Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τελικά δεν είπαν «Ποτέ την Κυριακή» οι έμποροι της Ξάνθης

Τελικά δεν είπαν «Ποτέ την Κυριακή» οι έμποροι της Ξάνθης

0
agora xanthi3
 

 Ανοιχτή η αγορά του κέντρου της πόλης την Κυριακή 19 Ιανουαρίου

 

Δεν πειθάρχησαν στην απόφαση του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης. Τίθεται υπό αμφισβήτηση;

 
 
Ανοιχτά ήταν στην πλειοψηφία τους τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της πόλης την Κυριακή 19 Ιανουαρίου και η κίνηση ήταν ασυνήθιστα καλή. Τόσο ο καιρός όσο και η περίοδος των εκπτώσεων έβγαλε έξω τους Ξανθιώτες Κυριακάτικα και έδωσε μια «ανάσα» στα εμπορικά καταστήματα της πόλης
 
Δεν πειθαρχούν τα μέλη στις αποφάσεις του Εμπορικού συλλόγου
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης με απόφασή του κατά τη γενική συνέλευση του Νοεμβρίου αντιτάχθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για ανοιχτά καταστήματα 7 Κυριακές το χρόνο μια εκ των οποίων και η Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Το γεγονός όμως ότι αρκετά μέλη του δεν πειθάρχησαν στην απόφαση αυτή και άνοιξαν τα μαγαζιά τους υποδηλώνει ότι οι αποφάσεις του συλλόγου αμφισβητούνται από τα ίδια του τα μέλη και αυτό είναι άξιο προβληματισμού. Επ’ αυτού ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου τονίζει: «Η απόφαση αυτή να μην είμαστε ανοιχτοί τις Κυριακές που όρισε το υπουργείο παρά μόνο 1 Κυριακή στις γιορτές των Χριστουγέννων ήταν συλλογική απόφαση του που λήφθηκε σε ανοιχτή γενική συνέλευση από 60 μέλη. Αν κάποιοι δεν την δέχονται ή την αμφισβητούν έπρεπε να ‘ρθουν όταν κλήθηκαν και να πουν την άποψή τους. Όμως από τα 600 μέλη μας ανταποκρίθηκαν μόνο τα 60».
Σ’ ότι αφορά δε το γιατί οι έμποροι να μην θέλουν να έχουν μια ακόμη ευκαιρία να είναι ανοιχτά επαναλαμβάνει τη θέση του: «Πιστεύω ότι δεν λείπει ο χρόνος στον καταναλωτή να ψωνίσει αλλά το χρήμα. Δεν είμαστε τεμπέληδες εμείς που δεν ανοίγουμε αλλά είναι απόφαση της γενικής συνέλευσης την οποία και υλοποιούμε».
Να σημειώσουμε ότι μεγάλη κίνηση είχαν και πολυκαταστήματα αλλά και οι ταβέρνες και στα καφέ.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σήμερα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα από τον ΕΦΚΑ των 487 ευρώ

Σε ειδική κατηγορία δικαιούχων – οι προϋποθέσεις Σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου καταβά…