Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Νέα Εποχή» για την Ξάνθη

«Νέα Εποχή» για την Ξάνθη

0
kamaridis parousiasi

Καμαρίδης: «Δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας στην πρώτη μας θητεία. Δεν χρειαζόμαστε παρατάσεις»

 

Ο Ιπποκράτης Καμαρίδης παρουσίασε την Παρασκευή τις ιδρυτικές αρχές και θέσεις της παράταξης του, καθώς και κύρια σημεία του προγράμματος του

 
 
Τις ιδρυτικές αρχές και θέσεις της παράταξης του «Νέα Εποχή» που διεκδικεί την διοίκηση του Δήμου Ξάνθης-Σταυρούπολης παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιπποκράτης Καμαρίδης σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Ο κ. Καμαρίδης αναφέρθηκε και στα πιο κύρια σημεία του προγράμματος του, χωρίς ωστόσο να δώσει άλλα ονόματα υποψηφίων στην δημοσιότητα.
 
Έτοιμοι για μεγάλες επιλογές και αποφάσεις
Ο κ. Καμαρίδης αναγνωρίζει οτι οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η χώρα εισπράττει τα καταστροφικά αποτελέσματα από την εφαρμογή του μνημονίου.
«Ο Καλλικράτης, δεν ήταν μόνο οι συνενώσεις δήμων και ο ορισμός νέων «πρωτευουσών», αλλά και η αντίληψη για λιγότερο δημόσιο και περισσότερο κράτος. Μάλιστα, η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε στο 60% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων» σημείωσε ο ίδιος κατά την παρουσίαση των ιδρυτικών αρχών της παράταξής του εξηγώντας ταυτόχρονα πως με αυτόν τον τρόπο οι υπηρεσίες προς τους δημότες επιδεινώθηκαν τόσο στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, όσο και στην καθαριότητα, την διαχείριση των απορριμμάτων, είτε υπηρεσίες ύδρευσης- αποχέτευσης- συντήρησης πάσης φύσεως και υποδομών, με βασικό κριτήριο τη μείωση δαπανών.
«Δε μας αφορούν οι φιλοδοξίες των ανθρώπων και των κομμάτων εξουσίας να βάψουν τον Δήμο στις αποχρώσεις του γαλάζιου ή του πράσινου ή ακόμα και του λευκού, των δήθεν ανεξάρτητων, ελπίζοντας έτσι να καλύψουν κάτω από την μπογιά, τις όποιες ευθύνες τους για τα χάλια της αυτοδιοίκησης.
Έχουμε και εμείς χρώματα. Τη σκέψη μας και τη δράση μας τη χρωματίζουν: τα άφθαρτα χρώματα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της οικολογίας και του περιβάλλοντος, τα χρώματα της συμμετοχής, της αυτό- οργάνωσης, της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.
Στην κίνησή μας συμμετέχουν ενεργοί πολίτες, που είναι παρόντες με ιδέες και δράσεις» αναφέρει ο ίδιος και υπογραμμίζει ότι η παράταξή του θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για την δημιουργία ενός δικτύου προστασίας. «Δεν θα επιτρέψουμε κατασχέσεις κατοικίας και προσωποκρατήσεις, δε θα αφήσουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, θα ενισχύσουμε και θα δημιουργήσουμε πραγματικές δομές αλληλεγγύης και είμαστε αντίθετοι στα παρατηρητήρια και τις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων».
 
Η «Νέα Εποχή» προτείνει λύσεις για τα προβλήματα της πόλης
Στην ιεράρχηση των προβλημάτων του Δήμου η «Νέα Εποχή» τοποθετεί τη διαχείριση των απορριμμάτων, το πρόβλημα της ύδρευσης και του αποχετευτικού, καθώς και την ασφάλεια των πολιτών.
Όσον αφορά το θέμα των απορριμμάτων η παράταξη του κ. Καμαρίδη προτείνει την ορθή διαχείριση τους με κατ’ οίκον διαλογή, κομποστοποίηση με κίνητρα και την ασφαλή μεταφορά τους σε χώρους συγκέντρωσης για την τελική διαχείριση, σημειώνοντας ότι αυτό προϋποθέτει και τη δημιουργία εργοστασίου το οποίο θα διαθέτει φίλτρο 4ης γενιάς.
Στο στόχαστρο της «Νέας Εποχής» μπήκε και η ποιότητα νερού για την βελτίωση της οποίας ο κ. Καμαρίδης σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθούν νέες γεωτρήσεις και θα τεθούν νέα προγράμματα τοποθέτησης φίλτρων τρίτης γενιάς, «προκειμένου το νερό να φθάνει σε κάθε σπίτι χωρίς κίνδυνο για την υγεία, χωρίς κίνδυνο για τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού».  
Όσον αφορά το αποχετευτικό, ο επικεφαλής της παράταξης υποσχέθηκε την άμεση λοιπόν αποσύνδεση των παράνομων συνδέσεων, επιβολή προστίμων στους παρανομούντες, συντήρηση όλων των δικτύων αλλά και αντικατάστασή τους όπου επιβάλλεται.
Ενώ τέλος, για την ασφάλεια αναφέρει ότι «λύση είναι το επαρκές δίκτυο φωτισμού, αύξηση της πεζής αστυνόμευσης τόσο των δημοτικών αστυνομικών, όσο και σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση, των ομάδων «ΔΙΑΣ», έτσι ώστε να αποτρέπεται η παραβατικότητα» σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν αποκλείεται η περίπτωση της ιδιωτικής αστυνόμευσης.
 
Ποια είναι τα πρώτα άμεσα υλοποιήσιμα σημεία του προγράμματος
Στα άμεσα υλοποιήσιμα σημεία του προγράμματος είναι η σύσταση γραφείου διαμεσολάβησης, η οποία θα εξυπηρετεί τον πολίτη του δήμου μας επιλύοντας ό,τι πρόβλημα έχει σχέση με τις οφειλές του προς τις τράπεζες, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου, θα εκδοθούν κάρτες υγείας που θα εξυπηρετεί όλους τους άνεργους και ανασφάλιστους συνδημότες μας, και θα καλύπτει την πρωτοβάθμια περίθαλψη, χωρίς καμία επιβάρυνση των πολιτών, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι κάτι παρόμοιο έχει ήδη γίνει με μεγάλη επιτυχία (σ.σ. Κοινωνικά Ιατρεία).
Ένας ακόμη στόχος είναι η κάλυψη των στεγών των δημοτικών κτιρίων με φωτοβολταϊκά συστήματα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων του Δήμου. Σε αυτό το σημείο μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στην χρόνια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της πισίνας του κολυμβητηρίου σημειώνοντας «Τρία χρόνια μαλώνουν για το ποιος θα κόψει την πισίνα και κανένας δεν τόλμησε να προτείνει την λύση των φωτοβολταϊκών».
Στο στόχαστρο μπαίνουν όμως και η αναδιοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων , καθώς και η δημιουργία Γραφείου Τουριστικής Προβολής Παλιάς Πόλης της Ξάνθης και Ορεινής Σταυρούπολης. «Η Παλιά Πόλη δεν είναι των κατοίκων της, αλλά όλων των Ξανθιωτών. Δεν είναι δυνατόν να έχει ευρωπαϊκή αναγνώριση και εμείς να μαλώνουμε για το αν θα κοιμηθούμε ή θα βάλουμε τραπεζάκια» σημειώνει ο κ. Καμαρίδης εξηγώντας πως είναι καθήκον των Ξανθιωτών να διατηρήσουν την παλιά ως κόσμημα συμπληρώνοντας «δεν θέλουμε να πάρουμε από κανέναν το σπίτι. Αντίθετα μέσω προγραμμάτων θέλουμε να δώσουμε επιδοτήσεις στους κατοίκους να βελτιώσουν την πρόσοψη των κατοικιών τους».
Τέλος, ένα στοίχημα για την παράταξη είναι η προώθηση αγροτικών προϊόντων μέσω εκθέσεων με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των δημοτών και την αναγνώριση του Δήμου. Υπόσχεται μάλιστα να δημιουργήσει Γραφείου Αγροτικής Πολιτικής, όπου εξειδικευμένοι γεωπόνοι θα συνδράμουν εντελώς δωρεάν στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης σε νέους αγρότες για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών καλλιέργειας στην Ορεινή Ζώνη του Δήμου.
 
Ι. Καμαρίδης: «Θέλουμε ένα υπογράψουμε μαζί με τον πολίτη το αύριο της Ξάνθης»
Κλείνοντας, ο κ. Καμαρίδης τονίζει ότι θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης με πλήρη διαφάνεια και εντιμότητα απέναντι στο δημοτικό χρήμα και τη δημοτική περιουσία, ενεργοποιώντας το ρόλο του Συμπαραστάτη του Δημότη από πρόσωπο που θα είναι γνώστης της Αυτοδιοίκησης και θα προωθεί τα αιτήματα και τις θέσεις των Δημοτών, κάτι που όπως σημείωσε ο ίδιος υπάρχει ήδη στις άλλες πόλεις.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε αναζήτηση προγράμματος για να «αναστήσει» το ολυμπιακό «κουφάρι» ο δήμος Αβδήρων

Ρημάζει 20 χρόνια το  Κλειστό Γυμναστήριο-Γήπεδο των Αβδήρων Δήμαρχος Αβδήρων: «Τώρα που ξ…