Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Αποστολή» τους να «ζεστάνουν» 35 Κοινωνικά Ιδρύματα

«Αποστολή» τους να «ζεστάνουν» 35 Κοινωνικά Ιδρύματα

0
apostoli 1
 

 Διανεμήθηκαν 10 τόνοι πετρέλαιο συνολικά στο Οικοτροφείο της Εκκλησιαστικής Σχολής, το ψυχολογικό και το Γηροκομείο Ξάνθης

 

Δράση της «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities-IOCC Χρηματοδότης, Jaharis Family Foundation

 
 
Δέκα τόνοι πετρέλαιο θέρμανσης θα διανεμηθούν δωρεάν σε τρία Κοινωνικά Ιδρύματα της Ξάνθης, μέσω του προγράμματος που υλοποιεί η Φιλανθρωπική Οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με τη συνεργασίας της «Αποστολής» με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities-IOCC και της χρηματοδότησης του Jaharis Family Foundation. Μέσω του προγράμματος θα διανεμηθούν περισσότερα από 110.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης που θα διανεμηθούν και φέτος σε τριανταπέντε κοινωνικά ιδρύματα της Β. Ελλάδος από την Κόνιτσα έως το Διδυμότειχο σε 15 Νομούς.
 
Η «Αποστολή» «ζεσταίνει» το Οικοτροφείο της Εκκλησιαστικής Σχολής, το ψυχολογικό και το Γηροκομείο Ξάνθης
Με 2,5 τόνους πετρέλαιο προμηθεύτηκαν ήδη το Οικοτροφείο της Εκκλησιαστικής Σχολής, άλλους 2, 5 το Ψυχολογικό και 3 στο Γηροκομείο της Ξάνθης. Η διανομή πετρελαίου ξεκίνησε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου από την Θράκη και διανεμήθηκε σε κοινωνικά ιδρύματα της Ξάνθης και της Κομοτηνής, παρουσία του Γενικού Διευθυντή της «Αποστολής» και των Μητροπολιτών Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα αλλά και τοπικών φορέων.
 
Η Αποστολή τους ξεκίνησε από τη Θράκη
Όπως ανακοινώθηκε από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κατά την εκδήλωση ο Γενικός Διευθυντής της κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ευχαρίστησε τον   Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities-IOCC και το Jaharis Family Foundation και πρόσθεσε: «Είμαστε στο πλευρό ανήμπορων συνανθρώπων μας στις πιο κρύες περιοχές της χώρας μας και ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα, όπου προσφέρουμε για ακόμη μία φορά πετρέλαιο για να ζεσταθεί ο κόσμος που έχει ανάγκη. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από το κρύο, στη χώρα μας, όταν δεν έχουν τα χρήματα ν’ αγοράσουν πετρέλαιο για θέρμανση και αναφέρομαι ιδιαίτερα και σε σχολεία, σε γηροκομεία, όπου δεν τους βοηθά κανείς και εννοώ για τον καθένα που έχει πρωτύτερα κρυώσει η καρδιά του».
Σε δηλώσεις τους οι Μητροπολίτες χαρακτήρισαν εξαιρετικής σημασίας την πρωτοβουλία της «Αποστολής» που καλύπτει επείγουσες ανάγκες των κοινωφελών ιδρυμάτων των περιοχών τους. Εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και στο Jaharis Family Foundation. «Η ακριτική Θράκη επεσήμαναν πλήττεται από την οικονομική κρίση αλλά η Εκκλησία και η ομογένεια της Αμερικής είναι παρούσες και στηρίζουν τους ανθρώπους που υποφέρουν».
 
 
Θα διανεμηθούν και τρόφιμα…
Να σημειώσουμε ότι στο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το ίδρυμα Jaharis Family με 1. 200.000 δολάρια το οποίο στηρίζει την πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημήτριου και του Αρχιεπίσκοπου Ελλάδος κ. Ιερώνυμου περιλαμβάνεται πέραν της θέρμανσης, με την ίδια χρηματοδότηση, τα ιδρύματα θα τροφοδοτηθούν για δύο συνεχείς μήνες με φρούτα, λαχανικά και φρέσκο γάλα, ποσότητες ικανές να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων που φιλοξενούν. Όλα τα προϊόντα που θα προσφερθούν είναι αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής ώστε να ενισχυθούν και οι Έλληνες παραγωγοί.
 
Ευχαριστήριο από την Μητρόπολη Ξάνθης
 
«H Iερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου ως και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ευχαριστούν εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο και το Ίδρυμα Οικογενείας Τζαχάρη για την προμήθεια 2, 5 τόνων πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες του μαθητικού Οικοτροφείου της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης, αντίστοιχης ποσότητας για τις ανάγκες του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης καθώς και για 3 τόνων για τις ανάγκες του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος».
Ευχαριστίες οφείλονται επίσης στην Μη Κερδοσκοπική Εταιρία « Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και τις εργώδεις προσπάθειες του Διευθυντού της κ. Κων/νου Δήμτσα, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση και διάθεση των πολύ σημαντικών ανωτέρω δωρεών. Ελπίζουμε με τη χάρη του Θεού η συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με την «Αποστολή» να συνεχιστεί και να διευρυνθεί επ’ αγαθώ του θεοφιλούς λαού του ακριτικού μας τόπου»
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…