Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 1 εποχική θέση στους Παιδικούς του Δήμου Τοπείρου

1 εποχική θέση στους Παιδικούς του Δήμου Τοπείρου

0
 

 Έως τις 20 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

 
 
 Την πρόσληψη ενός ατόμου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανακοίνωσε το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Προστασία, Φροντίδα και
Αλληλεγγύη (Κ.Π.Φ.Α.) Δήμου Τοπείρου» για την υλοποίηση της πράξης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ». Η θέση αφορά την ειδικότητα ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από 11/02/2014 έως και 20/02/2014.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία
μας στην ανωτέρω διεύθυνση· β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08:00 έως 14:00.
Πληροφορίες: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ (τηλ. επικοινωνίας: 2541094344).
 
 

2.000 καθηγητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

 
ΑΜΕΣΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ οι διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος του υπ. Παιδείας για τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Πρόκειται για μία δομή με διπλή στόχευση, n οποία αφορά τόσο την απασχόληση
εκπαιδευτικού προσωπικού το οποίο βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας, όσο και τη στήριξη μαθητών, οι οποίοι ανήκουν σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Το νέο
πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά από την 1η Μαρτίου 2014 έως και το τέλος του
σχολικού έτους και αφορά την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού, το οποίο θα επιλεγεί από τις εξής δύο κατηγορίες:
~ Άνεργοι νέοι εκπαιδευτικοί κάτω των 30 ετών και
~ Μακροχρόνια άνεργοι εκπαιδευτικοί μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι έχουν βρεθεί
εκτός της αγοράς εργασίας.
Οι θέσεις που θα καλυφθούν, θα καθοριστούν σε «δεύτερο χρόνο», σύμφωνα με τις ανάγκες που θα προκύψουν ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών που θα παρακολουθήσουν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.
~ Έως τις 14 Φεβρουαρίου οι Σχολικές Επιτροπές κάθε πόλης θα έχουν λάβει από το
υπουργείο Παιδείας σχετική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία θα καλούνται οι μαθητές να διπλώσουν το ενδιαφέρον τους για την παρακολούθηση
των φροντιστηριακών μαθημάτων. Μετά τον καθορισμό του
αριθμού των συμμετεχόντων μαθητών, το υπουργείο θα καταλήξει στον αριθμό των
καθηγητών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις θέσεις.
~ Στη συνέχεια, τα … «ηνία» της διαδικασίας αναλαμβάνει ο ΟΑΕΔ, ο οποίος ευθύνεται για την έκδοση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τη
συλλογή των ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων αιτήσεων και την κατάρτιση των πινάκων
κατάταξης, διαδικασία, n οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 24 Φεβρουαρίου.
~ Από την 1η Μαρτίου αναμένεται n έναρξη λειτουργίας του Προγράμματος
Aς σημειωθεί ότι ο ΟΑΕΔ καθίσταται αρμόδιος και για τις αμοιβές των καθηγητών που θα αναλάβουν τπ διδασκαλία των μαθημάτων στα πρότυπα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Όσο για τα τμήματα που θα κληθούν να διδάξουν θα περιλαμβάνουν πέντε έως οκτώ μαθητές, όπως ισχύει και για κάθε τυπικό
φροντιστήριο της αγοράς.
 

Εργασιακά Νέα

 

17.590 εποχικές θέσεις σε Δήμους και Περιφέρειες

 
Καταιγισμό αιτημάτων για προσλήψεις συμβασιούχων άρχισε να δέχεται το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς στις 18 Μαρτίου «παγώνουν» οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές σε Δήμους και Περιφέρειες λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Δήμοι και περιφερειακές ενότητες προγραμματίζουν τις φετινές προσλήψεις τους με άξονα τις ανάγκες τους αλλά και την εντολή του υπουργείου για περικοπή των θέσεων κατά 20% σε σύγκριση με εκείνες του 2013.
Φέτος θα συναφθούν 2.842 συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στους ΟΤΑ, θα προκηρυχθούν 6.600 θέσεις μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ θα καλυφθούν και 8.149 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ 2.000 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
 
Πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων
 
ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
1.348 συμβασιούχοι στο υπουργείο Πολιτισμού
Στην άμεση πρόσληψη 1.122 φυλάκων και καθαριστών σε 33 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων στο ΤΑΠΑ, στην ΚΘ’ ΕΚΠΑ και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
 
318 ταμίες, οδηγοί και τεχνίτες στη ΔΕΗ
 
 

Πρόγραμμα – ανάσα για 10.000 ανέργους 30-66 ετών

 
Η μισθολογική επιδότηση προς τις επιχειρήσεις διαρκεί 12 μήνες και ανέρχεται στα 450 ευρώ
 
Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την έκδοση του προγράμματος που αφορά την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών, στον ιδιωτικό τομέα. Στελέχη της διοίκησης του ΟΑΕΔ ανέφεραν ότι η σχετική ΚΥΑ βρίσκεται προς υπογραφή στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Αμέσως μετά το υπουργείο Εργασίας θα καταρτίσει τους όρους του προγράμματος και ο ΟΑΕΔ θα εκδώσει δημόσιες προσκλήσεις ενδιαφέροντος.
 
Δικαιούχοι του προγράμματος
Με τα έως τώρα δεδομένα το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό για όλες τις κατηγορίες ανέργων (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.λπ.). Δηλαδή η επιλογή των υποψηφίων δεν θα γίνει στη βάση κάποιων θεσπισμένων κριτηρίων του ΟΑΕΔ, αλλά με ευθύνη των ίδιων των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Σε αυτή την περίπτωση, η πρόσληψη θα κριθεί από το βιογραφικό και την προϋπηρεσία. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντικό από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, καθώς είναι από τα ελάχιστα που «πιάνει» ηλικίες άνω των 35 ετών – πλην βεβαίως των δράσεων που απευθύνονται σε ανέργους πλησίον της σύνταξης.
Η μισθολογική επιδότηση προς τις επιχειρήσεις διαρκεί 12 μήνες και ανέρχεται στα 450 ευρώ ανά δικαιούχο. Αυτό σημαίνει ότι οι νεοπροσληφθέντες θα λαμβάνουν κάθε μήνα τουλάχιστον 586 ευρώ.
Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο (εξατομικευμένη προσέγγιση) για το επαγγελματικό προφίλ του και τις δεξιότητες που συμβάλλουν στην εργασιακή τους αποκατάσταση και να μην είχαν απασχοληθεί τον τελευταίο χρόνο στην ίδια επιχείρηση.
 
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
 
–         450 ευρώ το μήνα/άνεργο η επιδότηση προς τις επιχειρήσεις.
 
–         18 ευρώ ημερησίως και για διάστημα 25 ημερών.
 
–         12 μήνες η διάρκεια του επιδοτούμενου προγράμματος.
 
–         30-66 ετών οι υποψήφιοι προς ένταξη στο πρόγραμμα.
 
–         586 ευρώ οι ελάχιστες μηνιαίες απολαβές των ωφελουμένων.
 
–         54.000.000 ευρώ η συνολική δαπάνη του προγράμματος.
 
–         15 μορφές απασχόλησης εξαιρούνται από την ένταξη.
 
                160.000 αιτήσεις είχε συγκεντρώσει παρόμοιο πρόγραμμα στο παρελθόν για την απορρόφηση ανέργων σε ΟΤΑ
 
 

1.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

 
Σε προσλήψεις – εξπρές στο Πεντάγωνο μέσω του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης, θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στα τρία σώματα.
Προτεραιότητα στη διεκδίκηση των θέσεων έχουν οι ήδη υπηρετούντες τη θητεία τους και οι έφεδροι. Το νέο στελεχιακό δυναμικό θα ενταχθεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων με τον μισθό που δεκανέα (περίπου 700 ευρώ). Η διάρκεια υπηρεσίας των νέων οπλιτών διαρκεί έως τρία χρόνια.
Οι ΟΒΑ ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν την ίδια υγειονομική περίθαλψη με τους μόνιμους στρατιωτικούς. Θα αναζητηθούν κυρίως τεχνικές και βοηθητικές ειδικότητες. Η ηλικία, η σωματική ικανότητα και το λευκό ποινικό μητρώο κρίνουν τον διορισμό
 
 

Επιδοτήσεις 690 εκατ. για 304.000 θέσεις εργασίας έως τον Μάιο

 
 Προγράμματα επιδοτήσεων 690 εκατ. ευρώ για την απασχόληση και την κατάρτιση συνολικά 304.000 ανέργων (από τους οποίους οι 230.000 θα είναι νέοι ηλικίας έως 24 ετών) προκηρύσσει έως τον Μάιο το υπουργείο Εργασίας.
 
ΕΣΠΑ για ανάσχεση της ανεργίας
Την εμπροσθοβαρή εφαρμογή, από τους πρώτους μήνες του 2014, των επιδοτούμενων από τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ προγραμμάτων «ανάσχεσης» της ανεργίας, προανήγγειλε χθες σε ημερίδα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. Με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει, θα υλοποιηθεί μέσω του ΟΑΕΔ, είτε με απ’ ευθείας επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις είτε με τη χρήση των voucher:
Τους πρώτους μήνες του 2014 θα προκηρυχθούν άμεσα προγράμματα συνολικής δαπάνης 350 εκατ. ευρώ για 74.000 ανέργους σε δράσεις επιδότησης της απασχόλησης, της μικροεπιχειρηματικότητας, προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης, προώθηση της κοινωνικής οικονομίας κ.ά.
 
Τα προγράμματα
Έως τον Μάιο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη νεολαία», στο πλαίσιο σχετικής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, προϋπολογισμού 340 εκατ. ευρώ, που θα δώσει την ευκαιρία να μπουν στην αγορά εργασίας, περίπου 230.000 νέοι έως 24 ετών, οι οποίοι δεν εργάζονται ούτε συμμετέχουν σε κάποιο κύκλο εκπαίδευσης ή κατάρτισης. Θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω επιδοτήσεων, είτε για απασχόληση (να αποκτήσουν το πρώτο τους «ένσημο») είτε «πιστοποιημένη κατάρτιση, μαθητεία ή περαιτέρω εκπαίδευση» προκειμένου να πετύχουν την είσοδό τους στην απασχόληση το συντομότερο δυνατό.
Ο υπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι η ύφεση εκτόξευσε σε διάστημα μόλις 3 ετών την ανεργία από τα επίπεδα του 9% στο 27% και «οδήγησε σε κατάρρευση την αγορά εργασίας», εκτίμησε ότι, χάρις στις παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν, άρχισε να εμφανίζει οριακή αποκλιμάκωση και «θα αρχίσει να μειώνεται». «Μετά τον κύκλο της ύφεσης, η ανεργία του 30% – 31% (1.525.000 άτομα) που προβλέπουμε για φέτος, δύσκολα θα πέσει κάτω από το 17% μέχρι το 2026», εκτίμησε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ καθηγητής Σ. Ρομπόλης ζητώντας «να ενταχθεί η πολιτική καταπολέμησης της ανεργίας στη μακροοικονομική πολιτική», σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
 
Μείωση εισφορών
Για την ενίσχυση της απασχόλησης, όπως είπε ο Γιάννης Βρούτσης, μειώθηκαν κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα οι εργοδοτικές εισφορές και θα μειωθούν επιπλέον κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες έως το 2016. Σύμφωνα με τα οικονομετρικά υποδείγματα του υπουργείου, η μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες θα οδηγήσει σε πρόσληψη τουλάχιστον 30.000 ατόμων, περιορίζοντας σημαντικά την αναζήτηση δημοσιονομικών ισοδυνάμων από τα 800 εκατ. ευρώ σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.
 
 

Τέλη Φεβρουαρίου ξεκινούν οι δράσεις για 443.474 θέσεις κατάρτισης και απασχόλησης

 
Ενισχυμένες επιδοτήσεις μισθών (έως και 20 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων), συνδυαστικές επιχορηγήσεις έως και 50% των αμοιβών και των ασφαλιστικών εισφορών για την απορρόφηση ανέργων νέων και μεγαλύτερης ηλικίας, συνέχιση της κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και ενισχύσεις με 10.000 ευρώ κατ’ άτομο για τη δημιουργία ατομικών επιχειρήσεων, προβλέπει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία 443.474 θέσεων κατάρτισης και απασχόλησης έως το 2015.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …