Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα ΑΝΕΛ με «εθνικό σκοπό» στην ΑΜ – Θ

ΑΝΕΛ με «εθνικό σκοπό» στην ΑΜ – Θ

0
kouik parousiasi

«Μακεδονία – Θράκη Ελλάδα μας», ο συνδυασμός του υποψήφιου περιφερειάρχη βουλευτή Τέρενς Κουίκ.

 

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης η κα Χριστίνα Ούτση

Κουίκ: «Απορώ και εγώ γιατί αποκαλύφθηκε τώρα [η έκθεση του ΠΑΚΟΕ]

 

 
Τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του με την επωνυμία: «Μακεδονία – Θράκη Ελλάδα μας», παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ – Θ, βουλευτής των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος στην Ξάνθη – την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 11 το πρωί – ανακοινώνοντας παράλληλα την επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Ξάνθη μέλος της Νομαρχιακής ΑΝΕΛ Ξάνθης Χριστίνα Ούτση.
 
«Μακεδονία – Θράκη Ελλάδα μας», Είναι συνδυασμός εθνικού σκοπού
Ο κ. Κουίκ συνέδεσε άμεσα την επωνυμία του συνδυασμού του με αιχμή του δόρατος την προάσπιση των εθνικών θεμάτων σε Μακεδονία και Θράκη που αποτελεί και σημειολογικό και εννοιολογικό περιεχόμενο του προγράμματός του, χαρακτηρίζοντάς τον «συνδυασμό εθνικού σκοπού». Παράλληλα δε ξεκαθάρισε ότι αυτοσκοπός του για να θέσει υποψηφιότητα δεν είναι η αυτοπροβολή του ούτε υποκινείται από κάποια υστεροβουλία ούτε έχει κομματικές εξαρτήσεις: «…δεν είμαι κομματάρχης ούτε έχω δει τον προθάλαμο του Τουρκικού Προξενείου» όπως είπε χαρακτηριστικά αλλά ως Μακεδόνας ο ίδιος που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή μας και τα προβλήματά της αποδέχθηκε με χαρά την ομόφωνη πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης να ηγηθεί του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ στην περιφέρειά μας. Δεσμεύτηκε δε σε όποιο μετερίζι τον τοποθετήσει ο λαός με την ψήφο του να παραμείνει και να συνεχίσει να διαμένει στην Κομοτηνή (έχει νοικιάσει σπίτι) και να αγωνίζεται για τα εθνικά θέματα και τα προβλήματα της περιοχής μας. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος – όπως υπογράμμισε – που δεν προτίθεται να παραιτηθεί από βουλευτής προκειμένου όπως είπε «να ακούγεται η φωνή της Θράκης στην Βουλή» και είναι γεγονός ότι ο κ. Κουίκ έχει καταθέσει πλειάδα ερωτήσεων στη Βουλή για ζητήματα της περιοχής μας.
 
Βασικοί άξονες του προγράμματος του συνδυασμού
Σ’ ότι αφορά του βασικούς άξονες του προγράμματός του τόνισε την αναγκαιότητα της εφαρμογής μιας ενιαίας φορολογικής πολιτικής για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας με χαμηλότερους συντελεστές προκειμένου να παραμείνουν οι επιχειρήσεις και να ανακοπεί η μετανάστευση τους στις γειτονικές χώρες όπου η φορολογία είναι πολύ χαμηλή (10%). Αναφέρθηκε ακροθιγώς σε προβλήματα όπως την υψηλή ανεργία (30%), την δημογραφική γήρανση του πληθυσμού, την έλλειψη υποδομών στην ορεινή περιοχή , το παραεμπόριο λόγω έλλειψης ελεγκτικών μηχανισμών, την έλλειψη δικτύου φυσικού αερίου παρότι από την περιοχή μας περνάνε όλοι οι αγωγοί και δεσμεύτηκε να επανέλθει με τεκμηριωμένες προτάσεις για κάθε θέμα ξεχωριστά Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη για πολιτικό πολιτισμό στην προεκλογική εκστρατεία και εγγυήθηκε ότι όσο και αν λασπολογήσουν εναντίον του δεν θα διολισθήσει στο ίδιο ατόπημα ούτε θα επιτρέψει χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.
 
Κουίκ: «Απορώ και εγώ γιατί αποκαλύφθηκε τώρα [η έκθεση του ΠΑΚΟΕ] …»
Κληθείς από το «Ε» να σχολιάσει το ζήτημα που προέκυψε με τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ και το ζήτημα γιατί η τοπική κοινωνία ενημερώθηκε μετά από 9 μήνες από τότε που έγιναν οι μετρήσεις και όχι άμεσα, δήλωσε: «έχω την ίδια απορία γιατί αυτό το έγγραφο δεν αποκαλύφθηκε την ίδια στιγμή. Όταν κάνεις μια τέτοια έρευνα που έχει τόσο σημαντικά στοιχεία οφείλεις να τα καταθέσεις στις τοπικές αρχές, στην Περιφέρεια, στον Οργανισμό Ύδρευσης, στο Δήμο και οφείλουν αυτοί να δημοσιοποιήσουν το έγγραφο, οφείλουν οι ίδιοι να κινητοποιηθούν». Όταν ο κ. Κουίκ ενημερώθηκε για την ανακοίνωση της Περιφέρειας στην οποία διαβεβαιώνεται ότι ποτέ δεν έλαβε το επίμαχο email με την έκθεση του ΠΑΚΟΕ έδωσε την εξής απάντηση: «Τότε λοιπόν επιβεβαιώνεται η δική μου θέση ότι πρέπει ο φάκελος να πάει στην δικαιοσύνη και την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσω εγώ τα στοιχεία στην εισαγγελία. Εδώ υπάρχει μια σωρεία παραλείψεων …γι αυτό και θα ζητήσω από τη δικαιοσύνη την διερεύνηση».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopouloulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κικίλιας: «Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος, θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι»

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε αναλυτικά τους τέσσερις άξονες του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και τι αυτό…