Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Οι «ψηφομάχοι» του Δήμου Αβδήρων

Οι «ψηφομάχοι» του Δήμου Αβδήρων

0
dimarxio avdiron-empros
 

Νέα πρόσωπα δημιουργούν νέα δεδομένα. Σήκωσε δικό του «μπαϊράκι» ο Μπηρόλ. Δηλώνει ότι θα κατεβεί με ανεξάρτητο συνδυασμό

 

Μεγάλη αισιοδοξία για νίκη στην πλευρά Τσιτιρίδη – Στήριξη από την Εύα Τσακίρη. Παρόντες δηλώνουν Ζλάτκος – Γαλανόπουλος

 
 
Συνωστισμός υποψηφίων συνδυασμών παρατηρείται στο δήμο Αβδήρων και το προεκλογικό τοπίο μεταλλάσσεται συνεχώς καθώς κάθε τόσο και νέοι ενδιαφερόμενοι …ξεπετιούνται! Το σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό του 2010 που ουσιαστικά ο συνδυασμός του Τσολακίδη έκανε περίπατο καθότι όπως είναι γνωστό τελευταία στιγμή επιστρατεύτηκε από την ΝΔ ο Γιώργος Τσιτιρίδης μετά την αποχώρηση Ζλάτκου.
 
«Πονοκέφαλος» για τον Τσολακίδη
tsolakidis vΞεκινώντας από την παράταξη της πλειοψηφίας του δημάρχου Βασίλη Τσολακίδη, η κατάσταση είναι πολύ διαφοροποιημένη σε σχέση με τις εκλογές του 2010. Ο ίδιος κρατά χαμηλούς τόνους και δεν ανοίγει τα χαρτά του όμως σύμφωνα με πληροφορίες μας αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να βρει υποψηφίους στα χωριά του δήμου Σελέρου, σε Άβδηρα και σε Μάνδρα ενώ ο βασικός πυρήνας του συνδυασμού του συνεχίζει να προέρχεται από την Γενισέα και αυτό δεν είναι άσχετο με τον αγώνα που έδωσε στη διεκδίκηση στο θέμα της έδρας. Επίσης φημολογείται ενδεχόμενη αποχώρηση του Γιώργου Παραστατίδη και αν αυτό συμβεί ο συνδυασμός του αποδυναμώνεται από ένα βασικό στέλεχος. Στα Άβδηρα θα απέχουν οι Ξανθόπουλος – Καρακώστας, αντικαταστάτες των οποίων αναζητούνται ενώ θα συνεχίσει ο Παναγιώτης Μορφίδης Επίσης ο κ. Τσολακίδης αντιμετωπίζει πρόβλημα εισδοχής και στην μειονότητα κυρίως στα χωριά του Σελέρου όπου «κάνει παιχνίδι» ο Μπηρόλ και οι λόγοι αναλύονται παρακάτω…
 
Σήκωσε δικό του «μπαϊράκι» ο Μπηρόλ
Birol 3-emprosΌπως είναι γνωστό ο κ. Μπηρόλ με παλιότερες δηλώσεις του στο «Ε» εξέφραζε τη δυσαρέσκεια του ίδιου και του χώρου που εκπροσωπεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έθεσε μειονοτικό επικεφαλής (εννοώντας μάλλον τον ίδιο) στον δήμο Αβδήρων, θέτοντας ως επιχείρημα το μεγάλο ποσοστό που έδωσε η μειονότητα στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές που είχε σαν αποτέλεσμα την εκλογή του βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Οι χθεσινές του όμως δηλώσεις στο «Ε» παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς ανακοινώνει την αυτόνομη κάθοδο με ανεξάρτητο συνδυασμό και όχι αμιγώς μειονοτικό – όπως υποστηρίζει – με επικεφαλής τον ίδιο: «Ναι ετοιμάζουμε συνδυασμό στον οποιο θα είμαι επικεφαλής. Ο συνδυασμός μας θα είναι ανεξάρτητος και δεν θα αποτελείται μόνο από μειονοτικούς υποψηφίους», αναφέρει. Όσοι όμως γνωρίζουν τον κ. Μπηρόλ και τις τακτικές που ακολουθεί γνωρίζουν ότι είναι αρκετά ευέλικτος αρκεί να είναι με τον νικητή. Κι ως προς αυτό αφήνει «παραθυράκια» και προς τον κ. Τσολακίδιη και προς τον κ. Τσιτιρίδη και η μόνη πόρτα που κλείνει για συνεργασία – συμφωνία είναι με τον συνδυασμό Καλιαμπάκα του ΣΥΡΙΖΑ: «Ακόμη είναι πολύ νωρίς, θα δούμε τι θα γίνει και θ’ αποφασίσουμε. Θα κάνω ότι μου πει ο λαός μου…»! Σύμφωνα με αναλύσεις εμπειρογνωμόνων σε εκλογικά θέματα του δήμου Αβδήρων, ο «λαός» που επικαλείται ο κ. Μπηρόλ ανέρχεται σ’ ένα 15 – 20% του συνολικού ποσοστού της μειονότητας σε επίπεδο δήμου που ανέρχεται περίπου σε 35 – 38%. Ποσοστό διόλου αμελητέο που τον καθιστά ρυθμιστή της κατάστασης αυτών που θα «μονομαχήσουν» τη δεύτερη Κυριακή. Γι αυτό και ο κ. Μπηρόλ «φλερτάρεται» πολιτικά και από τον κ. Τσολακίδη και από τον κ. Τσιτιρίδη. Κατά συνέπεια τα περί αυτόνομης καθόδου μόνο σαν «πυροτεχνήματα» μπορούν να εκληφθούν αφού στο τέλος θα τον πάρει με το μέρος του αυτός που θα …πλειοδοτήσει (Εξάλλου είναι γνωστές τοις πάσι αυτές οι τακτικές)!  
 
Μεγάλη αισιοδοξία για νίκη στην πλευρά Τσιτιρίδη – Στήριξη από την Εύα Τσακίρη
Tsitiridis-webΑισιόδοξος για τη δυναμική που έχει αναπτύξει, που «εκδηλώνεται από τον ενδιαφέρον των πολιτών να πλαισιώνουν το συνδυασμό του, τα θετικά μηνύματα που γίνεται ο ίδιος αποδέκτης και την διεισδυτικότητα που έχει σ’ όλους τους οικισμούς», δηλώνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Τσιτιρίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλευρό του κ. Τσιτιρίδη έχει ταχθεί η πρώην δήμαρχος των Αβδήρων Εύα Τσακίρη η οποία διατηρεί μια αξιόλογη δύναμη κυρίως στον οικισμό των Αβδήρων. Η ίδια δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις όμως παρέπεμψε σε παλαιότερη δήλωσή της με την οποία παρέχει στήριξη σε νέους ανθρώπους για το δήμο Αβδήρων.
 
Δέχεται πιέσεις να είναι επικεφαλής ο Ζλάτκος
Μπορεί ο πρώην δήμαρχος κ. Νίκος Ζλάκτος να απείχε από τις εκλογές του 2010 όμως δηλώνει παρών για τις εκλογές του 2014. Από πιο μετερίζι δεν διευκρινίζει μόνο…. Θα’ ναι επικεφαλής συνδυασμού ή υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Τσιτιρίδης μια και προέρχονται από το ίδιο πολιτικό χώρο: «Στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ και ποτέ δεν μπορείς είσαι σίγουρος. Στις προηγούμενες εκλογές απείχα γιατί είχα απογοητευτεί πολύ απ’ όσα είχαν γίνει. Δέχομαι πολλές πιέσεις να είμαι επικεφαλής. Κάποιοι αναγνωρίζουν πως γνωρίζω πολύ καλά τον δήμο και έχω προσφέρει. Θα δούμε όλα είναι υπό διαμόρφωση και όλα είναι ανοιχτά», δηλώνει στο «Ε» ο κ. Ζλάτκος.
 
Γαλανόπουλος: «Οι δεσμοφύλακες της αλήθειας να πάψουν να γράφουν…»
Galanopoulos-emprosΠαρών δηλώνει ο Δημήτρης Γαλανόπουλος όμως διαψεύδει δημοσιεύματα που τον φέρουν ως υποψήφιος με τον Γιώργο Τσιτιρίδη. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Τσιτιρίδης ο οποίος είπε ότι θα είναι μαζί του ο εξάδελφος του κ. Δημήτρη Γαλανόπουλου , Σπύρος Γαλανόπουλος ενώ και οι δύο διέψευσαν ότι συναντήθηκαν πρόσφατα σε γνωστό ρεστοράν εκτός πόλης. Επίσης ο κ. Γαλανόπουλος περιορίστηκε σε γενικόλογες δηλώσεις περί υποψηφιότητας του και όχι σε κάτι συγκεκριμένο:«Είμαι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση απ’ τη στιγμή που θα είναι για το καλό του δήμου. Θέλω να συμβάλλω σ’ αυτό και να προσφέρω στο δήμο Αβδήρων». Είναι πιο σαφής όμως όταν αναφέρεται σε δημοσίευμα που προαναφέρθηκε και κυρίως στους γράφοντες αυτών: «Οι δεσμοφύλακες της αλήθειας να σταματήσουν να γράφουν»!
 
Αναζητούν νέους και άφθαρτους υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Kaliabakas 3-emprosΣε πορεία σύνταξης του συνδυασμού βρίσκεται και ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Νίκο Καλιαμπάκα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτό που επιδιώκεται είναι να συγκροτηθεί ένα πιο ευρύ ψηφοδέλτιο και όχι στενά κομματικό. Τα μόνα κριτήρια που θέτουν από τον ΣΥΡΙΖΑ – όπως εξηγεί ο κ. Νίκος Καλιαμπάκας είναι οι υποψήφιοι να είναι άφθαρτοι και νέοι που δεν έχουν εμπλακεί ή σχετίζονται με «αμαρτωλές» ιστορίες του παρελθόντος. Υπάρχει ενδιαφέρον όμως αυτό που τους απασχολεί είναι η γεωγραφική κατανομή καθώς ο συνδυασμός έχει καλή εισδοχή στην μειονότητα και στα παραλιακά χωριά του δήμου ενώ υστερεί σε χωριά του πρώην δήμου Βιστονίδας. Πάντως ο κ. Καλιαμπάκας δηλώνει αισιόδοξος ότι ο συνδυασμός θα είναι ένα ευρύ σχήμα που θα εκφράζει όλη την κοινωνία του δήμου.
 
Και οι συνήθεις υποψήφιοι…
Να σημειώσουμε τέλος ότι το ΚΚΕ θα κατεβάσει παραδοσιακά τον δικό του υποψήφιο τον κ. Νεοφυτίδη κατά πάσα πιθανότητα ενώ και πάλι παραδοσιακά κατεβαίνει υποψήφιος και ο κ. Κώστας Αντωνιάδης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…