Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στις κάλπες οι δικηγόροι στις 23 Φεβρουαρίου

Στις κάλπες οι δικηγόροι στις 23 Φεβρουαρίου

0
kalpi2-empros
 

 Εκ νέου υποψήφια η νυν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κική Κιούση. Υποβολή υποψηφιοτήτων έως τις 31 Ιανουαρίου

 

 Αλλαγές στον Κώδικα και εκλογές με το …γερμανικό σύστημα που δεν εφαρμόστηκε στους δήμους

 
 
Σε προεκλογικό «πυρετό» μπαίνουν οι δικηγόροι όλης της χώρας καθώς τον Φεβρουάριο θα αναδείξουν τις νέες διοικήσεις τους των συλλόγων τους Συγκεκριμένα οι δικηγόροι καλούνται πανελλαδικά στις κάλπες στις 23 Φεβρουαρίου 2014 για την ανάδειξη νέων προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, ενώ για τους Δικηγορικούς Συλλόγους με περισσότερα από 2.000 μέλη, η ψηφοφορία θα συνεχιστεί και στις 24 Φεβρουαρίου 2014. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως πάντα, έχουν οι εκλογές στον μεγαλύτερο επαγγελματικό σύλλογο της χώρας, τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ).
 
Εκ νέου υποψήφια η Κική Κιούση στην Ξάνθη
kiousi 1Την απόφασή της να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης ανακοίνωσε μέσω του «Ε» η νυν πρόεδρος κα Κική Κιούση. Να σημειώσουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι στις 31 Ιανουαρίου ενώ θα ισχύσει ο καινούργιος Κώδικας των Δικηγόρων που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και ορίζει 4ετή θητεία (ενώ ήταν 3ετής) καθώς επίσης και αλλαγές στην εκλογική διαδικασία. Ειδικότερα όπως μας πληροφορεί η κα Κιούση, στις εκλογές των δικηγόρων θα ισχύσει το νέο εκλογικό σύστημα (κατά τα πρότυπα του γερμανικού που δεν εφαρμόστηκε στους δήμους). Δηλαδή θα υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια. Στο ένα θα είναι όλοι οι επικεφαλής συνδυασμών και στο άλλο όλοι οι υποψήφιοι των συνδυασμών. Έτσι το σχήμα που θα εκλεγεί θεωρείται ότι θα έχει μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα και λιγότερη κομματικοποίηση. Στην Ξάνθη ο δικηγορικός σύλλογος αριθμεί πάνω από 200 μέλη.
 
Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 η θητεία του νέου σχήματος
Όπως ανέφερε η θητεία του σχήματος που θ’ αναδειχθεί θα ισχύσει μέχρι τις 23 Οκτωβρίου του 2017 και μόνο για φέτος θα είναι τριετής. Το Νοέμβριο θα ξαναγίνουν εκλογές με την ανάληψη καθηκόντων των νέων σχημάτων να ξεκινά από 1/1/2018. Σύμφωνα με το Κώδικα Δικηγόρων η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
Στο θέμα των δικηγορικών εκλογών θα επανέλθουμε όταν οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…