Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Πράσινο φως» για επιχειρησιακή σύμβαση στη ΣΕΚΑΠ

«Πράσινο φως» για επιχειρησιακή σύμβαση στη ΣΕΚΑΠ

0
sekap001-empros

«ΝΑΙ», λέει η διοίκηση για τους 60 εναπομείναντες εργαζόμενους και προτείνει μειώσεις έως 35% για τους υψηλόμισθους

 

Αρχίζει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων την Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι δέχονται μειώσει έως 20%

 
 
Καλά τα νέα για τη ΣΕΚΑΠ! Μετά τις τελευταίες συγκρούσεις στα δικαστήρια στις οποίες δικαιώθηκαν και επανήλθαν στη δουλειά τους οι 4 απολυμένοι, διοίκηση και εργαζόμενοι είπαν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να μην τραβήξουν άλλο το σκοινί , συνειδητοποιώντας ότι αυτό δε συμφέρει σε καμιά από τις δυο πλευρές και επιπλέον επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία της καπνοβιομηχανίας
 
Αρχίζουν τις διαπραγματεύσεις για επιχειρησιακή σύμβαση
Έτσι διοίκηση και σωματεία συμφώνησαν να αρχίσουν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων από την Τετάρτη προκειμένου να συμφωνήσουν σε μια επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας την οποία θα υπογράψουν οι εναπομείναντες 60 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν δέχτηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Σημειώνεται ότι αυτοί που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις ανέρχονται σε 120 και οι μισθοί τους κυμαίνονται από 800 – 1200 ευρώ. Υπενθυμίζεται επίσης ότι για τους 60 που δεν υπέγραψαν η διοίκηση είχε ξεκινήσει την εφαρμογή εκ περιτροπής εργασία όμως επειδή προήλθε μεγάλη ένταση καθώς οι εργαζόμενοι το εξέλαβαν ως «τιμωρία» και ξεκίνησαν νέο κύκλο ασφαλιστικών μέτρων και αγωγών και προκειμένου να επέλθει εργασιακή ηρεμία η διοίκηση είπε «ναι» στην υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης για τους 60 εναπομείναντες.
 
Επιχειρησιακή όπως τις ατομικές θέλει η διοίκηση
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι εξ αρχής οι εργαζόμενοι ζητούσαν επιχειρησιακή σύμβαση και σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων τους δέχονται μειώσεις της τάξης του 20%. Απ’ την πλευρά της η διοίκησης – σύμφωνα με πληροφορίες μας – είναι διατιθεμένη να δεχτεί μειώσεις για τους υψηλόμισθους έως 35% και πολύ χαμηλότερες για τους χαμηλόμισθους. Κύριος στόχος της διοίκησης είναι να εξισορροπήσει τους μισθούς ανάμεσα στις ατομικές και την επιχειρησιακή σύμβαση και επ’ αυτής της βάσης θα γίνει η διαπραγμάτευση. Ζητούμενο παραμένει αν θα δεχτούν οι εργαζόμενοι.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΟΒΕ: Τα μνημόνια αύξησαν τις ανισότητες

Το 20% των φτωχότερων έχασε τα 3/4 του εισοδήματός του Το 20% των φτωχότερων Ελλήνων φορολ…