Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Τα «βλαστάρια» της… Ευρωπαίας Λουντογκόρετς στην Ξάνθη

Τα «βλαστάρια» της… Ευρωπαίας Λουντογκόρετς στην Ξάνθη

0
loundogorets
 

 Προετοιμασία στο Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων έκανε η Ομάδα Νέων του βουλγάρικου συλλόγου

 

«Όλοι στην ομάδα δουλεύουμε σε επαγγελματικά πρότυπα» δηλώνει στο «Ε» ο προπονητής Ατανάς Ντίμοφ

 
 
Στο Αθλητικό Κέντρο της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια, βρέθηκε για ένα 10ήμερο η Ομάδα Νέων του βουλγαρικού συλλόγου Λουντογκόρετς. Στη Βουλγαρία τα πρωταθλήματα έχουν σταματήσει από τον Δεκέμβριο – για τη χειμερινή διακοπή – κι έτσι η ομάδα από τη γειτονική χώρα έκανε μίνι – προετοιμασία στην Ξάνθη.
 
Ομάδα του… 21ου αιώνα!
 Ως «ομάδα – τραίνο» μπορεί να χαρακτηριστεί η Λουντογκόρετς λόγω της ανοδικής πορείας της την τελευταία 5ετία. Η ομάδα από το Ράζγκραντ της Βουλγαρίας ιδρύθηκε μόλις το 2001 και χρόνο με το χρόνο άρχισε να «αναρριχάται» στις τοπικές/ερασιτεχνικές και στη συνέχεια στις επαγγελματικές κατηγορίες, με αποκορύφωμα τον προβιβασμό της στην Α’ Εθνική της Βουλγαρίας τη σεζόν 2011-2012, με την πρώτη της παρουσία να συνοδεύεται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και του σούπερ – καπ της χώρας! Μάλιστα και την επόμενη σεζόν επανέλαβε τον άθλο της κατακτώντας τον τίτλο της σεζόν 2012-2013. Στην Ευρώπη, αποκλείστηκε στα προκριματικά του Champions League από την ελβετική Βασιλεία και συνέχισε στο Europa League όπου προκρίθηκε πρώτη στον όμιλο, για να φτάσει στους «32» της διοργάνωσης όπου την επόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσει την ιταλική Λάτσιο στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα.
 
«Τα τελευταία χρόνια είμαστε η καλύτερη ομάδα στη Βουλγαρία»
 Το «Ε» συνάντησε στο ξενοδοχείο του Αθλ. Κέντρου της ξανθιώτικης ΠΑΕ τον προπονητή της Ομάδας Νέων της Λουντογκόρετς, Ατανάς Ντίμοφ και συνομίλησε με τον Βούλγαρο τεχνικό ο οποίος αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου και το «μυστικό» για την επιτυχία της επαγγελματικής ομάδας, ενώ μίλησε και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Πηγαδίων. Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντίμοφ:
 
«Ε»: Η Λουντογκόρετς ιδρύθηκε μόλις το 2001 και έφτασε μέσα σε 13 χρόνια να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας, με κατακτήσεις τίτλων, κυπέλλων, συνδυάζοντας τα παραπάνω με εκπληκτική πορεία στο Europa League. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;
Α.Ν.: «Αυτή τη στιγμή είμαστε η καλύτερη ομάδα στη Βουλγαρία και αυτό δεν είναι τυχαίο. Όλοι στην ομάδα δουλεύουμε εντατικά, ο καθένας επάνω στον τομέα του, με προπονητές, προπονητές ακαδημιών, σκάουτερς, που προσπαθούμε όχι μόνο να είμαστε αποδοτικοί, αλλά και να εξελισσόμαστε συνεχώς. Το μεγαλύτερο μερίδιο συνεισφοράς όμως το έχει ο ιδιοκτήτης της ομάδας (σ.σ. Κιρίλ Ντομουσίεφ) που είναι ένας πανέξυπνος επιχειρηματίας και φροντίζει ώστε όλα να λειτουργούν στην εντέλεια στο σύλλογο».
 
«Ε»: Πόσο υπολογίζει η ομάδα σας στα παιδιά των ακαδημιών;
Α.Ν.: «Στηρίζουμε τα παιδιά των ακαδημιών και στόχος μας είναι να στελεχώνονται οι μεγαλύτερες ομάδες από αυτά. Τώρα ήδη παίζει ένας παίκτης από την ακαδημία στη μεγάλη ομάδα και ετοιμάζονται κι άλλοι. Γενικά είμαστε ένα νεανικό σωματείο που στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον σε αυτά τα παιδιά και προσπαθούμε να δουλεύουμε σε επαγγελματικά πρότυπα και στις ακαδημίες. Όπως για παράδειγμα τώρα βλέπετε ότι η Ομάδα Νέων Λουντογκόρετς ήρθε στην Ξάνθη για προετοιμασία. Από εκεί κι έπειτα έχουμε σκάουτερς που παρακολουθούν σχεδόν όλους τους νεαρούς παίκτες επαγγελματικών ομάδων στη Βουλγαρία. Επίσης ανά διαστήματα βλέπουμε και νεαρούς παίκτες στο εξωτερικό, καθώς έχουμε όλες τις υποδομές (ξενοδοχείο, Αθλ. Κέντρο, προπονητές κλπ.) που θα μπορούσαν να οδηγήσουν έναν παίκτη να έρθει στις ακαδημίες μας».
 
«Ε»: Πως ήταν η διαμονή σας στην Ξάνθη; Υπάρχει πιθανότητα να έρθει και η επαγγελματική ομάδα για προετοιμασία;
Α.Ν.: «Όλα εδώ πήγαν πολύ καλά και μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από τη διαμονή μας. Στη Βουλγαρία έχει πολύ κρύο και χιόνια αυτό το διάστημα αντίθετα εδώ βρήκαμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Επίσης και ο κόσμος ήταν πολύ φιλόξενος μαζί μας ενώ δουλέψαμε όπως θέλαμε στις προπονήσεις. Όσο για την επαγγελματική ομάδα, το Αθλ. Κέντρο των Πηγαδίων είναι επαρκές για να την φιλοξενήσει για την προετοιμασία όμως πριν καιρό είχε γίνει η επιλογή για Ισπανία – Ιταλία όπου έκαναν οι μεγάλοι την προετοιμασία τους».
 
«Ε»: Η επαγγελματική ομάδα σας έχει μπροστά της τους αγώνες νοκ- άουτ για τη φάση των «32» του Europa League απέναντι στη Λάτσιο. Μπορεί να προκριθεί η Λουντογκόρετς στην επόμενη φάση;
Α.Ν.: «Ελπίζουμε να προκριθούν. Σίγουρα είναι δύσκολο γιατί το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι υψηλότερου επιπέδου όμως έχουμε πολύ ποιοτική ομάδα και έχουμε πολλές πιθανότητες. Όσο για το πρωτάθλημα Βουλγαρίας πιστεύω θα το κατακτήσουμε και φέτος (σ.σ. η Λουντογκόρετς ισοβαθμεί στην 1η θέση με την Λίτεξ Λόβετς)».
Η αποστολή με τα «βλαστάρια» της Λουντογκόρετς αναχώρησε χθες από την Ξάνθη για το ταξίδι της επιστροφής στη βάση της, την πόλη Ράζγκραντ που βρίσκεται στη Βορειοανατολική Βουλγαρία. Η συνέχεια για τους νεαρούς παίκτες εξάλλου αναμένεται κοπιαστική καθώς έχουν συνέχεια στους αγώνες τους και, όπου από τις ομαδικές επιτυχίες αναζητούν και τις ατομικές διακρίσεις, με το μεγαλύτερο στόχο τους να προωθηθούν στην επαγγελματική ομάδα και από εκεί, γιατί όχι, σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο του εξωτερικού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο ¨ρόστερ¨ της επαγγελματικής ομάδας της Λουντογκόρετς των δύο πρωταθλημάτων και της φετινής ευρωπαϊκής πορείας βρίσκονται Βούλγαροι παίκτες άγνωστοι στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό, με λιγοστές προσθήκες Βραζιλιάνων και άλλων αλλοδαπών παικτών, χωρίς επίσης να υπάρχει κάποιο «μεγάλο όνομα» ανάμεσα στους παίκτες, κάτι που φανερώνει ότι η επιτυχία του βουλγαρικού συλλόγου στηρίζεται κυρίως στο ομαδικό πνεύμα και την επαγγελματική δουλειά που γίνεται σε αυτόν.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…