Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του καρναβαλιού

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του καρναβαλιού

0
organwtiki
 

 Έντονος παραμένει ο προβληματισμός του ΦΠΑ. Θα πρέπει ο Δήμος να «αναλάβει» την ευθύνη

 

«Ξεπούλησαν» ήδη κάποιοι σύλλογοι παρά την σχετική σύσταση που είχε δοθεί. Αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις σε αυτούς τους συλλόγους

 
 
Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Τα μέλη της επιτροπής στην οποία προεδρεύει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης, συζήτησαν σχετικά με το ΦΠΑ που απασχόλησε τους συλλόγους μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Πάτρα, για την στελέχωση των επιτροπών για την ομαλή ροή της παρέλασης και για την επιβολή κυρώσεων, καθώς και για το γεγονός ότι αρκετοί σύλλογοι δεν συμμορφώθηκαν στην σχετική σύσταση που είχε δοθεί από τον Μανώλη Φανουράκη και προχώρησαν στην πώληση στολών.
 
Άλυτος ο προβληματισμός με την απόδοση ΦΠΑ
Ο φόβος της επιβολής προστίμων μετά τα τελευταία γεγονότα στην Πάτρα σκιάζει την χαρά των συλλόγων, οι οποίοι τρέχουν από εφορία σε λογιστές για να μάθουν πως πρέπει να κινηθούν. Ο Μανώλης Φανουράκης προσπαθώντας να βρει λύση επισκέφτηκε τη ΔΟΥ Ξάνθης συνοδευόμενος από τον Θανάση Ξυνίδη, ο οποίος πέρα από μέλος συλλόγου θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος χάρη στις νομικές του γνώσεις. Αφού δεν μπόρεσαν να λάβουν μια κατευθυντήρια γραμμή από την Εφορία Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση συμφώνησαν ότι η χρυσή τομή για το καθεστώς κάτω από το οποίο θα χορηγούνται οι αποκριάτικεες στολές στα μέλη και τους ενδιαφερόμενους θα πρέπει να δοθεί ως πρόταση από τους νομικούς συμβούλους του Δήμου. Μεταξύ άλλων ο κ. Φανουράκης ενημέρωσε τους παριστάμενους Συλλόγους σχετικά με τον τρόπο που χορηγούνται οι καρναβαλικές στολές στο Ρέθυμνο αλλά και σε άλλες περιοχές.
Να σημειώσουμε βέβαια, ότι αυτό που προβληματίζει κυρίως την επιτροπή δεν είναι το καρναβάλι, αλλά οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης, στην διάρκεια των οποίων οι σύλλογοι είναι εκτεθειμένοι στον οποιοδήποτε έλεγχο για σχεδόν μια εβδομάδα.
 
Φτερά κάνανε από το Σαββατοκύριακο πολλές στολές
Παρά την σύσταση του Μανώλη Φανουράκη στην προηγούμενη επιτροπή πολλοί σύλλογοι προχώρησαν το Σαββατοκύριακο στην πώληση των στολών τους. «Περνώντας με το αυτοκίνητο από τους συλλόγους διαπίστωσα μετά λύπης ότι κάποιοι σύλλογοι είχαν ξεκινήσει να πωλούν τις στολές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι υπόλοιποι σύλλογοι πρότειναν να υπάρξουν κάποιες κυρώσεις, έστω για το τυπικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι αυστηρές. Παίρνοντας τον λόγω ο κ Μίλκογλου πρότεινε να βάλουν μια άνω τελεία και να συζητήσουν το θέμα στην επόμενη οργανωτική καθώς οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είχαν κάνει «κοπάνα».
 
Ραντεβού στον Φόρο την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 13:00
Το ραντεβού για φέτος δόθηκε και επίσημα για την Κυριακή 2 Μαρτίου και ώρα 1. Κλείνοντας την συνεδρίαση ο κ. Φανουράκης ενημέρωσε τους συλλόγους ότι η παρέλαση θα ξεκινήσει στη μια το μεσημέρι από τον Φόρο με σκοπό να φτάσει στις 13:30 στην πλατεία, όπου και θα ξεκινήσει η μετάδοση από την ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση), η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 16:00.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…