Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κλειστοί σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της Ξάνθης

Κλειστοί σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της Ξάνθης

0
paidikos-empros
 

Την 24ωρη απεργία κήρυξε ο ΠΟΕ-ΟΤΑ με αφορμή τη συζήτηση της προσφυγής για την αύξηση του ωραρίου εργασίας του παιδαγωγικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών

 

Έξω από το κτίριο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00

 
 
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς προχωρά η ΠΟΕ – ΟΤΑ την Πέμπτη, με αφορμή τη συζήτηση της προσφυγής για την αύξηση του ωραρίου εργασίας του παιδαγωγικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Μέλη του διδακτικού προσωπικού θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
 
ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Η κατάσταση στους παιδικούς έχει οδηγήσει γονείς και προσωπικό σε τραγική κατάσταση»
Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ επισημαίνει: “Η εφαρμογή τα τελευταία χρόνια του εξουθενωτικού ωραρίου σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση που προκύπτει από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τα υπεράριθμα παιδιά, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν οδηγήσει γονείς και προσωπικό σε τραγική κατάσταση.
Η συρρίκνωση των Δομών και οι προσλήψεις εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν εξαιρετικά δυσμενείς ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στα παιδιά και έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους γονείς σε απόγνωση”.
 
Γ. Παπασταματίου: «Οι εργαζόμενοι θα ασκήσουν το δικαίωμα τους και θα κάνουν κινητοποιήσεις»
«Πράγματι, το διδακτικό προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών του Νομού μας θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία στις 13 Φεβρουαρίου του 2014 έπειτα από την απόφαση που εξέδωσε ο ΠΟΕ-ΟΤΑ για πανελλαδική απεργία με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης της αύξησης των διδακτικών ωρών από 6 σε 8 στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών» αναφέρει στο «Ε» ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Γιώργος Παπασταματίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συμπληρώνει «οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και θα το κάνουν. Είχαν βγει από την προηγούμενη μέρα ανακοινώσεις στους παιδικούς σταθμούς με σκοπό να ενημερωθούν οι γονείς για να κανονίσουν που θα φυλάξουν τα παιδιά τους».
 
Β. Χριστίδου: «Το 8ωρο είναι εξουθενωτικό αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της ευθύνης λόγω της ηλικίας των παιδιών»
Για την απεργία μίλησε στο «Ε» και η εκπρόσωπος του διδακτικού προσωπικού των παιδικών σταθμών Βασιλική Χριστίδου. Η ίδια εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα χρημάτων και οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών αφορά καθαρά την ιδιαιτερότητα του ωραρίου. «Το 6ωρο είναι ένα κεκτημένο δικαίωμα που αποκτήθηκε με κόπο και απεργίες και τώρα καταργείται σε μια νύχτα. Το 8ωρο είναι εξουθενωτικό, καθώς μια εκπαιδευτικός είναι υπεύθυνη για 20-25 παιδιά ηλικίας από 8 μηνών έως 5 χρονών. Δεν έχουμε ούτε διακοπές, ούτε διαλείμματα» αναφέρει η κ Χριστίδου και συμπληρώνει ότι εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζεται το 8ωρο και δοκιμασμένα πλέον δηλώνουν ότι δεν είναι εφικτό να συνεχιστεί.
Ανακοίνωση σχετικά με την κινητοποίηση εξέδωσε και ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει: «η αγωνιστική κινητοποίηση είναι ενταγμένη στον καθημερινό αγώνα μας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που αφαιρούν από τους πολίτες τα Δημόσια αγαθά και οδηγούν στην κατάργηση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών»
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…