Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Γέλασε το χειλάκι» των ξενοδόχων

«Γέλασε το χειλάκι» των ξενοδόχων

0
room service
 

90% πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης και του νομού για το τριήμερο του αποκριάτικου ξεφαντώματος

 

Από 60€ έως 130€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση. Κάποια περιφερειακά ξενοδοχεία επιμένουν στη λογική του «πακέτου». Επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία αναμένει η Ξάνθη

 
 
Η πόλη μπήκε για τα καλά στον ρυθμό της πιο «τρελής» γιορτής. Φόρεσε τα «γιορτινά» της, ετοίμασε το πρόγραμμα της και περιμένει να υποδεχτεί τους πιστούς της φίλους, αλλά και όλους αυτούς που έρχονται να την γνωρίσουν για πρώτη φορά. Ως καλή «οικοδέσποινα», αλλά και πόλη που ξέρει να διασκεδάζει, ετοίμασε για άλλη μια χρονιά πληθώρα εκδηλώσεων, οι οποίες κορυφώνονται τις 3 τελευταίες μέρες, γεγονός που προσελκύει πολλούς επισκέπτες.
 
Άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι επισκέπτες
Κατά την περίοδο του καρναβαλιού, η Ξάνθη προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι έρχονται στην Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Βορείου Ελλάδος με σκοπό να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά δρώμενα και να λάβουν μέρος στην μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση. Ξανθιώτες που ζούνε μακριά, συγγενείς και φίλοι των κατοίκων και των φοιτητών γεμίζουν βαλίτσες με αποκριάτικα και κέφι και καταφθάνουν (οι περισσότεροι), από την Παρασκευή. Εκδρομές πραγματοποιούν και οι κάτοικοι των γειτονικών πόλεων όπως είναι η Καβάλα και η Κομοτηνή –οι οποίες διαθέτουν και Καρναβαλικούς Συλλόγους- αλλά και άλλων χωρών, κυρίως από Βουλγαρία και Τουρκία.
 
Των φρονίμων τα παιδιά…κλείνουν δωμάτιο από τον Δεκέμβρη
Γέλασε το χειλάκι των ξενοδόχων, καθώς οι περισσότεροι θα δουν τα ξενοδοχεία τους να γεμίζουν. Περίπου το 90% των ξενοδοχείων της πόλης έχουν κλείσει όλα τα δωμάτια τους από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ δεν λείπουν και αυτά που «ξέγνοιασαν» από τον Δεκέμβριο. «Πολλά από τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός των συνόρων της πόλης, έχουν καταφέρει να κλείσουν όλα τα δωμάτια τους, κάτι που δεν συμβαίνει και στα περιφερειακά» αναφέρει στο «Ε» ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης από την Ξάνθη, Απόστολος Αγκόρτσας και συμπληρώνει «κατά το παρελθόν τα δωμάτια κλείνανε από τον Αύγουστο, όχι μόνο της Ξάνθης, αλλά και της Καβάλας και της Κομοτηνής».
 
Συνεχίζει να ψηφίζει Ξάνθη η Βόρεια Ελλάδα
Σύμφωνα με τον κ. Αγκόρτσα, οι επισκέπτες που έρχονται για το καρναβάλι προέρχονται από πόλεις της Βορείου Ελλάδος. «Οι επισκέπτες έρχονται από τις περιοχές που είναι από την Βέροια και πάνω και από την Καστοριά ως το Διδυμότειχο. Κάποτε ερχόταν και από την Αθήνα, αλλά η αύξηση των καυσίμων και τα διόδια έχουν κάνει ένα τέτοιο ταξίδι σχεδόν απαγορευτικό». Όπως σημειώνει ο ίδιος, η συρρίκνωση του αριθμού των επισκεπτών δεν είναι απόρροια μόνο της οικονομικής κρίσης, αλλά και της μείωσης του ενδιαφέροντος των επισκεπτών, καθώς ο θεσμός δεν έχει ανανεωθεί τα τελευταία 16 χρόνια. «Ο θεσμός δεν έχει βελτιωθεί σε κάτι τα τελευταία 16 χρόνια, αντιθέτως ακολουθεί μια φθίνουσα πορεία» τονίζει ο κ. Αγκόρτσας και συμπληρώνει «αν στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και σχήματα από άλλους νομούς θα είχαμε επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια των γιορτών».
 
Στα ύψη παραμένουν οι τιμές των δωματίων παρά την μείωση τους
Η οικονομική κρίση και τα άδεια δωμάτια των ξενοδοχείων τους κατά τις υπόλοιπες περιόδους, δεν πτοεί κάποιους από τους ξενοδόχους της πόλης μας, καθώς οι περισσότεροι επιχειρούν να ευνοηθούν από την αυξημένη κίνηση. Δε λείπουν δε αυτοί που επιμένουν να πουλάνε τα δωμάτια τους σε αρκετά υψηλές τιμές (σ.σ. κάποια αγγίζουν την τιμή των 130 ευρώ το δίκλινο) και παρά τα όσα έχουν επισημανθεί κατά το παρελθόν για την πολιτική των ξενοδοχείων και έχουν επισύρει κριτική για ξενοδόχους της πόλης, ακολουθούν την πολιτική του « διήμερου πακέτου». Η τιμή των δίκλινων δωματίων, σύμφωνα με έρευνα που έκανε το «Ε» κυμαίνονται από 60 € τη βραδιά έως 130 € και το τριήμερο «πακέτο» κοστίζει περίπου 200 € το τριήμερο.
«Οι τιμές έχουν πέσει σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και πολλοί δίνουν τα δωμάτια τους και μόνο για ένα βράδυ» αναφέρει από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων και συμπληρώνει «ένα δίκλινο σε ένα ξενοδοχείο 3* ξεκινά από 70 ευρώ και αναμένεται να πέσει η τιμή του και άλλο όσο πλησιάζουμε την ημέρα της παρέλασης».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…