Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Από 12 Μαρτίου ξεκινά ο κοινωνικός τουρισμός του ΕΟΤ

Από 12 Μαρτίου ξεκινά ο κοινωνικός τουρισμός του ΕΟΤ

0
diakopes-empros
 

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχή έως 21 Φεβρουαρίου. 28.400 δελτία θα διατεθούν στους δικαιούχους

 
Από τις 12 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου θα εφαρμοσθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού «Τουρισμός για όλους» του ΕΟΤ, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ. Σε αυτή τη φάση θα διατεθούν, συνολικά, 28.400 δελτία, εκ των οποίων τα 23.400 για την υλοποίηση του υποπρογράμματος των εξαήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεων) και τα 5.000 για την υλοποίηση του υποπρογράμματος των διακοπών για την τρίτη ηλικία.
Για να έχουν πρόσβαση οι δικαιούχοι στο πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών πρέπει να πληρούν μια σειρά εισοδηματικών κριτηρίων. Έτσι, οι μεμονωμένοι δικαιούχοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, οι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνούν τα 28.000 ευρώ και οι τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνούν τα 35.000 ευρώ. Για δικαιούχους με περισσότερα παιδιά προσαυξάνεται η οροφή του εισοδήματος κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
Ο ΕΟΤ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανά άτομο ανά διανυκτέρευση με 14 ευρώ σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, με 12 ευρώ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και με 6 ευρώ τις κατασκηνώσεις.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των επιχειρηματιών στα υποπρογράμματα άρχισε την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί στις 21 Φεβρουαρίου.
Η διάθεση των δελτίων θα γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καθημερινά πλην αργιών καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος έως ότου εξαντληθούν.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …