Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα «Ανοιχτή πληγή» τα μαχαιρώματα στην Γοργόνα

«Ανοιχτή πληγή» τα μαχαιρώματα στην Γοργόνα

0
gorgona
 
 

Τι λέει στο «Ε» ο πατέρας του 15χρονου θύματος. Βγήκε προχθές από το Νοσοκομείο. Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα

 

«Δεν είχαν διαφορές …διασκέδαζαν μαζί το προηγούμενο βράδυ», λέει ο πατέρας και δεν μπορεί να εξηγήσει την συμπεριφορά του δράστη

 
 
«Ανοιχτή πληγή» παραμένει στη Γοργόνα το θλιβερό περιστατικό των δύο εφήβων που δέχτηκαν τις μαχαιριές από συνομήλικο τους αρχές του χρόνου. Το «Ε» προσέγγισε το θέμα απ’ την πλευρά του θύτη και στην προσπάθειά του να «φωτίσει» τα γεγονότα καθώς και να διερευνήσει τις αιτίες που όπλισαν το χέρι ενός ανήλικου να στραφεί εναντίον των συνομηλίκων του κατέληξε στο συμπέρασμα – σύμφωνα και με την πληροφόρηση που είχε – ότι ήταν υπόθεση bulling (ενδοσχολικής βίας). Εξ’ ου και ο τίτλος: «Θύτης ή θύμα»; Το ρεπορτάζ αυτό προκάλεσε διφορούμενες αντιδράσεις. Για το λόγο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να πούμε ότι πρόθεσή μας δεν ήταν ούτε να δικαιολογήσουμε τον δράστη ούτε να υποδείξουμε ως υπαίτιους τα θύματα. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια που έχει δύο θύματα εκ των οποίων το ένα – ένα 15χρονο παιδί – κόντεψε να χάσει τη ζωή του, έμεινε 3 μήνες στην Εντατική του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και μόλις την περασμένη εβδομάδα πήρε εξιτήριο ενώ δεν είναι σε θέση ακόμη να συνεχίσει το σχολείο του στο Γυμνάσιο Σμίνθης όπου φοιτούσε. Την ίδια στιγμή ο δράστης – όπως πληροφορηθήκαμε – αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα και συνεχίζει να πηγαίνει στο σχολείο του.
 
Τι λέει στο «Ε» ο πατέρας του ενός θύματος
Το ρεπορτάζ του «Ε» στάθηκε αφορμή να εκφράσουν την πικρία τους οι γονείς του παιδιού που κινδύνευσε Αχμέτ και Ζουλφιέ μέσω επιστολής προς την εφημερίδα μας. Το «Ε» αφουγκράστηκε την αγωνία και την στενοχώρια του πατέρα για την περιπέτεια του γιου του και την κατέγραψε: «Το παιδί μου κινδύνευσε πάρα πολύ να χάσει τη ζωή του. Είχε 8 μαχαιριές…Στο νοσοκομείο μας έδωσαν πολύ λίγες πιθανότητες να συνέλθει. Έμεινε τόσο καιρό στην Εντατική. Μόλις πριν δύο μέρες βγήκε όμως η πληγή του δεν έχει κλείσει. Πηγαίνουμε κάθε μέρα στην Αλεξανδρούπολη…Ούτε σχολείο μπορεί να πάει…Ενώ αυτός που το μαχαίρωσε κυκλοφορεί ελεύθερος και πηγαίνει στο σχολείο του…Αυτή είναι η μεγάλη πικρία μου», αναφέρει ο πατέρας ο οποίος αντιμετώπισε επιδεικνύοντας μεγάλη αξιοπρέπεια δεν καταφέρθηκε ούτε στιγμή εναντίον του δράστη. Σ’ ότι αφορά το γεγονός ότι δεν προφυλακίστηκε, πληροφορίες του ε»Ε» από νομικούς κύκλους αναφέρουν ότι το Σωφρονιστικό ίδρυμα του Βόλου αρνήθηκε να τον παραλάβει με την αιτιολογία ότι δεν είχε τον απαιτούμενο μηχανισμό φύλαξης και κατόπιν ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν είναι επικίνδυνος και αφέθηκε ελεύθερος.
 
8 μαχαιριές πισώπλατα…
Επ’ αυτού ο πατέρας του θύματος έχει άλλη άποψη. Ερωτηθείς από το «Ε» σχετικά με το τι του μετέφερε ο γιο τους για την αιτία της εγκληματικής αυτής ενέργειας, είπε: «Ο γιος μου μου είπε ότι δεν είχαν καμιά διαφορά γι αυτό και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το έκανε.. Το προηγούμενο βράδυ ήταν μαζί το ίδιο πάρτι στην Ξάνθη και στην ίδια παρέα Δεν έγινε κανέναw καυγάς …τίποτα! Την άλλη μέρα τον πήρε τηλέφωνο να πάνε στο στέκι τους έξω από το χωριό λέγοντάς του ότι είναι εκεί όλα τα παιδιά. Ο γιος μου πήγε και δεν βρήκε κανένα. Αυτός ήταν κρυμμένος στους θάμνους και όρμησε πάνω του και τον μαχαίρωσε 8 φορές πισώπλατα. Μετά την πρώτη μαχαιριά γύρισε και τον ρώτησε γιατί;…αλλά εκείνος δεν μίλησε και συνέχισε να τον μαχαιρώνει…»!
Να σημειώσουμε ότι το άλλο παιδί το χαράκωσε στο πρόσωπο με 2 μαχαιριές όμως δεν κινδύνευσε η ζωή του. Μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Ξάνθης, εξήλθε και συνεχίζει τη ζωή του προσπαθώντας να επουλώσει τα τραύματά του. Γιατί το βέβαιο είναι ότι η υπόθεση αυτή άφησε βαθιά τραύματα στα δύο παιδιά τόσο στο σώμα τους όσο και στην ψυχή τους.    
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…