Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Το δικό της όνειρο ζει η Ασπίδα Ξάνθης

Μπάσκετ: Το δικό της όνειρο ζει η Ασπίδα Ξάνθης

0
aspida panigiria

Νίκησε τον Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη και κέρδισε την ιστορική άνοδο στη Β’ Εθνική η ξανθιώτικη ομάδα

 

«Το δέσιμο και η σκληρή δουλειά τα μυστικά της επιτυχίας», δηλώνει στο «Ε» ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος

 
 
Στον «έβδομο ουρανό» βρίσκεται από το βράδυ της περασμένης Κυριακής (27/04) η ανδρική ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης, καθώς το… όνειρο έγινε πραγματικότητα για το εκπληκτικό συγκρότημα των Παναγιωτόπουλου και Ιωαννίδη, το οποίο νίκησε στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής την ομάδα του Μαντουλίδη και πανηγύρισε την απευθείας άνοδο στα «σαλόνια» της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.
Η «αρμάδα» της Ασπίδας πέρασε το απόγευμα της Κυριακής (27/04) και το τελευταίο εμπόδιο που είχε μπροστά της πριν από την εκπλήρωση του «άθλου», καθώς επικράτησε του Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη με 66-78 και «σφράγισε» τη 2η θέση της βαθμολογίας που ισοδυναμεί με την απευθείας άνοδο, στέλνοντας τον Γ.Α.Σ. Κομοτηνής στα μπαράζ.
Η ξανθιώτικη ομάδα ολοκλήρωσε μία ονειρεμένη σεζόν, καταφέρνοντας να πετύχει 20 νίκες σε 26 παιχνίδια, έχοντας το απόλυτο στην έδρα της με 12 θετικά αποτελέσματα, μετατρέποντας το κλειστό του Ευμοίρου σε… φρούριο και τερματίζοντας στο πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Οι μεγάλες εντός έδρας νίκες επί των Γ.Α.Σ. Κομοτηνής, Κολλέγιο Ανατόλια και Π.Σ. Ευκαρπίας, ομάδες δηλαδή που καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν οι κύριοι ανταγωνιστές της Ασπίδας στην κατάληψη των 2 πρώτων θέσεων, αλλά και οι 12 σερί νίκες που πέτυχε η ξανθιώτικη ομάδα στη διάρκεια του πρωταθλήματος, διέψευσαν όλα τα προγνωστικά και ήταν δύο αφορμές ώστε η φετινή χρονιά να γραφτεί με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του Συλλόγου.
 
«Πιστέψαμε στις ικανότητες μας»
 Ένας εκ των δύο προπονητών της Ασπίδας, κύριος συντελεστής και πρωτεργάτης στην εκπληκτική φετινή πορεία της ξανθιώτικης ομάδας, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, μίλησε στο «Ε» για τον απολογισμό της χρονιάς και έδωσε το σύνθημα ενόψει νέας σεζόν: «Αυτό που καταφέραμε να πετύχουμε τη φετινή χρονιά θα το χαρακτήριζα ως «άθλο», τον οποίο θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια ακόμα. Ξεκινήσαμε τη φετινή σεζόν έχοντας ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία, ως νεοφώτιστη ομάδα και σήμερα βρισκόμαστε με το εισιτήριο της ανόδου στο χέρι. Όταν άρχισε το πρωτάθλημα τον περασμένο Οκτώβριο δεν είχαμε καθαρή εικόνα από τις ομάδες τις οποίες θα αντιμετωπίζαμε στη διάρκεια της χρονιάς. Το μόνο που ξέραμε ήταν ότι ο όμιλος μας είναι γεμάτος από ομάδες με μεγαλύτερη ιστορία και εμπειρία από εμάς, γεγονός το οποίο δίνει μεγαλύτερο βάρος στην επιτυχία μας. Τα πατήματα μας αρχίσαμε να τα βρίσκουμε στα μέσα περίπου του Α’ γύρου, όταν άρχισε το σερί νικών που κάναμε, γεγονός με το οποίο είδαμε ότι μπορούμε να πιστέψουμε στο όνειρο», ανέφερε αρχικά ο προπονητής της Ασπίδας, ενώ όσον αφορά το… μυστικό της φετινής επιτυχίας, δήλωσε: «Τα μυστικά της επιτυχίας θεωρώ πως ήταν το απίστευτο δέσιμο που υπήρχε στην ομάδα, αλλά και η σκληρή δουλειά που κάναμε. Οι παίκτες που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι πρόσθεσαν μεγαλύτερη εμπειρία στην ομάδα και μαζί με τους αθλητές που βρισκόντουσαν ήδη στον Σύλλογο, δημιούργησαν ένα δυνατό και ενωμένο σύνολο, το οποίο δεν υποτίμησε ποτέ τις δυνατότητες του. Ήμασταν μία οικογένεια, η οποία πίστεψε στον εαυτό της». Τέλος, ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλός αναφέρθηκε και στους στόχους της νέας χρονιάς, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πλέον έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να χαρούμε το επίτευγμα μας και σε λίγο καιρό να αρχίσουμε τον προγραμματισμό ενόψει νέας χρονιάς. Στόχος είναι η παραμονή στη Β’ Εθνική, όπου η ομάδα θα συμμετάσχει για 1η φορά στην Ιστορία της και θα κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό. Ευελπιστούμε να διατηρήσουμε τον βασικό φετινό κορμό της ομάδας και με 3-4 προσθήκες το καλοκαίρι να παρουσιαστούμε τη νέα σεζόν δυνατοί και ανταγωνιστικοί. Επίσης, προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και για την εκπληκτική του παρουσία στο κυριακάτικο ματς με τον Μαντουλίδη, καθώς περίπου 170 άτομα από Ξάνθη και Θεσσαλονίκη κατέκλυσαν το γήπεδο της Θεσσαλονίκης, κάτι το οποίο ήταν πρωτόγνωρο φαινόμενο για φιλοξενούμενη ομάδα, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά άνθρωποι της ομάδας του Μαντουλίδη».
 
Μαντουλίδης – Ασπίδα Ξάνθης 66-78
Δεκάλεπτα: 19-20, 31-40, 52-67, 66-78
Ασπίδα Ξάνθης (Παναγιωτόπουλος-Ιωαννίδης): Δενδρινός 13, Κουτσογιάννης 15, Οικονόμου, Γρούδος 5, Στεφανίδης 10, Τατάρης 9, Σταμπουλής 6, Πετς 16, Καραμπέκης 4, Κωτάκης, Παλάκης, Κουμπάνης.
 
26η (τελευταία) αγωνιστική – τα αποτελέσματα
Τιτάνες Δράμας – Ανατόλια 79-87
Μαντουλίδης – Ασπίδα Ξάνθης 66-78
Γ.Α.Σ. Κομοτηνής – Μ.Ε.Ν.Τ. 73-63
Π.Σ. Ευκαρπίας – Μακεδονικός 97-61
Ζέφυρος – Αγία Βαρβάρα 80-82
Απόλλων Αρναίας – Ιωνικός Ιωνίας 68-80
Ρεπό: Εθνικός Αλεξανδρούπολης
 
Η βαθμολογία
1. Ανατόλια 46
2. Ασπίδα Ξάνθης 44
3. Γ.Α.Σ. Κομοτηνής 44
4. Π.Σ. Ευκαρπίας 42
5. Ζέφυρος 39
6. Ιωνικός Ιωνίας 39
7. Μαντουλίδης 35
8. Αγία Βαρβάρα 34
9. Μακεδονικός 33
10. Τιτάνες Δράμας 31
11. Μ.Ε.Ν.Τ. 29
12. Απόλλων Αρναίας 27
13. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 25
 
Το ρόστερ της φετινής ομάδας της Ασπίδας:
Κωνσταντίνος Δενδρινός, Απόστολος Κουτσογιάννης, Γιώργος Καλαματιανός, Θοδωρής Σταμπουλής, Γιάννης Στεφανίδης, Μιχάλης Κουμπάνης, Δούκας Γρούδος, Ιάσωνας Πετς, Γιώργος Κωτάκης, Δημήτρης Καραμπέκης, Γιάννης Οικονόμου, Λάζαρος Τσελεμπής, Χατζηαντωνίου Αλέξανδρος, Βασίλης Λιβησιανός, Γιώργος Παλλάκης. Προπονητές: Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Κώστας Ιωαννίδης.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…