Σχόλια 02/04/14

0
Βενιζέλος: «Ο ΓΑΠ έχει εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ». Μάλλον η μόνη εκκρεμότητα που έχει είναι να το διαλύσει ολοκληρωτικά…


 
 
Ο Γ. Παπανδρέου
 Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, πολιτικού ή μη να αποφασίζει για την ζωή του, να την οδηγεί δηλαδή στα υψηλά και ιδεώδη ή να την απαξιώνει ρίχνοντάς την χαμηλά. Αναλογικά τα ίδια ισχύουν και για την πολιτική και για τους πολιτικούς.
Έτσι, πρόσφατα (πιθανόν δε όχι και τελευταίο) μας ξάφνιασε δυσάρεστα ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τη στάση του να καταψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες. Μάλιστα οι επικρίσεις που υπήρξαν για το θέμα από κορυφαία στελέχη ήταν σφοδρές και θα λέγαμε απολύτως δικαιολογημένες. Διότι ένας πρώην πρωθυπουργός δεν είναι ένας οποιοσδήποτε. Και κυρίως αυτός, οφείλει να σέβεται αρχές και κανόνες του κόμματός του.
Τέλος, με τη στάση του αυτή ο Γ. Παπανδρέου γίνεται αφορμή, 2 μήνες πριν τις κρίσιμες εκλογές, να δημιουργηθεί ένα κλίμα εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ με άσχημες επιπτώσεις.
«Ε»


 
Και στη ΔΗΜΑΡ
 Προβλήματα όμως δεν έχει μόνον το ΠΑΣΟΚ. Έχει και η ΔΗΜΑΡ και συγκεκριμένα ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος δέχεται «βολές» από τους Ψαριανό και Οικονόμου για αποφάσεις με προσωπικά κριτήρια σε κορυφαία θέματα.
Είναι γεγονός πάντως ότι η κατάσταση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ πως δεν είναι ιδιαίτερα καλή. Θα λέγαμε ότι επικρατεί αναταραχή που αυξάνεται από τα πολύ χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων και την εμφανή στροφή του κόμματος προς το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεχίζεται και η κριτική για την αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση και με τον τρόπο που αυτή έγινε.
«Ε»


 
Το Χατζιδάκειο
 Πολύ σωστά, σε γερές βάσεις μπαίνει το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ που διοργανώνεται σύντομα στην πόλη μας. Μάλιστα η υπόθεση αρχίζει και ξεπερνά τα όρια της Ξάνθης φθάνοντας σε Βουλγαρία και Τουρκία. Υπάρχει όμως μια σημαντική παράμετρος στο θέμα του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ που θα πρέπει να την επισημάνουμε και τονίσουμε με έμφαση. Και αυτή δεν είναι παρά η ενεργή συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης. Το οποίο ενεργοποίησε και άλλα πολλά Μουσικά Σχολεία της χώρας, συνολικά 500-600 μαθητές!
Ιδού λοιπόν η ουσία της υπόθεσης: Να αποκτήσει η διοργάνωση του Φεστιβάλ μια νέα διάσταση, να βγει από τα όρια της πόλης και σύνορα της χώρας, στηριζόμενο τόσο στις ντόπιες όσο και σε άλλες δυνάμεις που θα επιθυμούσαν να προσφέρουν. Να γίνει το Φεστιβάλ ένας δημιουργικός πόλος Μουσικής, με νέα έργα, εκτέλεση παλαιών και εν γένει να αναπτυχθεί μια δραστηριότητα γεμάτη δημιουργικότητα, εθελοντισμό αλλά και συνέπεια.
«Ε»


 
Εκλογικά κέντρα
 Ένα-ένα εμφανίζονται τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων δημάρχων του Δήμου Ξάνθης. Έτσι, μετά τον Σωτήρη Τσιακίρογλου που έφτιαξε ήδη το εκλογικό του κέντρο στην οδό Ηρώων 73, έκλεισε και ο Χαρ. Δημαρχόπουλος το δικό του. Το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, παραδίπλα στη «Λευκοθέα» εκεί που ήταν το New Stand που πουλούσε εφημερίδες.
Έχουν μπει γραφεία και καρέκλες μεν, αλλά δεν λειτουργεί δε. Από την άλλη, ο Πούλιος, λέγεται ότι νοίκιασε κατάστημα επί της 28ης Οκτωβρίου, παραδίπλα στην παλιά Εμπορική Τράπεζα. Ούτε αυτό είναι έτοιμο ακόμη και ως εκ τούτου δεν λειτουργεί.
«Ε»


 
Γιώργος ο Μοιραίος
 Αν ζούσαμε σε αληθινή μοναρχία και όχι στην κληρονομική δημοκρατία που ζούμε, δεν θα αναφερόμασταν στον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά στον Παπανδρέου τον 3ο (ή στον Γεώργιο τον 2ο). Κι αν ζούσαμε στο Βυζάντιο ένα θα λέγαμε: Γιώργος ο Μοιραίος.
Το πόσο μοιραίος υπήρξε ο Γιώργος Παπανδρέου για την Ελλάδα το κατανοούν πια οι πάντες: έχει πλέον και με διεθνείς άμεσες μαρτυρίες πιστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός του “λεφτά υπάρχουνε” έθεσε ο ίδιος ζήτημα πτώχευσης της χώρας στα διεθνή όργανα, την ώρα μάλιστα που η Ελλάδα μπορούσε ακόμα να δανείζεται από τις αγορές.
Σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου καθίσταται, όπως όλα δείχνουν, μοιραίος για μία ακόμη φορά, εν προκειμένω για το ίδιο του το κόμμα, το ΠαΣοΚ – ενδεχομένως και για την κυβέρνηση ΝΔ ΠαΣοΚ. Στην πραγματικότητα ουδέποτε “αγάπησε” το κόμμα του πατέρα του – άλλωστε, όταν το… “κληρονόμησε” το πρώτο που επιχείρησε ήταν να του αλλάξει το όνομα και τα σύμβολα, αν και τελικά, όσο κι αν το ήθελε, ούτε κι αυτό το κατάφερε.
Μέσα σε όλα αυτά ένα μόνο είναι κρίμα: που Γιώργος ο Μοιραίος δεν έκανε τα πράγματα ανάποδα. Αν είχε διαλύσει πρώτα το κόμμα του, με τον ίδιο επικεφαλής, ίσως δεν θα είχε την “ευκαιρία” να διαλύσει και τη χώρα. Αλλά, δυστυχώς, ενώ πάρα πολλά τα έκανε ανάποδα σε αυτή την τραγική για την Ελλάδα πρωθυπουργία του, το μόνο που έπρεπε να κάνει ανάποδα, τελικά δεν το έκανε.
Γ.Μ.


 
Τραγική ιστορία
 Μία τραγική οικογενειακή ιστορία κρύβεται πίσω από τη βίαιη βεντέτα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ομάδας αντιφασιστών και του 20χρονου πρώην χρυσαυγίτη. Και λέμε πρώην γιατί ο 20χρονος έχει πλέον εκδιωχθεί από τη Χρυσή Αυγή λόγω υπερβολικής χρήσης βίας!
Ο νεαρός αυτός λοιπόν, είναι ένα τραγικό πρόσωπο, καθώς βίωσε πριν λίγα χρόνια, στην ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας του, την αυτοκτονία του πατέρα του, της οποίας υπήρξε και μάρτυρας. Από τότε το παιδί αυτό, που ήταν ένας συνεσταλμένος έφηβος, άλλαξε εντελώς σε εμφάνιση και συμπεριφορά. Η συμπεριφορά του γινόταν όλο και πιο βίαιη στους συμμαθητές του και στο περιβάλλον του και σύντομα βρήκε στέγη στη Χρυσή Αυγή. Εκεί βρήκε άσυλο και στόχους. Κι όταν εκδιώχθηκε από την Χ.Α. λόγω της υπερβολικής του αυτής «έφεσης» προς τη βία, συνεχίζει μόνος, μια αιματηρή βεντέτα με ομάδα αντιεξουσιαστών, που τον οδήγησε πολλές φορές στο νοσοκομείο και τελικά σε φυλάκιση ενός έτους. Δυστυχώς η πορεία του παιδιού αυτού προς τη φυλακή και την καταστροφή είναι προδιαγεγραμμένη, καθώς το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος δεν κατάφερε να το βοηθήσει.


 
 Νέο κόμμα ετοιμάζει ο Παπανδρέου…
 Οι τελευταίες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και των συν αυτώ δείχνουν ότι δεν έχει σκοπό να αποστασιοποιηθεί από την πολιτική αλλά αντίθετα να επανέλθει με νέο κόμμα. Δεν είναι τυχαίο που αντέδρασε με την «Ελιά» προφανώς επειδή θεωρεί ότι είναι το μακρύ χέρι του Βενιζέλου…Και δεν είναι τυχαίο που δεν ψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου προχθές προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του κ. Βενιζέλου. Πληροφορίες μου λένε ότι αυτό το διάστημα γίνονται κινήσεις και συγκεντρώσεις υποστηριχτών του και στην Ξάνθη για την σύσταση του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου…
(Χαρά στο κουράγιο τους…)!!!
Μ.Ξ.


 
Αναβάθμιση των ιεροσπουδαστηρίων του Εχίνου και της Κομοτηνής…
 … προανήγγειλε με δηλώσεις του στο «Ε» ο γ. γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής. Είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλές προσπάθειες στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων. Μια με το νόμο των Ιεροδιδασκάλων, μια με την ίδρυση προγράμματος Ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ και με την αναβάθμιση των ιεροσπουδαστηρίων του Εχίνου και της Κομοτηνής φαίνεται πως το υπουργείο επιχειρεί να καλύψει τα ελλείμματα χρόνων στην μειονοτική εκπαίδευση. Και βέβαια σε κάποιους δεν αρέσει καθόλου αυτό. Είναι αυτοί που θέλουν αμόρφωτη την μειονότητα για να μπορούν να την χειραγωγούν εύκολα και αυτοί που αντιμετωπίζουν φοβικά κάθε τι διαφορετικό υψώνοντας τα λάβαρα του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.
Το ίδιο επικίνδυνοι και οι δυο…που πρέπει η ίδια η κοινωνία να τους περιθωριοποιήσει
Μ.Ξ.


 
Πουλάει τρέλα σε…μονόλεπτα!
 Τρόπο να κάνει «κρόσσια» τα νεύρα των υπαλλήλων της ΔΟΥ, όπως κάνουν οι ίδιοι με μεγάλη επιτυχία, κατάφερε να κάνει ένας αγανακτισμένος φορολογούμενος πολίτης. Ο Πότις Ποντίκας (όπως συστήνεται ο ίδιος στη zougla.gr) σκαρφίστηκε έναν πέρα για πέρα νόμιμο, πλην πρωτότυπο τρόπο να καταβάλλει το αντίτιμο των υποχρεώσεων του.
Συγκεντρώνοντας πολλές χιλιάδες κέρματα, κυρίως μονόλεπτα ή δίλεπτα, και τοποθετώντας τα σε τσάντες που ζυγίζουν… πολλά κιλά, επισκέπτεται τις εφορίες και τις τράπεζες και απαιτεί από τον έκπληκτο υπάλληλο να εξυπηρετηθεί.
«Τα μόνα λεφτά που μας έχουν μείνει είναι τα κέρματα, τα χαρτιά είναι πλέον παρελθόν. Για όλα αυτά φταίνε οι τράπεζες και τα δάνεια που έδιναν χωρίς να υπάρχει εγγύηση. Πληρώνω όποτε μπορώ, αλλά με τον τρόπο που εγώ μπορώ. Μαζεύω τα κέρματα αυτά πολλά χρόνια. Αν δεν τα δεχτεί κάποια υπηρεσία, τότε καλώ την αστυνομία, η οποία τους επιβάλλει να τα καταμετρήσουν και να τα δεχτούν» εξηγεί ο πολίτης.
Να σημειώσουμε για την ιστορία ότι για το αντίτιμο προστίμου, ύψους 40 ευρώ, κατέβαλε 2.800 κέρματα βάρους… 6,5 κιλών!
Γ.Τ.


 
Και μαζί και χώρια!
 Θύελλα αντιδράσεων δημιουργήθηκε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ με την αιφνίδια κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες. Κορυφαία στελέχη του κάνανε σφοδρές επικρίσεις, ενώ φαίνεται να έχει δημιουργηθεί οριστική ρήξη στις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δίπλα στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν ο κατά τα άλλα «βενιζελικός» δικός μας Δημήτρης Σαλτούρος.
Γ.Τ.


 
Καλή πρωταπριλιά!
Τα κέφια του είχε παραμονή της πρωταπριλιάς το επιτελείο του «Ε» κι έτσι, για να τηρήσουμε και το έθιμο, αποφασίσαμε να κάνουμε όχι μία αλλά δύο πλάκες μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας μας.
Δυστυχώς λοιπόν ο δήμος Ξάνθης δε θα αποζημιώσει τους ταλαίπωρους πολίτες που έχουν αγανακτήσει με τα περιστέρια, αν και κάποιοι υποδέχθηκαν την είδηση με πολύ ενθουσιασμό (!) και η όλη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα προφανώς ήταν εικονική…
Επίσης, αν και πράγματι πολυπράγμων ο Χρήστος Πανόπουλος της τοπικής ομάδας, δεν συμπεριλαμβάνει στα άμεσα σχέδιά του τουλάχιστον, να εμπλακεί στον εκλογικό στίβο, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία που προέχει η… σωτηρία της ομάδας. Πάντως, και αυτό το πρωταπριλιάτικο αστείο στενοχώρησε κάποιους που δήλωσαν μάλιστα και το παρών στο πλευρό του!
Και του χρόνου!
Ε.Δ.


 
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…