Σχόλια 12/2/2014

0
Άφαντος και ο τρομοκράτης Σακκάς. Ο Χριστόδουλος έχει γίνει σχολή στην τρομοκρατία…


 
 
Ετοιμάζονται
 Σε φάση ολοκλήρωσης των επαφών τους βρίσκονται μέρα με τη μέρα οι δημοτικοί και περιφερειακοί συνδυασμοί.
Κάποιοι έχουν προχωρήσει αρκετά, κάποιοι άλλοι στο πενήντα τοις εκατό και ένας-δύο ψάχνουν εναγωνίως υποψηφίους στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Η όλη υπόθεση βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολη διότι απαιτούνται αρκετοί υποψήφιοι ως προς τον αριθμό αλλά και προβεβλημένοι για να «φέρουν» σταυρούς. Αυτοί οι τελευταίοι πολιορκούνται ποικιλοτρόπως και άλλοι αρνούνται, άλλοι ότι θα το σκεφτούν, ενώ κάποιοι τρίτοι δέχονται και ανταλλάγματα για τη συνεργασία τους.
Όπως και να’ ναι, η όλη κατάσταση είναι σε κρίσιμη φάση. Άλλοι υποψήφιοι επιστρατεύουν τα κομματικά τους μέλη και φίλους, άλλοι τον βουλευτή που πιέζει τους δικούς του για να είναι υποψήφιοι και γενικώς η κατάσταση είναι αρκετά ροκ.
Βέβαια, Κυριακή κοντή γιορτή που λέει ο λαός μας και σύντομα θα μάθουμε τους εκλεκτούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας.
«Ε»


 
Τελευταία φορά
 Οι γιορτές για το Καρναβάλι της Ξάνθης που θα γίνουν τον επόμενο μήνα, θα είναι οι τελευταίες για κάποιους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τον δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη. Και όταν λέμε τελευταίες εννοούμε φυσικά ως πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων αυτών και με το αξίωμά τους.
Διότι κάποιοι θα βρεθούν πλέον στη θέση της τιμητικής αποστρατείας. Αφού βέβαια επί σειρά ετών βρέθηκαν στο προσκήνιο της επικαιρότητας αλλά και της δημοσιότητας. Όμως ας παρηγορηθούν. Έτσι είναι η ζωή και κυρίως γι’αυτούς που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας και προβολής.
Τώρα θα υπάρξουν άλλοι, ίσως τελείως διαφορετικοί που θα κληθούν να δώσουν το δικό τους στίγμα σ’ αυτές αλλά και τις άλλες εκδηλώσεις. Ο χρόνος είναι αυτός που όλα τ’ αλλάζει.
«Ε»


 
Ημερομηνίες
 Με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε, οριστικοποιήθηκε πως θα συμπέσει ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει πως ο πρώτος γύρος για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνει στις 18 Μαΐου ενώ στις 25 Μαΐου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος και η αναμέτρηση για το Ευρωκοινοβούλιο.
Σε ό,τι αφορά τους ετεροδημότες, παραμένει τελικά σε ισχύ η δυνατότητα να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές στον τόπο διαμονής τους εφόσον εγγραφούν σε ειδικούς καταλόγους έως τις 15 Μαρτίου. Αντιθέτως για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη και θα πρέπει να μεταβούν στον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι.
«Ε»


 
 Χρυσά εφάπαξ στον Οργανισμό προώθησης εξαγωγών
 Έξτρα εφάπαξ που φθάνει έως και τις 200.000 ευρώ λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον υπό εκκαθάριση Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών μέσω ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην Εθνική Ασφαλιστική. Όμως, το εφάπαξ πληρώνεται από τον ίδιο τον ΟΠΕ, δηλαδή από τον κρατικό προϋπολογισμό!
Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της προχθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας. Όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, οι 150 υπάλληλοι του ΟΠΕ λαμβάνουν έξτρα εφάπαξ, που φθάνει έως και 200.000 ευρώ. Αυτό, όπως ανέφερε, γίνεται μέσω ασφαλιστικού συμβολαίου το οποίο καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
«Ε»


 
Ερωτηματικά
 Μια νέα πολιτική θύελλα και πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε στην Τουρκία η έγκριση δρακόντειων τροποποιήσεων στον ήδη περιοριστικό νόμο που διέπει τη λειτουργία του Διαδικτύου. Το Κοινοβούλιο της χώρας υπερψήφισε διατάξεις οι οποίες παρέχουν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της χώρας τη δυνατότητα να μπλοκάρει μέσα σε λίγες ώρες την πρόσβαση σε ιστοσελίδες οι οποίες παραβιάζουν την ιδιωτικότητα ή δημοσιεύουν περιεχόμενο το οποίο κρίνεται προσβλητικό – σύμφωνα πάντα με την Επιτροπή – δίχως να έχουν λάβει προηγουμένως σχετική δικαστική εντολή.
«Ε»


 
Η τιμή του γάλατος
 Έρευνα για την αύξηση της τιμής του φρέσκου γάλακτος που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες η τιμή του γάλακτος αυξήθηκε τεχνηέντως το τελευταίο εικοσαήμερο ενόψει της κατάργησης της νομοθεσίας που ορίζει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, όταν αλλάξει το καθεστώς για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου, η τιμή θα επανέλθει με στόχο να φανεί σαν μείωση. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Αγορανομίας.’
«Ε»


 
Ελλάς Ελλήνων τρομοκρατών
 Άλλος ένας κατηγορούμενος για τρομοκρατία, ο Κώστας Σακκάς, παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μέχρι τη δίκη του και εξαφανίστηκε. Ο Σακκάς αποφυλακίστηκε αρχικά μετά από απεργία πείνας, παραβίασε όμως τους περιοριστικούς όρους, γι΄ αυτό συνελήφθη στις 7 Ιανουαρίου του 2014. Αφέθηκε όμως πάλι ελεύθερος έως τις 16 Ιανουαρίου του 2014, βρέθηκαν όμως τα αποτυπώματά του στη γιάφκα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στο Χαλάνδρι, ξανασυνελήφθη, αλλά αφέθηκε πάλι ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους. Τέσσερις φορές αφέθηκε ελεύθερος και τέσσερις φορές το έσκασε!
Η υπόθεση Σακκά ξεπερνάει κάθε φαντασία. Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, τέσσερις φορές του επέβαλαν περιοριστικούς όρους, τους παραβίασε και ξανά πάλι τον άφησαν ελεύθερο. Χωρίς να διδαχτούν τίποτε οι δικαστικές αρχές από τις «εξαφανίσεις» Μαζιώτη και Ξηρού, συνεχίζουν την ίδια πρακτική. Με την οποία η χώρα έχει μετατραπεί σε άντρο κάθε είδους τρομοκράτη και παρανόμου. Όπου, δεν μας φτάνουν οι ντόπιοι τρομοκράτες, βρίσκουν άσυλο και κουρδικές οργανώσεις, όπως αποδεικνύεται από τη γιάφκα που βρέθηκε εχθές.
Ελλάς Ελλήνων τρομοκρατών και άσυλο παρανόμων!


 
Θα το παίξουν κορώνα γράμματα;
 Νέα συνάντηση των 4 «μνηστήρων» που διεκδικούν την ηγεσία του συνδυασμού «Νέα Εποχή» επρόκειτο να γίνει χθες αργά το απόγευμα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μου και αυτή όπως και οι άλλες που προηγήθηκαν δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα καθώς κανείς εκ των διεκδικητών Τσιλιγγίρη – Δελής – Δαλάτσης – Λειβαδίτης κάνει πίσω (εκτός ίσως του κ. Λειβαδίτη που η υποψηφιότητά του ούτως ή άλλως ήταν περισσότερο αυθόρμητη κίνηση παρά συνειδητοποιημένη). Έτσι δεν απομένει πλέον τίποτε άλλο παρά αυτό που εξ’ αρχής – κατά την άποψή μου – έπρεπε να’ χε γίνει. Να εκλεγεί ο επικεφαλής με ψηφοφορία των αιρετών μελών της πλειοψηφίας ή ακόμη και από μια πιο ευρεία κλίμακα γιατί όχι των υποστηρικτών της παράταξης. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι όσο το καθυστερούν τόσο εις βάρος του συνδυασμού αποβαίνει καθώς βγαίνει εκτός παιχνιδιού. Θεμιτές οι φιλοδοξίες όλων αλλά κάποτε πρέπει να τελειώνουν μ’ αυτό γιατί παρατράβηξε και …ξίνισε το πράγμα!
Μ.Ξ.


 
«Σφίγγα» ο Τσέπελης
 Αινιγματική η στάση του Μανώλη Τσέπελη …Δεν του παίρνεις λέξη για τις προθέσεις του και πού τελικά θα βρει στέγη…Το μόνο που λέει είναι ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποφασίσει! Εκτιμώ ότι μάλλον με τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο θα τον δούμε (ο οποίος και όπως έμαθα τον θέλει διακαώς) παρότι κάποιοι μπήκαν στη μέση να τους τα χαλάσουν. Με τον Μπένη πάντως είναι περιορισμένες οι πιθανότητες να τον δούμε καθώς δεν τα πολυβρίσκουν…Αν τελικά ο Τσέπελης πάει με τον Δημαρχόπουλο τότε έχει πολλές πιθανότητες για την δεύτερη Κυριακή καθότι ο Τσέπελης δεν είναι όποιος και όποιος. Έχει φάει τις εκλογές με το κουτάλι…
Μ.Ξ.


 
 Περιμένουν από τους άλλους
 Απογοητεύτηκαν από την ισχνή συμμετοχή τα μέλη της ένωσης λογιστών στην εκδήλωση που διοργάνωσαν με σκοπό τη συστράτευση και τη σύσσωμη αντίδραση του τοπικού επιχειρείν ενάντια στις παράλογες φορολογικές ρυθμίσεις που απειλούν την ύπαρξη κάθε επιχείρησης που λειτουργεί στη χώρα.
Δεν είναι οι μόνοι που απογοητεύτηκαν. Πού ήταν οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών που έχουν αναλάβει το καθήκον να ενημερώνονται και να προασπίζουν τα δικαιώματα των μελών του κλάδου τους; Πού ήταν οι επαγγελματίες που αγωνιούν, κατά τα άλλα, και γκρινιάζουν για το ανάλγητο και σκληρό κράτος; Πώς θα αλλάξει η κατάσταση αν δεν υψωθεί μία μαζική φωνή ενάντια σε κατάφωρες αδικίες που δεν εξαιρούν κανένα;
Γιατί να μην μπορεί η Ξάνθη να δώσει μία μαζική απάντηση και να διεκδικήσει αλλαγές με προτάσεις και δράση από σύσσωμο τον κόσμο των αυτοαπασχολούμενων;
Αναρωτηθείτε γιατί… Αν και νομίζω ξέρετε την απάντηση. Και πρώτοι από όλους εσείς οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών συλλόγων.
Ε.Δ.


 
Χρειάζονται λίγες ακόμα πινελιές
 Αν και ο θεσμός των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών στην πόλη μας είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, έπειτα από μακροχρόνιες προσπάθειες και χάρη στην «τρέλα» μερικών Ξανθιωτών, υπάρχουν μερικές πινελιές που θα μπορούσαν να προστεθούν και να τον κάνουν ακόμη καλύτερο. Αρχικά, από το θεσμό λείπει η επίσημη τελετή έναρξης του καρναβαλιού, στην οποία θα μπορούσε να απευθύνει τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος και να υπάρχει κάποια συναυλία που θα βάλει τους πολίτες στον παλμό της πιο χαρούμενης γιορτής. Επιπλέον, η Ξάνθη υστερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες καρναβαλικές πόλεις και στο «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού», το οποίο δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να σχηματίσουν ομάδες και να ψάξουν τον κρυμμένο θησαυρό γνωρίζοντας ταυτόχρονα την πόλη τους.
Οι δύο αυτές εκδηλώσεις αναμφισβήτητα δεν βαραίνουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό διεξαγωγής του θεσμού, ενώ ταυτόχρονα δίνουν μια ευκαιρία στους πολίτες να διασκεδάσουν και να φτιάξουν την διάθεση τους δωρεάν μέσα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Γ.Τ.


 
Χρεωμένα σχεδόν όλα τα νοικοκυριά
 Και ενώ η Κυβέρνηση υπόσχεται καλύτερες μέρες και οικονομική ανάπτυξη το Δικαστήριο της Ξάνθης δίκασε το πρωί της Τρίτης 12 υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος, όπως είναι η μη καταβολή χρεών στο δημόσιο ή η φοροδιαφυγή. Οι περισσότεροι δικηγόροι επικαλέστηκαν την δύσκολη οικονομική εποχή που διανύουμε ή την άγνοια του κατηγορούμενου για τις οικονομικές αυτές του υποχρεώσεις. Οι έδρα, που αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε εβδομάδα τέτοιες υποθέσεις, αναγνωρίζει ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους, οι οποίοι είτε αθωώνονται είτε τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης με αναστολή.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…