Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Η Κράτσα ζητά την συμπαράσταση της Ξάνθης

Η Κράτσα ζητά την συμπαράσταση της Ξάνθης

0
kratsa

Ρ. Κράτσα: «Ο μύθος του μικρού κόμματος πρέπει να σταματήσει, καθώς είναι χαμένη ψήφος»

 

Στην Ξάνθη βρέθηκε η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα το πρωί της Κυριακής μιλώντας για την σημασία των Ευρωεκλογών

 
 
Στην Ξάνθη βρέθηκε η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα το πρωί της Κυριακής, στα πλαίσια της προεκλογικής της περιοδείας. Όπως δήλωσε και η ίδια, η Ξάνθη είναι μια σημαντική πολυπολιτισμική ακριτική περιοχή, κάτι που τις δίνει πλούτο αλλά και ιδιαίτερες προκλήσεις, μια εκ των οποίων αποτελεί το περιστατικό με το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι μια περιοχή της οποίας την πραγματικότητα πρέπει να την γνωρίζουμε όλοι και οι πολιτικοί που δρουν και στο εθνικό και στο πανευρωπαϊκό επίπεδο, διότι αυτή η πολύπολιτισμικότητα πρέπει να βασίζεται στον σεβασμό των συνθηκών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Ελληνικού Συντάγματος. Η Ξάνθη και η Θράκη πρέπει να βρουν την θέση τους σε αυτή τη νέα πορεία που χαράζει σήμερα η χώρα μας» υπογράμμισε η ίδια.
 
Η σημασία των τριπλών εκλογών
Η κ. Ρόδη μίλησε και για το γεγονός ότι οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για τους εκπροσώπους τους σε Δήμους, Περιφέρειες και την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας την σημασία της κάθε ψήφου.
«Είναι πολύ σημαντικό σήμερα, άξιοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας να εκλεγούν για την διακυβέρνηση του δήμου, όπου πρέπει να υπάρχουν γνώσεις, σχεδιασμός, στρατηγική, ειδική τεχνική υποστήριξη για να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ανάπτυξης. Παράλληλα, οι περιφέρειες ενώνουν τους δήμους και προσθέτουν προσθεμένη αξία, συμπληρωματικές δράσεις, για να μπορέσουν να συνεργαστούν οι δήμοι και να υπάρξουν οικονομίες κλίμακας και καλύτερα αποτελέσματα.
Την ίδια ώρα έχουμε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο ευρωκοινοβούλιο, όπου υπάρχει το νέο σύστημα εκλογής των ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης. Επί της ουσίας η ευρωεκλογές αυτές είναι πολύ σημαντικές διότι έρχονται σε μια εποχή όπου η Ελλάδα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ανάκαμψης, εξόδου από την κρίση και να βρει την θέση της μέσα στο γίγνεσθαι το Ευρωπαϊκό και το διεθνές και παράλληλα η Ευρώπη βρίσκεται προ εξελίξεων και αλλαγών, διότι κατά την διάρκεια της κρίσης ανακάλυψε και βίωσε σκληρά της αδυναμίες του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος» ανέφερε η ίδια.
 
Κράτσα: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σημαντική για την Ελλάδα και σε καλές και σε κακές εποχές»
Η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. έκανε λόγο και για την αλληλεπίδραση που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
«Για να κεφαλοποιήσουμε να σταθεροποιήσουμε τα επιτεύγματά μας πρέπει να συνεχίσουμε τις αλλαγές, τις μεταρυθμίσεις, να έχουμε πολιτική σταθερότητα και αναπτυξιακό σχεδιασμό. Έτσι, και στην Ευρωπαϊκή Ένωση αισθάνονται ότι πρέπει να σταθεροποιήσουν όλα αυτά που πέτυχαν αυτό το διάστημα και να συνεχίσουν να κάνουν αλλαγές ώστε να γίνει περισσότερο αποτελεσματική στην πρόβλεψη των κρίσεων και στην αντιμετώπιση τους και παράλληλα να κάνει αυτό το ποιοτικό άλμα της ανάπτυξης διότι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση παρόλο που είναι η μεγαλύτερη οικονομική και εμπορική δύναμη στον κόσμο χάνει σε ανταγωνιστικότητα και σε μερίδιο στην διεθνή οικονομία έναντι αναδυόμενων ανταγωνιστών» εξήγησε η κ. Κράστα και συμπλήρωσε «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σημαντική για την Ελλάδα και σε καλές και σε κακές εποχές. Το 2009, όταν είχαμε αποκλειστεί από της διεθνείς αγορές, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε την απάντηση και μπόρεσε να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος. Την Ευρώπη την ζούμε και στην καθημερινότητα μας με τα προγράμματα τα Ευρωπαϊκά, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την περιοχή σας».
 
Ο λόγος που πρέπει να στηριχθούν μεγάλα κόμματα
Στην κατάρριψη του μύθου των μικρών κομμάτων αναφέρθηκε η Ευρωβουλευτής, χαρακτηρίζοντας τα χαμένη ψήφο.
Συγκεκριμένα, η κα Κράτσα σημείωσε: «το 2014 είναι η πρώτη χρονιά που θα έχουμε ένα μικρό αλλά θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη. Βγαίνουμε από την ύφεση. Και τα πρώτα βήματα μιας πορείας ανάκαμψης είναι κρίσιμα. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπούν. Σε αυτή την πορεία λοιπόν η Ελλάδα θέλει την δική της προσπάθεια για πολιτική σταθερότητα. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο δεν είναι απλά ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων, όπως πολλοί πιστεύουν εσφαλμένα, θα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε με υπευθυνότητα και αξιώσεις από αυτούς που επιλέγουμε, διότι τους δίνουμε την δύναμη και την εντολή αν συμβάλουνε σε μια καλύτερη Ευρώπη, μέσα από την οποία θα περάσει και μια καλύτερη Ελλάδα. Θα πρέπει να επιλέξουμε τα κόμματα, τα οποία εντάσσονται σε πολιτικές ομάδες, καθώς δεν θα πάμε ως εθνική ομάδα. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με τις ψήφους και έχουν μεγαλύτερη δύναμη, οι μεγαλύτερες ομάδες. Έτσι, η ΝΔ ξεκινά με ένα πλεονέκτημα. Ότι θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα, η οποία έχει και την μεγαλύτερη επιρροή. Ο μύθος του μικρού κόμματος πρέπει να σταματήσει, καθώς είναι χαμένη ψήφος. Τα μικρά κόμματα, εντάσσονται σε μικρές ομάδες που είναι συνήθως περιθωριακές ή δεν εντάσσονται πουθενά».
 
Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής τόνισε την καταλληλότητα της
Κλείνοντας, η κα Κράτσα ανέφερε τους λόγους που θα πρέπει να εκλεγεί υπογραμμίζοντας πως μπορεί να συνδράμει στο να βρει η Ελλάδα την θέση της στην Ευρώπη, τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Όπως σημείωσε και η ίδια είναι κοινωνιολόγος με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ενοποίηση στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2007, σημειώνοντας διπλή πρωτιά, αφού για πρώτη φορά ελληνίδα ευρωβουλευτής κατέλαβε το αξίωμα της Αντιπροέδρου του Ε.Κ. και για πρώτη φορά Έλληνας Αντιπρόεδρος εξελέγη στην Α΄ θέση. Κατά την διάρκεια της θητείας της ως Αντιπρόεδρος χειρίστηκε τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια, ολοκλήρωσε με επιτυχία διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο Υπουργών και εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε διεθνείς συναντήσεις υψηλού επιπέδου. Παράλληλα είναι μια πολιτικός με πρωτοβουλίες, η οποία έχει τιμηθεί από αρχηγούς κρατών, θρησκευτικούς ηγέτες, διεθνείς φορείς και πανεπιστήμια.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…