Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Για μια «Κοινωνία Αξιών»

Για μια «Κοινωνία Αξιών»

0
burandas
 

 Παρουσίαση των αρχών και των θέσεων του νέου πολιτικού σχηματισμού από τον πρόεδρο καθηγητής Δημήτρη Μπουραντά

 

Στόχος της «Κοινωνίας Αξιών» είναι η ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου και η διακυβέρνηση της χώρας με έντιμο τρόπο και αξιοκρατία

 
 
Μια «Κοινωνία Αξιών» ευαγγελίζεται ο νεοϊδρυθείς πολιτικός σχηματισμός με επικεφαλής τον καθηγητή και συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά και αντιπρόεδρο τον υποναύαρχο Στέλιο Φενέκο. Οι δυο τους καθώς και η εκπρόσωπος του νέου φορέα στην Ξάνθη κα Ρέα Γαβριηλίδου παρουσίασαν τις θέσεις και τις αρχές του νέου σχηματισμού «Κοινωνία Αξιών» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 25 άτομα μεταξύ των οποίων και ο υπ. δήμαρχος Ξάνθης Χρίστος Πούλιος, ο οποίος και έκανε μια σύντομη τοποθέτηση. Παρών επίσης ήταν και ο πρόεδρος του σωματείου της ΣΕΚΑΠ Κώστας Γαβριηλίδης. Να σημειώσουμε ότι τόσο ο κ. Γαβριηλίδης όσο και η εξαδέλφη του κα Ρέα Γαβριηλίδου είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την «Κοινωνία των Δημοτών» του κ. Πούλιου.
 
«Μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζει στους ¨Έλληνες»
Όπως επεσήμαινε ο κ. Μπουραντάς η αναγκαιότητα που υπαγόρευσε τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού που προτάσσει το αξιακό σύστημα είναι η πεποίθηση ότι το ισχύον πολιτικό σύστημα ευθύνεται για όλα τα δεινά της χώρας και ότι αυτό που προτάσσει η «Κοινωνία Αξιών» είναι την ανατροπή αυτού του πολιτικού κατεστημένου και τη διακυβέρνηση της χώρας με έντιμο τρόπο με αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα. Ο νέος σχηματισμός αυτοπροσδιορίζεται στο κοινωνικό κέντρο και ιδεολογικά προτάσσει τις ανθρώπινες αξίες αξιοποιεί τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές την επιστημονική, εφαρμοσμένη γνώση και απαντά στις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες. Θέτει ως άμεση εθνική προτεραιότητα την έξοδο από την κρίση με επαναφορά στην ανάπτυξη με μια σειρά προτάσεων όπως υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων σε υποδομές, στον αγροτοδιατροφικό τομέα, ενέργεια κ.λ.π. στην υποστήριξη της εγχώριας παραγωγής, μείωση των φόρων,   σταθερό φορολογικό και χωροταξικό πλαίσιο. Επίσης ο κ. Μπουραντάς παρουσίασε τις θέσεις του για αντιμετώπιση της ανεργίας δίνοντας έμφαση στην επιδότηση της ανεργίας και στοχευμένα κίνητρα για θέσεις απασχόλησης ενώ τόνισε την ανάγκη πάταξης της διαφθοράς με την δημιουργία ενιαίας αρχής – δομής και κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου αποτελεσματικών δομών δικαιοσύνης. Τέλος σ’ ότι αφορά τις θέσεις της Κοινωνίας Αξιών για την Ευρώπη υπογράμμισε ότι η κρίση απέδειξε ότι η αρχιτεκτονική της Ε.Ε. έχει λειτουργικές αδυναμίες και ανέδειξε πολιτικό πρόβλημα και ότι αυτό που πρέπει να είναι η σύγκλιση των διαφορετικών οικονομικών πολιτικών να ασκείται από μια Ευρωπαϊκή επιτροπή και όχι από μια κλειστή ομάδα χωρών που επιβάλει το μοντέλο στις άλλες χώρες.
Ακολούθησε συζήτηση όπου τον λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι μεταξύ των οποίων και ο κ. Πούλιος ο οποίος ανέφερε ως πρόβλημα το γεγονός ότι το επιχειρείν είναι απών από την τοπική αυτοδιοίκηση καθότι οι επιχειρηματίες αρνούνται ν’ ασχοληθούν υπό τον φόβο μήπως χάσουν τους πελάτες τους. Κατέκρινε δε αυτή την πρακτική παραλληλίζοντας την με ανάλογες συμπεριφορές επί εποχή Μαυρογιαλούρου!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…