Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δρόμος… σκέτο παίδεμα για το 3ο λύκειο

Δρόμος… σκέτο παίδεμα για το 3ο λύκειο

0
dromos 3lykeio
 

 «Ακροβατικά» κάνουν με τα αυτοκίνητά τους οι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα και φθορά στο οδόστρωμα εμποδίζει την κίνηση

 

Οι βροχές επιτείνουν το πρόβλημα. Σε έργο για «μερεμέτια» ενδέχεται να το εντάξει ο δήμος Ξάνθης

 
 
Σκέτο παίδεμα είναι για τους γονείς η μεταφορά των παιδιών τους από και προς το 3ο λύκειο, αφού αναγκάζονται να κάνουν «ακροβατικά» καθημερινά, λόγω της στενότητας του δρόμου και των καταστροφών που έχουν σημειωθεί στο οδόστρωμα.
Συγκεκριμένα, ο δρόμος που περνά από το στρατιωτικό νοσοκομείο και οδηγεί στο 3ο λύκειο, έχει υποστεί σημαντικές φθορές στην άκρη, ενώ τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα προσωπικού και ασθενών του νοσοκομείου επιτείνουν το πρόβλημα. Ιδιαίτερα τις ημέρες που βρέχει και αναλαμβάνουν περισσότεροι γονείς την… παράδοση των μαθητών στο σχολείο η κατάσταση είναι αφόρητη, αφού είναι αδύνατο να χωρέσουν δύο αυτοκίνητα στο οδόστρωμα και δημιουργείται κομφούζιο! Και όχι μόνο αυτό, αλλά εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα η κατάσταση επιδεινώνεται.
Πάντως, η κυκλοφορία των μαθητών που κινούνται πεζοί, γίνεται κανονικά από το πεζοδρόμιο, το οποίο είναι αρκετά φαρδύ και δε δημιουργείται κάποιος κίνδυνος.
 
Θα εξετάσει αν μπορεί να επέμβει άμεσα ο δήμος
Το θέμα θέσαμε στον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Νίκο Σπυριδόπουλο, τον οποίο ενημερώσαμε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για την άνοδο και την κάθοδό τους τις ώρες αιχμής και μας ανέφερε ότι θα θέσει το ζήτημα στις τεχνικές υπηρεσίες, ώστε να εξεταστεί αν μπορούν οι εργασίες του δρόμου να γίνουν μέσω ενός έργου 100.000 ευρώ, για το οποίο έχει οριστεί ανάδοχος από πέρυσι, αλλά θα ξεκινήσει τις εργασίες μόλις βελτιωθεί ο καιρός σε διάφορα σημεία των δρόμων της Ξάνθης. Το συγκεκριμένο έργο βέβαια αφορά μικρά «μερεμέτια» για σημεία που έχουν υποστεί φθορές, οπότε δεν είναι βέβαιο αν είναι δυνατό να συμπεριληφθεί και αυτός ο δρόμος, που έχει ένα στενό μεν, αλλά αρκετά μακρύ σημείο που χρήζει επιδιόρθωσης.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…