναι κρίμα να παραμένουν ανεκμετάλλευτοι. Με λίγα λόγια ο σκοπός μας είναι να οργανωθούμε πιο πολύ, να περνάμε ακόμα καλύτερα και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε με περισσότερο κέφι και μεράκι», είπε ο γνωστός δρομέας.
 
Νέο ραντεβού στις 11 Απριλίου
 Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν και έκαναν προτάσεις για τη διαδικασία υλοποίησης και ίδρυσης του Συλλόγου, ενώ όρισαν νέα συνάντηση για τις 11 Απριλίου στον ίδιο χώρο και ώρα 20:30, όπου ενδέχεται να διευθετηθούν και οι τελευταίες διαδικασίες για την επίσημη… «γέννηση» των «Xanthi Runners».
Μέχρι τότε βέβαια οι δρομείς δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, αλλά θα παραμείνουν σε φόρμα μέσα από αγώνα που θα πάρουν μέρος. Συγκεκριμένα την προσεχή Κυριακή (06/04), μέλη του υπό ίδρυση Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την πόλη μας στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» Πέλλας-Θεσσαλονίκης.
Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα αυτή προσπάθεια και να ολοκληρώνουν τους αγώνες τους με υγεία και επιτυχία.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …