Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Υποψήφιος από τη μειονότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Υποψήφιος από τη μειονότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

0
tsipras exinos1

Για να ανταποδώσει την τιμή της μειονότητας στο κόμμα, το ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τον Εχίνο

 

Επίσκεψη με συμβολισμούς από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μερικές λέξεις σ’ όποια γλώσσα κι αν τις πεις έχουν το ίδιο νόημα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ισότητα, προκοπή, δημοκρατία»

  tsipras exinos3
Με συμβολισμούς περιέβαλε την επίσκεψή του στον Εχίνο της ορεινής Ξάνθης ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη, παρά το πιεσμένο πρόγραμμα ζήτησε να βρεθεί και στον ορεινό οικισμό, εκπληρώνοντας μια υπόσχεση που είχε δώσει πριν τις βουλευτικές εκλογές να βρεθεί ξανά στο χωριό.
Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε χθες το μεσημέρι στον Εχίνο πλήθος κόσμου. Ο Αλέξης Τσίπρας αντάλλαξε χειραψίες με διάφορους, χαιρέτησε παλιούς γνώριμους και μίλησε μπροστά από το καφενείο του χωριού για το στίγμα των τριπλών εκλογών του Μαΐου.
Το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για να μιλήσει για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα, με κυριότερο τη μετανάστευση προς τη Γερμανία νέων πολιτών από τα χωριά της ορεινής περιοχής κυρίως, ενώ στη συνέχεια επανέλαβε τα βασικά αιτήματα της μειονότητας από την Πολιτεία για τη μειονοτική εκπαίδευση (όπου επανέλαβε και το περσινό περιστατικό με τα 21 πρωτάκια του Εχίνου που γράφτηκαν δύο μήνες μετά στο νηπιαγωγείο με το αίτημα για δίγλωσσα νηπιαγωγεία), την εκλογή των μουφτήδων και τη διαχείριση της βακουφικής περιουσίας. Στη συνέχεια, στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Βάσω Αγοραστού, καθώς και ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ.
 
Ανταπόδοση της εμπιστοσύνης στη μειονότητα η υποψηφιότητα μειονοτικού στις ευρωεκλογές
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε εισαγωγικά ότι η επίσκεψη δεν έχει ούτε εθιμοτυπικό, ούτε προεκλογικό χαρακτήρα. «Έρχομαι εδώ γιατί αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ανταποδώσω την τιμή που μου κάνατε και σε εμένα και στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμη ήμασταν στο 4%. Μου δώσατε την υπόσχεση και το κάνατε πράξη δίνοντας στον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ πολύ υψηλή δύναμη για να μπει στη Βουλή και στο ΣΥΡΙΖΑ από το χωριό σας το τεράστιο ποσοστό του 90%», σημείωσε εν μέσω χειροκροτημάτων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ο δεύτερος λόγος που ήρθα είναι για να στείλω και σήμερα συμβολικό μήνυμα ότι για μας, για το ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει με την εντολή του ελληνικού λαού μετά τις επόμενες εκλογές δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερη κατηγορίας , είμαστε εδώ για να ενώσουμε το λαό». Μάλιστα, με αφορμή λίγα λόγια που ο βουλευτής Ξάνθης του κόμματος είπε στα τουρκικά συμπλήρωσε: «υπάρχουν μερικές λέξεις αγαπητοί φίλοι που σ’ όποια γλώσσα κι αν τις πεις έχουν το ίδιο νόημα, η λέξη αλληλεγγύη, η λέξη δικαιοσύνη, ισότητα, προκοπή, δημοκρατία, αυτές τις λέξεις θέλουμε να σας πούμε και στα ελληνικά και στη μητρική σας γλώσσα. Και θα δώσουμε αγώνα για να τις κάνουμε πράξη». Ακόμη, αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές έδωσε το στίγμα λέγοντας: «ψηφίζουμε όχι για να ανέβουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να αλλάξουμε τις ζωές μας» και ανακοίνωσε την επιλογή του κόμματος να συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο των 42 ονομάτων, έναν εκπρόσωπο από τη μειονότητα. Ακόμη, δεσμεύτηκε ότι εφόσον υπερψηφιστεί ο περιφερειακός συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΜΘ τη θέση ενός θεματικού αντιπεριφερειάρχη θα λάβει ένας περιφερειακός σύμβουλος από τη μειονότητα.
Έφυγε αφήνοντας μια ακόμη υπόσχεση: «θα ξανάρθω στο χωριό σας, αλλά με άλλη ιδιότητα».
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κικίλιας: «Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος, θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι»

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε αναλυτικά τους τέσσερις άξονες του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και τι αυτό…